Mitar Mrkela (foto: MN Press)
Mitar Mrkela (foto: MN Press)

Mrkela o 2021: Novi izazovi, isti ciljevi

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.12.20. | 00:00

Sportski direktor Crvene zvezde veruje u dobra izdanja protiv Milana

Imaju razloga za zadovoljstvo u Crvenoj zvezdi kada se osvrnu na 2020. godinu. Osvojena je treća titula u nizu, a četvrti put uzastopno ekipa se plasirala u grupnu fazu evropskog takmičenja.

Ostaće nedoumica šta bi bilo u kvalifikacijama za Ligu šampiona da korona nije promenila sistem, pa se igrala samo jedna utakmica, od kojih su crveno-beli morali većinu da gostuju. Možda u suprotnom ne bi izgubili od Omonije, pa bi kroz dvomeč sa Olimpijakosom igrali za mesto u eliti, ali sve je to sada prošlost...

Izabrane vesti

Izabranici Dejana Stankovića uprkos eliminaciji nisu klonuli, već su uspeli da se plasiraju u Ligu Evrope, a onda i u šesnaestinu finala tog takmičenja, u kojoj će u februaru igrati protiv Milana.

Svoje utiske o godini za nama izneo je Mitar Mrkela.

"Završena je još jedna uspešna kalendarska godina, u kojoj smo osvojili treću uzastopnu titulu prvaka Srbije, što je tek treći put u istoriji Crvene zvezde da se tako nešto desi. Takođe je ostvaren i drugi cilj koji smo postavili, kvalifikovali smo se u grupnu fazu Lige Evrope i sa rekordnih 11 bodova smo zauzeli drugo mesto u grupi, prezimeli smo u Evropi i na proleće ćemo igrati veliki dvomeč sa Milanom. Ovo je godina u kojoj smo pomerali granice i u kojoj smo afirmisali veliki broj mladih igrača. U jednom trenutku na utakmici protiv Rada imali smo sedam igrača mlađih od 21 godine na terenu. Ova godina biće upamćena i po promeni trenera u Crvenoj zvezdi. Umesto veoma uspešnog Vladana Milojevića došao je Dejan Stanković, Zvezdino dete, kome je ovo bio prvi trenerski posao. Pokazao je Dejan Stanković da uz uspešnu igračku karijeru, može da gradi i uspešnu trenersku karijeru i sa njim smo ove godine pomerili mnoge granice kada je u pitanju rezultat u našem klubu", istakao je Zvezdiin sportski direktor.

Težak početak godine čeka Stankovićev tim, pošto je prvi duel sa Milanom zakazan za 18. februar, a revanš je nedelju dana kasnije, ali to neće uticati na očekivanja.

"Ostaćemo na ovom putu, ciljevi će nam ostati isti. Želimo da osvojimo i četvrtu uzastopnu titulu prvaka Srbije, što će biti prvi put u istoriji Crvene zvezde da se tako nešto desi. Verujem da u dvomeču protiv Milana možemo da pružimo dve dobre utakmice i da se na pravi način predstavimo Evropi u duelima protiv velikana kakav je Milan. Posle ove uspešne kalendarske godine čekaju nas novi izazovi, a ja svim navijačima Crvene zvezde želim srećnu Novu godinu i božićne praznike", zaključio je Mrkela.



tagovi

Mitar Mrkela

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara