Mržnja ga inspiriše: Nova majstorija Nejmara, PSŽ dobio derbi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.09.19. | 23:09

Lion se držao do 87. minuta...

Pari Sen Žermen dobio je prvi veliki derbi u novoj sezoni Lige 1. Olimpik Lion odigrao je vrlo tvrdo pred svojim navijačima, uradio sve što se moglo kako bi se izbegao poraz, čak je bio nadomak velikog boda, međutim onda je Nejmar pustio magiju i obezbedio tri boda gostima. Nejmara nije bilo protiv Reala u LIgi šampiona, pomisli su mnogi možda: "eto, može PSŽ i bez njega", ali da večeras nije bilo vragolastog Brazilca u timu ne bi bilo ni ove pobede. 

Jer ako se za neki gol može reći da je "izmišljen", onda je to ovaj večerašnji Nejmarov. Sjajni dribler primio je loptu okružen trojicom igrača Liona, bio okrenut leđima golu, a onda je usledio brutalan okret, dribling na petoparcu i strela u ugao nemoćnog Antonija Lopeza.

Izabrane vesti

Silvinjov tim jasno je stavio rivalu do znanja kako će igrati večeras. Organizovana odbrana, čvrsta na svakom delu terena, a gore šta se uradi. Potentni napad sa Musom Dembeleom i Memfisom Depajem nije uspeo da ugrozi gol Parižana, čak se može reći da je na neki način žrtvovan zarad defanzive. 

Uostalom, podatak da domaći za 90 i kusur minuta nisu šutnuli nijednom u okvir gola dovoljno govori o tome kakva je bila orijentacija brazilskog stručnjaka na klupi ovog tima. 

Iz svega toga da se zaključiti da su Parižani zasluženo došli do pobede koja ih ostavlja na čelu Lige 1. Tokom većeg dela meča Tuhelov tim imao je loptu u posedu, napadao i permamentno pretio. Nagrada je stigla u vidu Nejmarove majstorije u 87. minutu. 

Brazilac je imao mnogo nesuglasica sa ljudima iz kluba, sa navijačima, međutim ovakvim golovima verovatno će povratiti ljubav. Podsetimo, Nejmar je i u prošlom kolu spasao PSŽ, pošto je golom u 92. minutu srušio Strazburg. Takođe je bila vrhunska majstorija...

Kada je PSŽ u pitanju ovaj trijumf dobija na značaju ako se zna da je Lion prethodnih sezona umeo da zagorča život Svecima. Takođe, činjenica da Tuhel nije mogao da računa na Ikardija, Kavanija, Mbapea, Sarabiju, Kerera...podebljava ovu teško izvojevanu "trojku". 


LIGA 1 - 6. KOLO

Petak

Strazbur - Nant 2:1 (0:1)
/Lienard 66, Ajorke 89 pen - Kulibali 28/

Subota

Marselj - Monpelje 1:1 (0:1)
/Žerman 74 - Sar 17ag/

Bordo - Brest 2:2 (1:2)
/Brijan 6, Pablo 69 - Grandsir 20, Otre 45+1/

Mec - Amijen 1:2 (0:1)
/Dijalo 68 - Žirasi 39, Dibasi 54/

Nica - Dižon 2:1 (1:1)
/Dolberg 29, Atal 47 - Tavares 22/

Nim - Tuluz 1:0 (1:0)
/Filipoto 39/

Rems - Monako 0:0

Nedelja

Ren - Lil 1:1 (0:0)
/Unu 68 - Ikone 46/

Anže - Sent Etjen 4:1 (0:1)
/Kapej 48, Ninga 78, 84, 89 - Nordan 34/

Lion - Pari Sen Žermen 0:0


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara