Žoze Murinjo
Žoze Murinjo

Murinjo ne želi nikakvu vezu sa Romom: Ne zanima me nijedan njen igrač

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 17:46

"Da preuzmem londonski klub i budem šesti, sedmi, osmi ili deveti i pokušavam da napravim čudo i kvalifikujem se za Ligu Evrope - da li je to ambicija?", pita Posebni

Posebni je stigao u Instanbul! Nakon pet meseci od raskida sa saradnje Žozea Murinja i Rome u januaru ove godine, iskusni stručnjak kreće u nove avanture sa turskim velikanom. Međutim, izgleda da ljutnja prema dojučerašnjem klubu još uvek tinja.

Tokom konferencije za medije, legendarni strateg je upitan o ciljevima za predstojeću sezonu kao i o raznim glasinama koji se odnose na moguća pojačanja iz redova njegovog dojučerašnjeg kluba.

Izabrane vesti

"Ni sa kim nisam razgovarao o transferima. Želeo sam da vidim projekat i stabilnost. Nismo razgovarali o imenima igrača, već o profilima. Da budem precizniji, ne zanima me nijedan igrača iz klubova u kojim sam ranije radio, tako da me ne zanima ni jedan igrač Rome. Čuo sam glasine da bih želeo Lukakua i Dibalu, ali to nije slučaj, ne želim ove igrače. Ono što sada treba da uradimo jeste da mirno obavljamo svoje poslove”, jasan je Murinjo

Portugalski trener je zatim istakao razloge zbog kojih je odlučio da preuzme posao u Instanbulu nakon odlaska iz Rome početkom godine.

"Prva osoba koja me kontaktirala bio je sportski direktor Fenerbahčea, Mario Branko. Kao rezultat toga, kontaktirao me je i Ali Koč. To je bilo ono što je probudilo moj interes da dođem ovde. Bez obzira u koji klub idem uvek ima tračeva. Bio sam slobodan. Nisam imao nikakve veze s bilo kojim klubom. Nisam tražio dozvolu od bilo koga. Imam porodicu i posebne prijatelje. Imam menadžera. Ne pitam nikoga šta da radim. Nisam tražio dozvolu da dođem u Fenerbahče."

Spekulisalo se prethodnih nedelja da Portugalac ima ponudu iz Premijer lige, navodno od Vest Hema, ali je Murinjo objasnio zbog čega je odlučio da dođe u Tursku, a ne Englesku, Italiju ili se vrati u Portugaliju...

"Šta je ambicija, a šta komfor, sigurno mesto? Moja kuća je u Londonu. Da preuzmem londonski klub i budem šesti, sedmi, osmi ili deveti i pokušavam da napravim čudo i kvalifikujem se za Ligu Evrope - da li je to ambicija? Svako zna da volim Italiju. Da uzmem tim tamo gde moram da napravim čudo osvajanjem evropskog takmičenja i uvek ostajem između petog, šestog, sedmog mesta - da li je to ambicija? Da budem u Portugalu, kod kuće, da posećujem svoju majku svakog dana. Da li je to ambicija? Ambicija je igrati da pobedite, da osetite vrelinu, da osetite pritisak. Morate da dobijete svaki meč ako želite da budete šampioni, a to je realnost Fenerbahčea. Za mene Fenerbahče znači ambicija, imamo projekat, navijače koji sanjaju i prihvatiti tako nešto za mene znači ambicija, da nisam u svojoj zoni komfora", jasan je bio Murinjo.



tagovi

Žoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara