Murinjo će noćas da plače: Festival gluposti Pevaca i majstorije Vilijana za slavlje plavog Londona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.12.19. | 19:28

Frenk Lampard i Plavci uzeli meru Pevcima - 0:2

Posle slatkih i idiličnih nekoliko nedelja prvi problemi u raju za Žozea Murinja. Gluposti Paula Gazanige i Hjon Min Sona i majstorije Brazilca Vilijana omogućile su Čelsiju da zabeleži trijumf u malom londonskom derbiju od 2:0 i zagorča život Posebnom. Jer, ako od nekoga nije Portugalac želeo da izgubi ove sezone onda je to baš njegov nekadašnji tim čija je srca navijača slomio odlukom da preuzme Pevce početkom decembra.

Navijači Čelsija moćiće da likuju narednih dana nakon trijumfa koji im je obezbedio fenomenalni Vilijan, verovatno najpotcenjeniji igrač u Premijer ligi u ovom trenutku. Njegova kretnja, pas, šut, sve je večeras bilo u maniru najvećih majstora, a iskusni dirigent igre Plavaca majstorski je predvodio tim do vrednog trijumfa. Tek sada mogu navijači Plavaca da žale za onim kiksom protiv Bornmuta u prošlom kolu jer da nisu glupo izgubili bili bi sigurno bliži vodećem triju.

Izabrane vesti

Da će ovo biti veče Vilijana bilo je jasno u 12. minutu kada je Brazilac sjajnim solo-potezom matirao Gazanigu sa levog krila i vrlo rano šokirao domaćine. Taj gol pao je u trenutku dok su oba tima ispitivali snage, ali je bilo evidentno da je Lampard dobro pročitao igru domaćina, neutralisao one koji su pokretali napade i učinio Pevce bespomoćnim. Čelsi, koji je igrao čvrsto na sredini sa brzim kontrama, dočekao je strpljivo drugi udarac i to u finišu prvog poluvremena.

Posle brze i naizgled bezazlene lopte ka Markosu Alonsu, golman Totenhema se zaleteo i promašio fudbal, zakačio Španca, a Entoni Tejlor posle asistencije iz VAR sobe pokazao na belu tačku. Amaterski, užasan potez argentinskog golmana, a takav poklon majstori kao Vilijan retko promašuju. Rutinski je pogodio mrežu Pevaca, poslao nesrećnika Gazanigu na drugu stranu za 2:0.

Pokušao je Posebni u nastavku da odmah promeni nešto. Umesto užasnog Erika Dajera na teren je ušao Kristijan Eriksen i to je donelo napredak u igri domaćina. Odmah je Totenhem povećao posed lopte i krenuo angažovanije ka golu Kepe, ali je svemu brzo došao kraj. Istekao je tačno čas igre, posle jednog duela Ridiger je faulirao Sona, Korejac podigao visoko nogu, a Nemac pao kao pokošen. Isfolirao se za sve pare nekadašnji štoper Rome i Štutgarta, ali na VAR-u se vidi da je Son podigao nogu visoko posle čega je Tejlor odlučio da ga isključi.

To je drugi crveni karton za Korejca ove jeseni, čak treći u tekućoj godini pa je jasno da se nešto čudno zbiva u toj glavi bez obzira što je Ridgier isfolirao udarac i pao kao pogođen snajperom. Taj detalj bio je i kraj ambicija Pevaca na ovom meču. Brojčano oslabljeni nisu uspeli ni da zaprete Kepi do kraja utakmice (nisu imali šut u gol za 90 i kusur minuta) dok je poletni tim Čelsija propustio nekoliko šansi da iz kontri potpuno dotuče velikog rivala.

U svakom slučaju, nekadašnji učenik je nadmudrio učitelja. Frenk Lampard je ponovo pokazao da izrasta u dobrog trenera taktičara, dok će pred Murinjom verovatno biti neprospavana noć, jer je sigurno očekivao više od prvog susreta sa "zaboravljenom ljubavlju".

PREMIJER LIGA - 18. kolo

Subota

Everton - Arsenal 0:0

Brajton - Šefild Junajted 0:1 (0:1)
/Mekburni 23/

Aston Vila - Sautempton 1:3 (0:2)
/Griliš 75 - Ings 21, 51, Stivens 31/

Bornmut - Barnli 0:1 (0:0)
/Rodrigez 89/

Njukasl - Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Almiron 83/

Norič - Vulverhempton 1:2 (1:0)
/Kantvel 17 - Sai 60, Himenez 81/

Mančester Siti - Lester 3:1 (2:1)
/Marez 30, Gundogan 43. penal, Žezus 69 - Vardi 23/

Nedelja

Votford - Mančester Junajted 2:0 (0:0)
/Sar 50, Dini 54pen/

Totenhem - Čelsi 0:2 (0:2)
/Vilijan 12, 45+4. penal/ 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara