Arsenalovi igrači odbili kresanje plata od 12,5 odsto

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.04.20. | 11:11

Otvoreni su samo da odlože zahtev da budu u potpunosti isplaćeni

Ektor Beljerin je bio predstavnik svlačionice, jer on je i član britanskog sindikata fudbalera. Uprava Arsenala iznela je predlog da se igrači zbog izvesnih troškova koji neće nigde biti veći nego u Premijer ligi odreknu 12,5 odsto godišnje plate. Svlačionica je odbila, javlja ugledni Telegraf.

Problem je u tome što je rukovodstvo od igrača zahtevalo da se trajno odreknu pomenutog dela plate. Fudbaleri su pak pristali da im zarade ne budu sada isplaćene, ali insistiraju na tome da im sav novac bude refundiran kad se situacija smiri.

Izabrane vesti

Uprava je pak tu opciju ostavila otvorenom samo za igrače koji bi naknadno potpisali nove ugovore. Mnogima to pak ne odgovara, jer planiraju da napuste Emirejts, pošto Arsenal već neko vreme ne izgleda kao klub koji će u skorije vreme biti kadar da se porve za titule.

Klub je spreman i da o refundiranju novca raspravlja ako se Tobždije – kad se sezona nastavi – domognu Lige šampiona, ali to je naravno na dugačkom štapu. Arsenal je trenutno pet bodova iza Mančester junajteda, koji je na petom mestu, sa utakmicom manje istina, a znamo da je Uefa izbacila Mančester Siti iz Lige šampiona, pa bi to trebalo da bude dovoljno. Opet, možda se kazna za Siti i odloži, niko ne može sa sigurnošću da tvrdi šta će se desiti.

Arsenal inače godišnje za plate izdvaja nešto manje 265.000.000 evra i da su igrači pristali na smanjenje klub bi uštedeo oko 30.000.000.

U Premijer ligi su za sada dogovor sa igračima postigli samo Sautempton i Vest Hem. Sveci su se privremeno oprostili od 10 odsto u naredne tri mesečne plate. Čekićari su prihvatili da im u narednih pet meseci plata bude manja za 30 odsto. I jednima i drugima će naknadno biti isplaćeno sve što im se bude dugovalo.

Arsenal je međutim možda i u najgoroj situaciji, jer je ugovore sklapao dok je bio redovan učesnik Lige šampiona, a već neko vreme to nije.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara