Mrkela direktniji nego ikad: Igrači bez ikakve odgovornosti ušli u utakmicu, Milojevićeve odluke potpuno ispravne

Vreme čitanja: 4min | pon. 23.09.19. | 21:54

"Pristup igrača nije bio dobar, radi se o nepoštovanju dogovora koji je trener postavio pred igrače", poručio je čelnik crveno-belih

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela odgovornost za lošu partiju u 161. večitom derbiju u potpunosti je stavio na dušu igrača, koji nisu ispoštovali ono što je trener Vladan Milojević od njih tražio.

Formacija sa tri igrača u poslednjoj liniji bilo je nešto što je već isprobano u proteklom periodu u srpskom šampionu.
"Čestitao sam odmah nakon utakmice rukovodstu i stručnom štabu Partizana. Bolje su ušli u utakmicu, naša ekipa bez ikakve odgovornosti ušla u meč, igrači nisu ništa ispoštovali što je trener Milojević stavio pred njih. Mnogo puta smo igrali sa tri igrača u poslednjoj liniji. Milojević je neko ko je doneo mnogo toga Crvenoj zvezdi, odradio je mnogo veliki posao u poslednje dve godine. Doneo je apsolutno pravu odluku, lično sam prisustvovao sastancima pred utakmicu. Radi se o pristupu, koji nije bio dobar o straned naših igrača i nepoštovanju dogovora koji je sa Milojevićem postignut pre utakmice", poručio je Mrkela gostujući na televiziji Arena Sport.

Izabrane vesti

Mnogo polemike se stvorilo i oko Miloša Vulića, koji je zaigrao u startnoj postavi u najzahtevnijoj utakmici u srpskom fudbalu.
"Miloš Vulić je u poslednje vreme počeo da dobija priliku i tu šansu je u potpunosti iskoristio. Juče je bio jako dobar i on je neko na koga Crvena zvezda u potpunosti računa".

Mrkela je ponovio da nema nikakvu dilemu kada je u pitanju poništen gol njegovog tima.
"Stojim iza toga, jasno se vidi da je Crvena zvezda postigla regularan gol. Posle toga je Partizan postigao dva gola, mnogo toga se desilo u poslednjih 10 minuta, što je opredelilo utisak o kompletnom derbiju na stadionu Partizana".

Jutarnji trening Crvene zvezde je bio zatvoren za javnost.
"Igrači su jutros na sastanku pretrpeli kritiku od trenera Milojevića i mene lično, a moram da kažem i da su bili samokritični. Poslednjih nekoliko godina vodi se hajka o svemu što Zvezda radi. Pravi sportski derbi se ipak završio kardinalnom greškom sudije. Mi smo igračima rekli da ne reaguju na sudijske odluke, baš da bismo smirili strasti. Igrači su bili korektni sa obe strane i doprineli su da ovaj derbi protekne onako kako treba".

"NA ZIMU ĆEMO SE OSLOBODITI NEKIH IGRAČA"

Crvena zvezda u ovom trenutku ima osam stranaca, što je problem sa kojim se suočava Milojević.
"Tokom prelaznog roka bilo je najava da će neki od stranaca otići, konktetno Boaći i Ben. Mi smo na njihove pozicije takođe doveli strance. Pokušali smo da dovedemo domaće igrače, ali su cene za njih previsoke. Odlučili smo se za igrače koji su približnog ili istog kvaliteta, ali one koji su bili jeftiniji".

Šta se konkretno dogodilo u Benovom slučaju?
"Imali smo potpisan ugovor sa katarskim klubom. Otišao je na razgovore, dogodilo se da su ti razglovori propali i on se vratio u Beograd. Za Boaćija smo imali smo nekoliko ponuda, bile su neke stvari blizu, ali se desilo da ostane, a u međuvremenu smo doveli Tomanea".

Da li će biti problema zbog toliko nagomilanih igrača?
"Mislim da u ovom prvom delu sezone to neće biti problem, jer mi do 15. decembra imamo još 20 utakmica, biće nam potreban svaki igrač, ali na zimu ćemo morati da se oslobodnimo nekih igrača i stranaca i domaćih. Problem će biti neke pozicije, gde imamo po tri kvalitetna igrača. Tu će biti najviše problema, a ako ne igraju neće moći da budu u pravom takmičarskom ritmu".

Poraz u derbiju uvek boli.
"Svaki poraz u Crvenoj zvezdi je bolan, naročito onaj koji se desi protiv najvećih rivala. Svaki je izazivao neke poremećaje, jednostavno fudbal je takav, nekad su porazi dobri i spuštaju vas na zemlju, čine vas budnim, verujem da ćemo izvući pouke".

Status Vladana Milojevića nije teme.
"To je neupitno. Mi smo se kvalifikovali u Ligi šampiona. U prvenstvu šest pobeda i samo jedan poraz. Milojevićeva pozicija. Misim da je najbolji trener, on je preuzeo odgovornost, ali mnogo više zameram igračima".

Sledi važna utakmica sa Voždovcem.
"Nikad nije bilo lako igrati na krovu, zbog podloge i kvaliteta Voždovac. Jako kvalitetna ekipa, od igrača očekujem jedan odgovor na sve ono što su uradili u derbiju, da pokažu da je to bio samo jedan loš trenutak".

Koliko može Zvezda u Ligi šampiona.
"Nama je cilj bio da se plasiramo u Ligu šampiona, to je ogroman uspeh. Timovi kao što su Bajern i Totenhem su mnogo jači, vrede od po skoro milijardu evra, tu smo apsolutni autsajderi. Mislim da smo jači i konkurentniji u odnosu na prošlu godinu, iako smo bili dosta inferiorniji, inferiornija je i Dortmund koja primi šest golova, ali mislim da smo u pojedinim trenucima pokazali da možemo. Dovođenje igrača na nekoliko pozicija nam je pomoglo u tome. Verujem da ćemo protiv Olimpijakosa moći da pokažemo kvalitet".

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara