Tandem Srba napušta Bukurešt: Planić ima tri ponude, da li je kucnuo čas za Momčilovića i Partizan?

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.04.20. | 11:32

Điđi Bekali presekao

Privodi se kraju mandat dvojice Srba u Bukureštu. Bogdan Planić i Marko Momčilović izvesno će sačekati kraj sezone i kao slobodni igrači napustiti FSCB i osloboditi se stega kontroverznog gazde ugašene Steaue, Điđija Bekalija.

Početkom meseca su, zajedno sa još četvorocom igrača rumunskog velikana, proglašeni tehnološkim viškom, što znači da su im plate, mimo njihovog znanja, samovoljom predsednika srezane na skromnih 485 evra. Javno poniženje koje su tom prilikom više ne žele da trpe i nema dileme da će čim se završi prvenstvo (bilo na terenu, bilo za zelenim stolom) potražiti novu sredinu.

Izabrane vesti

Neće im biti teško. Pogovoto ne Planiću, pošto je bivši štoper Crvene zvezde, OFK Beograda i Vojvodine ove sezone, sve dok je bio na terenu, važio za jednog od pouzdanijih igrača tima. Mediji u komšiliku uveravaju da 28-godišnji defanzivac ima tri ponude. U pitanju su turski velikan Fenerbahče, koji je najozbiljniji, te nemački Ajntraht iz Frankfurta, kao i ruski Ural iz Jekaterinburga. Svi kao povoljnu tumače činjenicu da Bogdanu na leto ističe ugovor i da mogu da ga dovedu kao slobodnog igrača. U prevodu, ne moraju da troše novac na ime obeštećenja, već samo na platu.

Sličan je slučaj i sa Markom Momčilovićem, s tim što nekadašnji prvotimac Javora i Pandurija nije bio često na terenu ove sezone. Malo zbog povrede, malo zbog zategnutih relacija sa vrhom kluba, ali posle sedmogodišnjeg iskustva u Ligi 1 ne bi trebalo da brine za status. Možda je i vreme za povratak u srpski fudbal, nekoliko puta se dovodio u vezu s Partizanom, ali posao nikad nije realizovao. Ovoga puta biće slobodan igrač na tržištu, te ne bi bilo iznenađenje ako crno-beli pokušaju još jednom. Sad kad nema prepreka u vidu plaćanja obeštećenja situacija je svakako povoljnija. Pogotovo što Marko Momčilović može da igra i kao levi bek i kao štoper.

Izlaz iz FSCB-a traže i ostali igrači na koje Bekali ne računa. Hristi Balgradean je već potpisao za šampionski sastav Kluža, a nove klubove traže Adi Popa, Aleksandru Stan i Arlem Njoere.
Shvatio sam da mi niko od navedenih više ne može pomoći i zato sam ih proglasio tehnološkim viškom. Šta drugo da radim sa radnicima koje ne obavljaju posao valjano? Neki su uzeli novac, a ništa nisu dali FSCB-u. Dosad nismo dobili nijednu tužbu, kao što se pominjalo po medijima. Jedino znam da nisam više glup da, usred pandemije, plaćam igrače po 20.000 evra mesečno, a da oni ništa ne rade. Na leto im ionako ističu ugovori“, pojasnio je Điđi Bekali.

(FOTO: AFP)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara