©Reuters
©Reuters

Mukoko izabrao Francusku, slede pregovori Dortmunda i Marselja

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.08.24. | 13:44

Talentovani fudbaler Milionera pred prelaskom u novu sredinu

Borusija Dortmund je na svojim leđima osetila posledice fudbalske inflacije, te je u sezoni u kojoj je igrala finale Lige šampiona prinuđena da prodaje igrače kako bi obezbedila budžet za aktuelnu sezonu.

Jedan od igrača koji su označeni za prodaju je Jusufa Mukoko, talentovani napadač oji je privukao pažnju brojnih klubova tokom prethodnog perioda.

Izabrane vesti

Fudbaler Milionera bio je u centru pažnje i tokom prethodna dva prelazna roka, među interesentima su se pominjali Mančester Junajted, Njukas, Barselona, Čelsi, Liverpul, ali do transfera nije došlo.

Ipak, aktuelno leto gotovo izvesno će doneti rastanak napadača i Borusije Drotmund imajući u vidu da klubovi iz pet najboljih evropskih liga stoje u redu za fudbalera, a prema saznanjima Fabricija Romana Mukoko je odabrao Olimpik Marselj.

Isti izvor tvrdi da je igrač doneo konačnu odluku, te da su pred klubovima pregovori i ukoliko Nemci i Francuzi nađu zajednički jezik igrač rođen 2004. godine uskoro će preći na Velodrom u okviru pozajmice sa opcijom otkupa.

Rasanak sa napadačem doneo bi značajno rasterećenje budžeta Milionerima s obzirom na to da je plata perspektivnog ofanzivca 6.000.000 evra godišnje, dok bi od prodaje bundesligaš zaradio oko 25.000.000 evropskih novčanica koliko je otkupna klauzula.

Osim Mukoka, među igračima čiji je odlazak iz Dortmunda najavljivan ovog leta je Karim Adejemi. Krilni fudbaler našao se na listi želja Juventusa, ali se cena koju je postavio nemački klub ispostavila kao previsoka za Staru damu.


tagovi

Jusufa MukokoOlimpik MarseljBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara