Foto: FK Vojvodina
Foto: FK Vojvodina

Mozzart Bet Premijer liga na Karađorđu! Voša, Radnički i 45 minuta ludila (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sub. 28.09.24. | 22:13

Drugo poluvreme sa šest golova, dva penala i dva preokreta... Stara dama u 90. minutu povela 3:2, Jamkam u poslednjim sekundama utakmice doneo bod Realu sa Nišave

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Nije to bila klasična predstava sa srpskih fudbalskih terena. Beše to nešto sasvim drugačije, onaj frenetični ritam, ono ludilo što viđamo kada premijerligaši reše da jurišaju jedan na drugoga bez garda. Da, tako su izgledali Vojvodina i Radnički na Karađorđu u drugoj polovini utakmice 8. kola Mozzart Bet Premijer, pardon Superlige Srbije. Nakon uspavanke u prvom, u narednih 45 minuta stalo je šest pogodaka, dva penala (jedan tragikomičan), dva preokreta... Stara Dama je u 90. minutu okrenula stvari na svoju vodenicu, povala sa 3:2 i pogledala pobedi u oči. A onda joj se u poslednjim sekundama susreta dogodio nestvaran pad koncentracije koji je u pogodak za 3:3 i veliki bod Reala sa Nišave pretvorio Bazil Jamkam!

Izabrane vesti

Da su i najveći obožavaoci Mozzart Bet Superlige pisali scenario za promociju elitnog ranga srpskog fubala, ne bi se dosetili svega što se večeras odigralo u Novom Sadu. Dvaput su vodili Novosađani, jednom gosti sa Čaira, a na kraju obe ekipe odlaze samo sa bodom. Nišlije, jasno je, mnogo zadovoljniji napuštaju Karađorđe.

Ni bivši fudbaleri ekipe iz Niša Bamidele i Veličković nisu pogocima uspeli da sruše Drinčićevu ekipu. U 90. minutu je pogodio i Crnomarković, ali džaba. Uvek je Radnički imao odgovor, da li preko Stjuarta, Ilića (odnosno Seida Koraća) ili na kraju pomenutog Jamkama. Novosađane je svega nekoiko sekundi delilo od filmskog preokreta i trećeg uzastupnog trijumfa. Na kraju je Radnički prkinuo niz od pet uzastopnih poraza.

Voša je i ovaj susret igrala u intervalima. Tokom prvih dvadesetak minuta Novosađani su bili daleko bolji tim na terenu, da bi se slika drastično promenila u nastavku. Marko Poletanović bio je najistaknutiji pojedinac Lala u početnim minutima. Bivši kapiten Stare dame, pretio je dva puta udarcima iz daljine. Jednom nakon odbitka sa ivice šesnaesterca, dok je drugi, znatno opasniji pokušaj, plod slobodnog udarca. Tada je Poletanović tukao sa nekih 25 metara, a 20-godišnji golman Nišlija, Dimitrije Stevanović samo ispratio loptu pogledom dok je prohujala iznad prečke.

Onda su, baš kao i u meču sa Željom na Karađorđu, usledili prazni minuti crveno-belih. Kao da su se Novosađani zadovoljili ovim periodom dobre igre i namerno prepustili inicijativu gostima, rekavši im – sada je red na vas. Nije dugo trebalo ekipi Nikole Drinčića da iz prepuštenog poseda dođe i do šanse za gol. Poletanoviću na drugoj strani odgovorio je Milorad Stajić, prvo pokušajem sa 30 metara, pa zatim i udarcem glavom iz srca šesnaestsrca. U oba navrata je Rosić već bio matiran, ali je lopta završila van okvira gola.

Uz Stajića i Stjuart je zadavao probleme Lalama, svojim prodorima po desnom boku. Viđali smo i u ranijem delu sezone da je ova strana Vošine odbrane ranjiva, kada je pokriva Lukas Baros. Činjenica je da Brazilac svoj novac zarađuje u ofanzivi, dok su njegove procene na drugom delu terena često diskutabilne.

Nakon perioda bolje igre gostiju, u 38. minutu zapretila je Vojvodina. Ponovo je u šansi bio Korać. Ovoga puta reprezentativac Luksemburga, nakon rikošeta u šesnaestercu, nije uspeo dobro da zahvati loptu iz neposredne blizine.

Upravo je još jednim pokušajem štopera Vojvodine otvoreno i drugo poluvreme, u koje su i jedni i drugi ušli sa dodatnim elanom. Domaćini su prvi zadali udarac, odnosno Jusuf Bamidele, koji je posle kornera stigao do svog trećeg pogotka u sezoni. Međutim, Nigerijac nije stigao ni da proslavi gol, a već je bio na travi zbog povrede. Umesto njega, uz gromoglasni pozdrav publike ušao je debitant Lazar Ranđelović.

Radovanje publike na Karađorđu nije dugo trajalo, svega pet minuta. Ponovo su prepustili inicijativu gostima, a izjednačujući gol postigao je Trivante Stujart, nakon što je Bosić na levom boku izlomio Buteana.

Nije prošlo ni pet minuta a na semaforu je već pisalo 1:2. Nakon pomračenja Seida Koraća i uzimanjem lopte u ruke nakon što jer izvedena, Ilić je sa bele tačke savladao bivšeg saigrača i doveo Radnički u vođstvo. Golman Rosić je prepustio svom štoperu loptu za ispucavanje, on ju je prigrlio rukama kako bi je namestio na liniju peterca, ne shvatajući da je igra krenula.

Lale se nisu predavale i nakon nekoliko propuštenih kolosalnih šansi u 74. minutu Belaković tek što je ušao ruši, takođe rezervistu Miloša Popovića u svojih 16 metara. Ali nije ništa išlo uz vodenicu novosadske ekipe u tim trenucima i Stevanović je skinuo veoma loš jedanaesterac Kejleb Zadi Serija.

Konačno, maler je uspeo da skine Veličković golom u 87. minutu na asistenciju Depua. Zatim je holivudski zaplet dodatno upotpunio četiri minuta kasnije, golom Đorđe Crnomarković. Ali sudbina se još jednom ove sezone poigrala sa Novosađanima i u nadoknadi vremena polila ih ladnim tušem. Jamkam je bio najbollji u skoku u kaznenom domaćih, na razočarenje kompletnog fudbalskog Novog Sada.

VOJVODINA – RADNIČKI 3:3 (0:0)

/Bamidele 52, Veličković 87, Veličković 90+1 – Stjuart 57, Ilić 61, Jankama 90 +5 /

Stadion: Karađorđe, Novi Sad

Sudija: Pavle Ilić

Žuti karton: Nišić, Jurukov, Ilić, Belaković, Bosić (Radnički) Bamidele, Baros (Vojvodina)

Vojvodina (4-2-3-1): Rosić 6 - Baros 6, Crnomarković 7, Korać 6, Butean 6 (od 72. L. Nikolić 6) - Petrović 6 (od 72. Depu 6,5), Poletanović 7 - Radulović 5,5 (od 72. Popović 6,5), Kokanović 6 (od 46. Veličković 7,5) 6, Seri 6,5 – Bamidele 7 (od 55. Ranđelović 6)

Radnički (4-4-2): Stevanović 7 – Đo 6,5 (od 90. Etongu), Vojnović 7, Jamkam 7, Stojanović 5,5– Nišić 7,5, Stajić 6, Ilić 6,5 (od 79. Zec), Bosić 7,5 – Jurukov 6 (od 64. Belaković 5,5), Stjuart 7,5 (od 79. Ivelja)

Igrač utakmice: Trivante Stjuart (7,5) Radnički


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 10. KOLO

Petak

Crvena zvezda - Železničar Pančevo 2:1 (1:0)

/Drkušić 33, Ilić 70 - Eze 60/

Subota

OFK Beograd - IMT 4:3 (2:1)

/Mituljikić 37, Vukičević 45+3, Vlajter 58, 69 - Do Kouto 16, Krstić 73, Kur 76p/

Čukarički – TSC 1:2 (1:1)

/Cvetković 37 – Ćirković 5, Đakovac 56/

Novi Pazar -Radnički Kragujevac 2:0(1:0)

/Đuranović 29, Bačkulja 90+7/

Vojvodina - Radnički Niš 3:3 (0:0)

/Bamidele 52, Veličković 87, Crnomarković 90 - Stjuart 57, Ilić 61pen, Jamkam 90+5/

Nedelja

15.00: (1,85) Tekstilac (3,50) Napredak (4,40)

17.00: (3,30) Mladost Lučani (3,40) Partizan (2,20)

19.00: (3,05) Jedinstvo Ub (3,35) Spartak Subotica (2,35)

***kvote su podložne promenama

Piše: Konstantin MLAĐENOVIĆ



tagovi

FK VojvodinaRadnički NišMozzart Bet SuperligaBazil JamkamĐorđe CrnomarkovićMarko Veličković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara