Gavi (©Reuters)
Gavi (©Reuters)

Muk u taboru Španije: Teška povreda Gavija

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.11.23. | 04:38

„Zabrinuti smo, ovo je najgorčija pobeda koju sam doživeo u životu“, rekao je selektor Furije Luis De la Fuente

Pobeda Španije nad Gruzijom (3:1) u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj ostala je u senci teške povrede mladog asa Barselone Gavija. On je u 20. minutu povređen posle jednog duela. Ostao je da leži na travi i videlo se odmah da je u pitanju teška povreda. Uz suze i bolnu grimasu napustio je teren.

Čekaju se i dalje rezultati magnetne rezonance, ali verovatno se radi o pucanju ligamenta kolena, pa je za Gavija sezona najverovatnije završena. Muk u svlačionici Furije. Nikome nije bilo do priče i radosti posle overe plasmana na kontinentalno takmičenje.

Izabrane vesti

Čekaćemo testove... Ali zabrinuti smo, ovo je najgorčija pobeda koju sam doživeo u životu“, rekao je selektor Španije Luis de la Fuente.

Povreda Gavija bila je šok za igrače Furije. Na poluvremenu u svlačionici je bio muk, kao da je bila sahrana. Već tada je bilo jasno da je povreda ozbiljna. Navijači na Zorilji u Valjadolidu su još više bili zabrinutu kada je Feran slavio gol podižući majicu s brojem 9.

Odlazimo sa gorkim ukusom zbog Gavijeve povrede. Šaljem mu ohrabrenje i puno snage, da se što pre oporavi. Ne znamo stepen povrede, ali znajući kakav je Gavi ratnik, verovatno je nešto ozbiljno", rekao je njegov saigrač Feran.

I ostali igrači su bili utučeni. Teško su dolazili do reči.

Ostaje da se molimo“, rekao je Gaja.

Gavi je odmah posle meča otišao za Madrid, a ponedeljak u ranim jutarnjim časovima je stigao u Barselonu na dodatne preglede, ali je jasno da šampion Španije neće moći da računa na mladog asa do kraja sezone, a verovatno će da propusti i Evropsko prvenstvo naredne godine u Nemačkoj.

Gavi ima samo 19 godina. Dobio je veliko poverenje Ćavija i selektora De la Fuentea. On je odigrao 15 utakmica u dresu Barselone ove sezone i postigao dva gola uz jednu asistenciju. Za A reprezentaciju Španije od 2021. je sakupio već 26 mečeva. Dao je pet golova, a prethodno je igrao za sve mlađe selekcije države sa Iberijskog poluostrva.

Oporavak kod ovakvih povreda traje od osam meseci do godinu dana.



tagovi

Fudbalska reprezentacija Španijekvalifikacije za EPGaviLuis de la Fuente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara