©Reuters
©Reuters

Mučenik Robin Van Persi je žrtva maltretiranja godine: Primio devet od Belića i drugova

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.09.24. | 23:03

Kakva "topla" dobrodošlica u svet trenera za legendu holandskog fudbala, AZ je ponižavao i nije želeo da stane

Možda Robin Van Persi večeras poželi da batali trenerski posao. Tek što je zakoračio u Erediviziju s pozicije prvog trenera nekog tima, izblamiran je kao što nikada nije za čitavu igračku karijeru. U utakmici petog kola holandskog prvenstva, Van Persijev Herenven je doživeo istinsko sportsko urnisanje na stadionu u Alkmaru, pošto se AZ brutalno iživeo nad Herenvenom 9:1 (2:1).

Najraspoloženiji bio je raspojasani Irac Troj Perot. Nekadašnja nada Totenhema i nesuđeni naslednik Harija Kejna na Vajt Hart Lejnu završio je meč s četiri pogotka, a u strelce je stigao da se upiše i bivši igrač Paritzana Kristijan Belić. Srpski vezista je dao osmi gol domaćih i tako upisao prvenac od dolaska u Holandiju januara ove godine.

Izabrane vesti

Taman se ponadao Robin Van Persi da je za četiri godine rada u mlađim kategorijama ispekao zanat i ovog leta prvi put preuzeo ulogu trenera seniorskog kluba. A u tom novom svetu sačekali su ga samo "beda, strah i bol". Nisu bili u Alkmaru nimalo gostoljubivi, niti su uručili cveće, niti plaketu jednoj od nekolicine najvećih legendi holandskog fudbala 21. veka. Van Persiju je uručuno devet lakih komada, s upotrebom pola snage domaćih igrača.

Nije to u početku izgledalo suviše strašno. AZ je na poluvremenu vodio 2:1 i ništa nije ukazivalo na katastrofu nesvakidašnjih razmera. Kako je drugo poluvreme krenulo, tako je počela kanonada. Svako je čekao svoj red da se iživi i pospremi loptu u mrežu Herenvena, s tim da je užitak Troja Perota bio malo duži od ostalih. Irac je nekada bio velika nada Totenhema, projektovan za naslednika Harija Kejna, ali je onda nestao. Letos je stigao u AZ iz Spursa za 4.000.000 evra posle seljakanja po pozajmicama. Večeras je četiri puta uspeo da se upiše u listu strelaca.

Stigao je i Belić na kraju da glavom posle kornera savlada istrčalog Mikija Van Der Harta i posle mnoštva kartona, dođe i do prvog gola. Dovoljno da se upiše kao jedan od dželata trenera Robina Van Persija. Videćemo, možda Van Persi reši uskoro da ovo i nije za njega...

EREDIVIZIJA – 5. KOLO

Subota

PSV - NEC Najmegen 2:0 (2:0)

/De Jong 11pen, Til 16/

Tvente - Zvole 1:1 (0:1)

/Stejn 63 - Vente 8/

Groningen - Fajenord 2:2

/Vilumson 81, 90+1 - Van Bergen ag 33, Paišao 70/

Breda - Fortuna Sitard 1:0

/Kostorž 85/

AZ Alkmar - Herenven 9:1

/Majnans 4, Perot 13, 48, 50, 56, Sadik 72, Belić 82, Burmester 85/

Nedelja

12.15: (2,00) Sparta (3,50) Go Ahed Igls (3,80)

14.30: (1,80) Vilem Drugi (3,60) RKC Valvajk (4,60)

16.45: (2,25) Herakles (3,40) Almere (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AZ AlkmarRobin Van PersiKristijan BelićHerenvenEredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara