Trofej Mundijala (©Reuters)
Trofej Mundijala (©Reuters)

Mundijal na svake dve godine: FIFA tvrdi – navijači tako žele

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.09.21. | 19:02

Svetska kuća fudbala uradila istraživanje

Sve ide ka tome da ćemo gledati Svetsko prvenstvo u fudbalu na svake dve godine.

Ideja se rodila, pogurale su je zemlje sa Bliskog istoka, a izgleda da ima sve više pristalica. Utisak je da su izričito protiv nje samo moćne evropske države čiji fudbaleri skapavaju od utakmica što na klupskom, što na reprezentativnom nivou.

Izabrane vesti

Ali, priča ide, gura se, a FIFA je istakla danas još jedan adut koji govori u prilog ove revolucionarne promene: navijači su za to! BBC je objavio da je iz Svetske kuće fudbala stigla informacija da je urađeno obimno istraživanje, anketa među ljubiteljima fudbala koji su u većini za Mundijal na svake dve godine umesto četiri.

Navodno, ispitane su 23.000 osobe iz 23 države i oko 15.000 navijača podržava ideju o skraćenju praznog hoda između dva Mundijala.

Postoje razumljive razlike između takozvanih tradicionalnih tržišta i onih koji se tek razvijaju. Mlađe generacije iz svih regiona su otvoreniji i zainteresovanije za promene nego starije generacije”, stoji u saopštenju FIFA.

Potpuno je jasno da je ovo još jedno “opipavanje pulsa” koje sprovodi FIFA i klasična priprema terena za pokušaj da se sprovede još jedna revolucionarna promena u svetskom fudbalu. Godinama unazad se povećava broj učesnika, sada je, očigledno, red da se prelomi da se Mundijal češće igra nego u ovih skoro 100 godina.



tagovi

svetsko prvenstvoFIFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara