Murinjo (©Reuters)
Murinjo (©Reuters)

Murinjo mislima već na derbiju: O dobrom Arteti, povratku navijača, povredama...

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.12.20. | 19:29

Totenem bi mogao da ima kadrovskih problema pred duel sa Arsenalom

Fudbaleri Totenhema su minulog vikenda imali teško gostovanje na Stamford bridžu, derbi sa Čelsijem okončan je bez golova, Sparsi mogu biti zadovoljni bodom, jer su ostali i na čelu tabele, iako je Žoze Murinjo posle utakmice isticao da je zadovoljan što njegovi puleni nakon utakmice nisu delovali srećno zbog boda.

Posle duela sa ekipom LASK-a iz Linca u okviru petog kola grupne faze Lige Evrope, ekipu portugalskog stručnjaka čeka još jedna veliki izazov u Premijer ligi. Na novi Vajt Hart Lejn dolazi Arsenal (nedelja, 17.30).

Izabrane vesti

Pevci su u boljoj formi, Tobdžije tek 14. na tabeli u Engleskoj sa osam bodova manje od Sparsa, poraz bi ih doveo u situaciju da posle 11 kola u Premijer ligi imaju 11 bodova manje od najljućeg rivala. Mikel Arteta je pod velikim pritiskom, serija loših rezultata umrljala je sliku koju je španski stručnjak ostavio krajem minule sezone, kada je za samo nekoliko meseci podigao trofej u FA kupu.

Murinjo je svestan da Arteta ima kvalitet i da osvajanje trofeja to potvrđuje.

"On je dobar trener. Talentovan je, osvojio je već važno takmičenje i prvih par meseci svoje karijere, to ne možemo da osporimo. Da biste bili trener Arsenala morate biti dobri, ako niste dobri, niste tu. Tako da je Mikel dobar trener i želim da odam poštovanje i drugima, pogotovu drugima koje ne poznajem dovoljno dobro i koji su takođe veoma talentovani", izjavio je u svom stilu Portugalac.

Dobra vest pred derbi je da se navijači vraćaju na tribine. U određenim oblastima u Engleskoj ponovo su dozvoljena veća okupljanja, pa će u Londonu na tribinama većih fudbalskih stadiona moći da se pojavi oko 2.000 pristalica fudbala.

"Biće to privilegija. Oni će se osećati priviligovano, jer su među 2.000. To je samo prvi korak. Fudbal će se vratiti u normalu što je pre moguće".

Povrede su minule sezone bile velika boljka za Murinjov tim, situacija je ove takmičarske godine bolja zbog većeg broja igrača u kadru, ali povređenih i dalje ima. Pred gostovanje u Austriji nisu trenirali Hari Kejn, Serhio Regilon, Karlos Vinisijus i Erik Lamela.

"Ne verujem da će Lamela biti spreman za vikend. Hari, Vinisijus i Serhio, postoji šansa da budu fit za vikend", naveo je u Murinjo.




tagovi

Žoze MurinjoMikel ArtetaArsenalTotenhem

Obaveštavaj me

Arsenal
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara