Novi Pazar (©superliga.rs)
Novi Pazar (©superliga.rs)

Mozzart Bet Superliga obukla novo odelo: Šest terena završeno, klubovi se vraćaju kući

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 17:29

U ovom kolu na novim podlogama igraće se u Subotici, Novom Sadu, Novom Pazaru i u Lučanima

Bilo je malo turbulentno u prethodna dva meseca, pošto je gotovo polovina klubova Mozzart Bet Superlige igralo van svoje kuće.

Fudbalski savez Srbije i Zajednica Superlige, uz klubove, krenuli su u proces zamene terena i postavljanja novih podloga, što je dovelo do toga da se nekoliko ekipa privremeno „iseli“ iz svoje kuće, ali najzad je sve gotovo i već od ovog kola sve se vraća u „stanje redovno“.

Izabrane vesti

Radovi su izvođeni na šest superligaških terena. Hibridna podloga je postavljena u Subotici, Novom Sadu, Kruševcu, Nišu i Novom Pazaru, dok je veštačka stavljena u Lučanima. Na „Karađorđu“ je postavljen i sistem za grejanje terena. Očekuje se da uskoro neki od ovih stadiona dobiju i UEFA sertifikate.

Već u ovom kolu publika će moći da gleda mečeve na novim terenima u Novom Sadu, Subotici, Novom Pazaru i u Lučanima.

LučaniLučani
KruševacKruševac
SuboticaSubotica
Novi SadNovi Sad

Generalni sekretar Zajednice klubova Mozzart Bet Superlige i Prve lige Srbije Darko Ramovš prezadovoljan je urađenim i smatra da će sve to doprineti jačanju takmičenja i vrednosti lige:

“Možemo konstatovati da će slika sa većine superligaških utakmica biti sjajna i da će to doprineti jačanju vrednosti naše lige, integriteta takmičenja, ali i stvoriti podjednake uslove za igru za naše fudbalere na većini terena. Infrastrukturni napredak je sve vidljiviji, tako da se očekuje da uslovi za takmičenje u Superligi Srbije budu sve zahtevniji u budućnosti. Nameću se i novi ciljevi. Jedan od najvažnijih je da obezbedimo pravilno održavanje podloga od strane klubova i dugoročno visok nivo kvaliteta u tom segmentu, pa se nadamo da ćemo i na tom polju podići nivo uspešnosti”, istakao je Ramovš.

Imaju u Zajednici i nove zacrtane ciljeve.

“Drugi cilj je usklađivanje standarda u segmentu reklamnog oglašavanja oko terena, za narednu sezonu. Moramo da se spremimo, najkasnije od početka naredne sezone, da svi klubovi budu obavezni i osposobljeni za upotrebu LED ekrana u minimalnoj dužini od 100 metara, po standardu Superlige Srbije”, naglasio je Ramovš.

A, već za desetak dana biće osposobnljeni za igranje i novi veštački tereni na stadionima Javora i Radnika u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije.


tagovi

Zajednica Super ligeDarko RamovšMozzart Bet SuperligaFK VojvodinaMladost LučaniFK Novi PazarSpartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara