Pogodak Harija Kejna (© AFP)
Pogodak Harija Kejna (© AFP)

Mučenje napadačke sile od 484 gola, bruka Sona i genijalni Hari Kejn (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.11.20. | 15:10

Totenhem je prvi, bar dok se ne zvarši derbi na Etihadu

Sve se vraća, sve se plaća. Svemir namiri sve račune, nikom ne ostaje dužan. Vratio je Totenhemu ono što mu je uzeo protiv Njukasla i Vest Hema, kad su gosti na novom Vajt Hart Lejnu u završnim sekundama uzeli ono što im nije pripadalo. Sličnu matricu ekipa iz Londona je iskoristila da slavi na Hotornsu, s tim da je malo „požurila“, nije čekala nadoknadu – 1:0.

Pogodak vredan tri boda i preuzimanja liderske pozicije na tabeli Premijer lige, makar dok se ne završi derbi Mančester Siti – Liverpul, doslovce je izmislio Hari Kejn. Kad nikom nije išlo, kad se činilo da gosti ne bi našli put do mreže taman da još tri dana teraju loptu, najbolji engleski špic je opravdao hvalospeve i častio Žozea Murinja za jubilarnu 50. utakmicu na klupi Sparsa.

Izabrane vesti

Centrirao je Met Doerti u 88. minutu, tek da pokaže zašto ga je Portugalac doveo iz Vulverhemptona, Kejn pored neodlučnog Kajla Bartlija tukao temenom i dokazao da je jednako pametan koliko i efikasan, jer je samo na jedan način mogao da matira Sema Džonstona. Ukupno 150. gol na terenima Premijer lige. Za prvo mesto i zadržavanje savršenog ekipnog učinka u gostima kad je u pitanju aktuelno prvenstvo.

Sudbina je vratila Totenhemu ono što mu je nedavno okrutlo otela. Nije baš prijatno navijačima da gledaju stresne završnice, mada im nije bilo ni milo oko srca da posmatraju kako se napadačka sila muči protiv, do ove runde, najslabije odbrane Premijer lige. Prvi put zajedno počeli su meč Hari Kejn, Hjon Min Son i Geret Bejl, skupa imaju 484 pogotka za klubove i reprezentaciju, ali su u uvodnom susretu nedeljnog programa osmog kola bili neprepoznatljivi.

Posebno se to odnosi na povratnika iz Reala, ali i Korejca koji se propisno obrukao u ranoj fazi utakmice kad je bio sam pred golmanom Džonstonom, oklevao, nameštao se i proćerdao zicer da omogući saigračima lakši nastavak obračuna sa ekipom Slavena Bilića. Iako su mnogi očekivali da će se Vest Brom samo braniti, pitali se kako će izgledati odbrana bez Branislava Ivanovića (sprečio ga virus korona), ispalo je da je domaćin imao zrelije šanse.

Posebno preko Galahera, Granta i Bartlija, ali je nevolja za Bilića što nema u sastavu ni izbliza igrača klase kao što je Hari Kejn. Sposobnog da pogodi kad svi misle da nema šanse.

PREMIJER LIGA – 8. KOLO

Petak

Brajton – Barnli 0:0

Sautempton – Njukasl 2:0 (1:0)

/Adams 7, Armstrong 82/

Subota

Everton – Mančester junajted 1:3 (1:2)

/Berard 19 – Bruno Fernandeš 25, 32, Kavani 90+5/

Kristal Palas - Lids 4:1 (3:1)

/Dan 12, Eze 22, Kosta 42AG, Aju 69 - Bamford 27/

Čelsi - Šefild 4:1 (2:1)

/Abraham 23,Čilvel 34, Silva 77, Verner 80 - MekGoldrik 9/

Vest Hem - Fulam 1:0 (0:0)

/Souček 90+1/

Nedelja

Vest Bromvič Albion – Totenhem 0:1 (0:0)

/Kejn 88/

15.00: (2,50) Lester (3,10) Vulverhempton (3,00)

17.30: (2,15) Mančester Siti (3,45) Liverpul (3,35)

20.15: (1,68) Arsenal (3,80) Aston Vila (5,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hari KejnTotenhemPremijer liga

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara