Fudbaleri Muangtonga (©Shutterstock)
Fudbaleri Muangtonga (©Shutterstock)

Muangtong igra bolje u drugom poluvremenu, ali Đurovskog plaši kiša

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.10.21. | 11:18

Tajland 1: Kirini dočekuju novajliju Nong Buu u sklopu 6. kola šampionata, a u zemlji se očekuju velike padavine

Poraz od mrskog rivala nikome ne prija, ali može da donese dobro. Muangtong je pre tri dana izgubio derbi duel od Porta u prvenstvu Tajlanda, što je bio njegov prvi ovosezonski neuspeh, ali nije teško primetiti da proteklom periodu rezultati popularnih Kirina nisu mogli da zadovolje njihove navijače. Od početka kampanje Muangtong je ostvario samo jednu pobedu iz četiri duela, a ako se zna da je cilj da se ekipa nadmeće za mesto na kontinentalnoj sceni, onda je jasno da trenera Marija Đurovskog čeka još mnogo posla. Sa posebnim fokusom na poboljšanje odbrane.

U okviru 6. kola Muangtong će se sastati sa Nong Buom kod kuće (14.00). Gostujući tim pokazuje veliku odlučnost otkako se od ovog leta našao u najjaem rangu, stoga se očekuju poteškoće za favorita. Nong Bua je oplasiran, odmah iznad domaćina sa bodom više od njega.

Izabrane vesti

14.00: (1,60) Muangtong (3,70) Nong Bua Pitčaja (5,30)

Oba tima su sklona otvorenoj igri. To je evidentno iz skorašnjih rezultata. Shodno tome, tri meča u ovoj sezoni Muangtong je završio sa najmanje tri pogotka, a 3+ je zaokružen i na tri od poslednja četiri gostovanja Nong Bue.

Motiv više za domaće biće publika, pošto su vlasti dozvolile da na tribinama bude prisutno maksimalno 25 odsto kapaciteta stadiona.

"Imaćemo navijače uz sebe i potrebna nam je njihova podrška jer imamo mnogo utakmica u naredne dve nedelje, a mi ćemo se potruditi da osvojimo tri boda. Ulazimo u deul iz poraza, ali pozitivna je stvar što nam brzo dolazi sledeći protivnik i nismo imali vremena da tugujemo", rekao je Mario Đurovski.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Stručnjaci na Tajlandu primećuju da Muangtong igra mnogo bolje u drugom poluvremenu.

"To je dobro. Ako pogledate neke ranije mečeve onda smo bili bolji u prvom delu, a meč se igra 90 minuta. Nama samo treba bolja završnica, sve imamo. Stvaramo mnogo šansi u svakoj utakmici. Srećan sam jer smo spremni, fokusirani i to je dokaz da igramo do kraja".

Problem bi mogao da dođe sa neba. Najavljen je snažan pljusak na Tajlandu za danas.

"Plašim se toga. Igrao sam dugo u ovoj ligi i nije mi se često dešavalo da bude potopa. Ne znam zašto ovih dana toliko pada kiša, ali se nadam da ćemo imati dobar teren. Mi smo tim koji voli da ima loptu i da igra fudbal. Ali, nema izgovora, kako je nama, tako je i rivalu", završio je Đurovski, koji za dve sedmice proslavlja godinu dana na kormilu četvorostrukog prvaka Tajlanda.


tagovi

AzijaTajland 1MuangtongMario Đurovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara