Komentari na vest

MOZZART ANALIZZA: Stari odbrambeni problemi i pitanje - sme li Srbija sa dva špica i desetkom?

2

2342342

pre 3 meseca

pocnimo od osnocne stvari koja se pominje u ovom odlicnom clanku- ZASTO mi ne pritiskamo dovoljno??? zato sto nasi igraci jednostvno NE TRCE dovoljno koliko zahteva moderan fudbal. 12 km MORAJU istrcati za utakmicu ako hoce pobedu i to najmanje, ili 7 km za poluvreme,i vise pa izmena. 5 igraca se moraju profilisati kao idealne izmene ,tj 4 koji bi vrsili uopste gegenpres,tj presing na svaku loptu. Ako neko ne zna sta je to,neka pogleda utakmicu Atalanta-Leverkuzen,finale lige Evrope. razbili su ih na presing i NI NA STA vise.a za to je potrebna ozbiljna kondicija a mi to NEMAMO. 12 km ko ne moze osim golmana i eventualno stopera-nemaju ti ljudi sta da traze u reprezentaciji,nezavisno od imena. Krila,wing-bekovi,najmanje toliko i itekako bismo imali rezultate.vezni red u rangu i da vidis kako bi drali sve redom,ali nasi kada pritiskaju imam osecaj da pritiskaju prostor,ne igraca, do koske i do kraja za SVAKU loptu i ime igraca je tu nebitno,takav je moderan fudbal. Moze da priusti 1-2 majstora u takvoj formaciji za poluvreme istovremeno i oko njih da se gradi igra,ostali MORAJU da krvare.
n

nije istina

pre 3 meseca

Pa na svetskom smo bili medju vodecim ekipama na prvenstvu po parametru pretrcani kilometri na utakmici. Sto znaci nije bitno KOLIKO trcic vec KAKO. Dalje, poredis klupski fudbal sa reprezentativnim, a to nema veze jedno sa drugim. Da si pratio svetsko u Kataru pre samo godinu i po dana setio bi se da tamo niko nije pritiskao, vec se igrala neka cekalica i to je to.
v

vulex

pre 3 meseca

Rajkovic Pavlovic Milenkovic Stojic Kostic Gudelj Ilic Zivkovic Sergej Mitrovic Vlahovic
Z

Zauvek zvezdaš

pre 3 meseca

Mislim da selektor više ne bi trebao da ima dileme kakav raspored igrača želi da ima na terenu i ko treba da igra.Po onome što sam ja video protiv Austrije i Švedske naša jedina šansa je da igramo defanzivno i da ne kažem na kontranapad pošto nemamo brze igrače već na transformaciju igre, golove Šveđanima smo davali iz polukontranapada dijagonali na suprotnu stranu terena pa onda centaršut na drugu stativu na polupostavljenu odbranu, onda loptom na krilo od strane špica okrenutog leđima golu pa opet centaršut i na kraju direktnim pasom sa naše polovine preko odbrane protivnika. Znači naš osnovni sistem igre treba da bude 1-5-3-2 gde bočni igrači imaju osnovnu poziciju bekova i uz tri štopera drže našu odbranu na šesnaest metera od našeg gola, ispred njih tri vezana igrača u liniji, jedan poludesno, jedan u sredini i jedan polulevo i ispred dva napadača. Maltene svih 11 igrača na našoj polovini, zgusnute linije i ravnomerno pomeranje svih igrača. Po osvajanju lopte napadi upravo ovako kako smo dali ova tri gola Šveđanima dijagonala na suprotnu stranu od mesta gde je lopta i gde je najveća koncentracije igrača ili lopta u noge jednom od dva napadača koji mogu da odlože pas sa strane bočnim igračima koji bi trčali u kontru ili direktan pas sa naše polovine preko visoko postavljene odbrane protivnika. Pored Vlahović izabrati ko će igrati drugog napadača, Tadić ili Mitrović pošto ni jedan nema snage za celu utakmicu. Ako je rezultat nepovoljan zadnjih 20 minuta uvoditi Jovića. Kada imamo loptu i rečemo od našeg šesnaestercu u napad na presing protivnika ne komplikovati puno već probati direktnom loptom naći jednog od naših napadača okrenutih leđima golu protivnika na centru ili protivničkoj polovini koji se dobro zarađuju i mogu da prime loptu odlože je na stranu, spuste loptu glavom ili iznude faul. I za ovakvu postavku i defanzivnu igru obavezno Rajković linijskog golmana na gol jer je on tu kao riba u vodi. Sa ovakvom postavkom igre smo postali evropski i svetski juniorski prvaci sa Drulovićembi Paunovićem kao selektora i Rajkovićem na golu. Mi nemožemo da igramo ofanzivni fudbal i ovo je jedini način da uradimo nešto više, ako igramo ofanzivni prolazimo isto kao i na SP.
a

akanji002

pre 3 meseca

Nadam se samo da ce reprezentacija biti koncetrisana i da ce imati siru sliku u glavi, ako se pogubimo, Engleska to ne prasta.
T

Trifko93

pre 3 meseca

Sto ne bi stavio levo mladenovica i desno milenkovica, bez problema odigramo 433.
D

DjoleKV

pre 3 meseca

3-5-1-1 Vlahovic iza njega Samardzic.Dosta su agilniji i brzi od Mitrovica i Tadica i korisniji u kontra napadu.Stavljajuci Tadica i Mitrovica na klupu imacemo 2 troma igraca manje u prvih 11.Svaka njima cast na svemu sto su uradili i hvala im.I mogu biti odlicne zamene sa klupe.
P

Politiko

pre 3 meseca

Vlahović ne može da postigne gol,Mitrović može uvek
1

1912

pre 3 meseca

Protiv Engleza će igrati 3-4-2-1, što će ustvari biti 5-2-2-1. Sa bekovima (Živković i Mladenović) koji gotovo neće prelaziti centar. Gudeljom kao štoperom zajedno sa Milenkovićem i Pavlovićem. Zadnji vezni Ilić i Lukić. Tadić i SMS na sredini, samo sa Vlahovićem napred.
m

milutin 15

pre 3 meseca

jedno je sigurno ako Veljković bude centralni štoper,mrka kapa,ne znam kako igra u verderu,ali u reprez.zadnje 2 godine potpuno pogubljen,ovi što pljuju pi Kalabi,na žalost je u pitanju bolesna klupska mržnja,evo gledam protiv kameruna gde je dao maestralan gol,mi smo vodili 3:1 kad je on izašao,i ušao S.Mitrović,i od tada je sve krenulo naopako,u sistemu trojicom štopera, KLJUČNI igrač,je centralni štoper,on diruguje timom na pr.Franko Barezi,Bonući itd, ali on nema tu harizmu to da igra, i da znate u skoro svim timovima i kod velikih trenera pr.Fergi uvek su štoperi bili kapiteni i vpđe, nikad neću zaboraviti strašni tim Arsenala,a kapiten drvoseča Toni Adams
Р

Република Српска

pre 3 meseca

Идеална формација 5-4 -1 против пиргавих енглеза... А онда против словенаца и данаца ако треба и са 3 шпица па куд пукло да пукло 🇷🇸🦅
A

Apokalipto

pre 3 meseca

Ne budimo bez mozga..Tako ne može ni Brazil da igra,a kamoli mala Srbija
Р

Република Српска

pre 3 meseca

Идеална формација 5-4 -1 против пиргавих енглеза... А онда против словенаца и данаца ако треба и са 3 шпица па куд пукло да пукло 🇷🇸🦅
m

milutin 15

pre 3 meseca

interesantna smo mi reprez. može tu solidan tim da se napravi,i ne slažem de R.Bogd. da imamo 15 igraca,pratio sam malo strane medije i dosta njih vidi nas kao iznenađenje, jedno sigurno ako Veljković
R

Rubikova kocka

pre 3 meseca

Sto se mene tiče neka izadje u bilo kojoj formaciji sem u formaciji sa dva špica!!!!
s

srki95

pre 3 meseca

Po mom misljenju treba igrati 3-5-2 i to u sledecoj postavi: Rajkovic, Pavlović, Stojic, Spajic-Gudelj, SMS, Zivkovic, Kostic, Tadic- Mitrovic, Vlahovic
P

Pa

pre 3 meseca

Ionako imamo slabu odbranu, a nemamo ni krštenog zadnjeg veznog, tako da, trebalo bi pokušati bar napadački. Nema veze, neka primimo 5 golova ali da damo 2-3, nego ovako primimo 4 gola, a ne damo niti jedan.
N

Nevera

pre 3 meseca

Vidi se koliko poznajemo fudbal kad smo na ovaj komentar stavili toliko minusa.
Ш

Шумадија

pre 3 meseca

Најгора могућа опција је да игра заједно тројка Тадић Митровић и Милинковић-Савић. Ми са њима тројицом у постави не би могли да притиснемо инвалиде без обе ноге. У нападу смо брзи и агилни попут "младића" из геријатријског центра а контре не можемо ни да имамо када сва тројица не трче. Тадић више не може због година, Митровић јер се усвињио а Милинковић никад није ни трчао. Једног од њих на терену можемо да истрпимо, двојицу већ не, а сва тројица значе и сигурну катастрофу.
L

Lično ja

pre 3 meseca

Ma ne možemo ni jednog da istrpimo koji ne trči (kako trčimo, to je već drugo pitanje), ne može to više u modernom fudbalu. Da imamo vrhunsku ekipu, pa i nekako, jednog pokriju ostali. Ovako, mrka kapa. Da ne bude zabune, u pravu si, slažem se sa izrečenim.
B

Batistuta1

pre 3 meseca

4-2-3-1,protiv Engleza,bez Mitra sa Vlahovicem.Gudelj,Sms,Kostic,zivkovic,tadic,Vlahovic.Igrati samo kontre.
A

Akonkagva

pre 3 meseca

Igrati kontre ima smisla samo ako imas brze vezne ili ofanzivne igrace, a mi nemamo brze vezne i ofanzivne igrace u odnosu na engleske defanzivce, tako da sto se tice kontri, pisi propalo.
A

Apokalipto

pre 3 meseca

@Akonkagva - u odnosu na Engleze niko nema dovoljno brze igrače..Zato se i igra jedino moguće -na bunker i kontre
A

Akonkagva

pre 3 meseca

@Apokalipto Nisi procitao moj komentar. Igrati kontre nema smisla, jer nemamo dovoljno brze igrace da u samoj kontri pretrce engleske defanzivce. Da bi igrao na kontru, trebaju ti igraci koji su brzi od protivnickih defanzivaca u kontri, a to mi nemamo.
D

Dejen465

pre 3 meseca

Piksi je hazarder i kockar kao mnogi nasi treneri tako da ce pokusati da iznenadi protivnika ali ne sa taktikom vec sa izborom igraca. Ne bi se iznenadio da pocnu i Stojic desno i Mijailovic sa Gudeljom ispred 3 stopera plus jos jedan defazivni vezni Lukic a napred sa dva potpuno odvojena spica i jednim poluspicem Tadicem. Sve u svemu da vidim da izadje bilo koja od ove postave iz analize to bi znacilo da Piksi napokon postaje normalan.Samo da ne ekperimentise..
i

isti tim

pre 3 meseca

nek igra isti tim kao protiv Swedske sa dva napadaca. Jedino treba Gudelj da igra.
A

Aleksejko

pre 3 meseca

Nemojte da se zanosimo sa dva spica, to si gluposti, Vlahovic mora da krene utakmicu i da pocetkom drugog udje Mitrovic da pritisne odbranu protibnika jos jace zadnjih pola sata ako do tad ne gubimo vec 2 i vise golova razlike,to vazi za Engleze. Protiv ostalih Mitrovic mora biti starter kao i Tadic. Ako krenemo sa dva spica ne gine nam tri komada u prvom. Ovo nije ziheraski ovo je realan pristup, moramo da imamo solidnu gol razliku inace nista od najboljih treceplasiranih. Dva boda su malo, sa tri boda i solidnom gol razlikom mozemo necemu da se nadamo.
P

Prcko33

pre 3 meseca

Aleksejko sto si naivan, kao i Pixi ? Shvati poenta sta je sa ovom ekipom evo objasnicu ti ! Odbrana je najuigranija kada igraju 4 pozadi znaci Srbija mora igrati 4 pozadi ako hoces rezultate , sa 3 pozadi mi ne znamo i to je to , u toj formaciji wing bekovi ne postoje kod nas a stoperi ne uigrani ! Dva zadnja vezna Gudelj koji mora da preore teren trkom i uz njega neko kreativniji .... Dva bocna krila koja moraju da se konstantno pojavljuju i zato Mitar mora igrati i uklapa se extra jer moze igrati tu igru , skok i da zadrzi loptu a pritom je odlican gol igrac ! I jos nesto Sergej iza Mitra , nikako sa Tadicem zajedno jer gubimo trku onda na sredini terena ! Evo da ti pojasnim da ne pises gluposti !
m

milo123

pre 3 meseca

po meni nas stoperski par koji uigravamo vec duze vremena - Milenkovic/Veljkovic je uneo toliko nervoze i konfuzije da se tesko od toga oporaviti. Milenkovic je po meni nas najproblematicniji igrac, iako vidim da stalno Zvezdasi pljuju Kalabu, po meni je Milenkovic nas najveci problem (sto se tice odbrane). Nazalost kao sto je i analiza pokazala cesto su nam stoperi ostavljeni sami na vetrometini jer nam je vezni red (i napad) veoma trom i spor, i mi jednostavno ne mozemo da igramo tu igru koju zeli Piksi. Nama umesto Piksibola treba Petkobol.
R

Realnost

pre 3 meseca

Milenkovic je za tri klase nas najbolji defanzivac. Mozemo u dublje analize, ali je ovo vise nego ocigledno
а

армата

pre 3 meseca

кад крене меч са енглезима све тактике падају у воду. Постоји једна тактика, изаћи са ножем у зубима и све недостатке играчке надокнадити трчањем, залагањем и борбом. Нећемо изгубити од њих сигурно. Мотив против њих не треба са мањка пошто се ради о н. нацији на цијелом свијету.
P

Ponedeljak 7

pre 3 meseca

Protiv Engleza zbiti redove, povući se, i pokušavati onda kontru.Nema svrhe pokušavati nadtrčati ih jer smo spori,imamo još dve bitnije utakmice tako da ovde šta možemo uradimo a protiv Slovenije i Danske da se više potrudimo.
P

Ponedeljak 7

pre 3 meseca

Nismo mi Brazil da se nadtrčavamo sa Englezima i Dancima..Samo jaka odbrana i na kontre
k

kizabg

pre 3 meseca

Trebamo igati malo zatvorenije 6-4-0 , a ako se ukaže prilika onda ofanzivno 5-5-0
I

Igorgost

pre 3 meseca

Stare slike a pitanje isto - da li ćemo biti u top 5 najgorih ili samo top 10 najgorih na takmičenju.
A

Aleksejko

pre 3 meseca

Ako budemo u top 10 najgorih moguce je da prodjemo grupu sto ne bi bilo lose
n

ndizksj

pre 3 meseca

Jedina naša moguća taktika: Čvrsto nazad, a Mitar šta uradi... Mi sve kontra radimo od ovoga

angry_chainsaw

pre 3 meseca

Formacija sa dva napadača je dala neki nagoveštaj protiv šveđana, ali je Vlahović tada bio više na poziciji 10, tako da protiv engleza moramo započeti sa, najverovatnije, formacijom: 3-2-2-1 ili 3-4-2-1 ili najprostije 3-6-1, sa dva zadnja vezna (Lukić, Gudelj, Maksimović, ko je tu najbrži i najsposobniji - to selektor treba da odluči), isto važi i za štopere, Pavlović, Mijailović (možda, ali bi on bio korisniji možda kao zadnji vezni) i Milenković, na stranama Živković desno, Mladenović levo, uz dva zadnja vezna, i sa dvojicom prednjih veznih (SMS i Tadić) i u napadu Mitrović... Rajković, naravno na golu... Golmane može da menja za svaku utakmicu ali su za sada najviše pokazali Rajković i VMS... Izmene: Kostić, Mašović, Spajić - koji bi možda mogao da igra kao srednji štoper od starta, Ilić, Vlahović...
K

Krme

pre 3 meseca

Ta 3-2-2-1 taktika, koju si naveo, naročito je dobra. Kad se dobiju dva crvena, možda.
M

Molim

pre 3 meseca

Postovanje individualnih i grupnih zahteva kao i disciplina u igri! To nam treba pre svega, a onda formacija moze da bude i klizna… da se dva vinga spustaju u petorku, ili da se dobar vezni spusta u tri pozadi, a bekovi da se penju gore… ali bez discipline i zahteva nista!
P

Prcko33

pre 3 meseca

Mi sve imamo za formaciju 4-5-1 , idealna formacija za ovaj sastav ...
K

Ko bi reko cuda da se dese

pre 3 meseca

Gde su ti bekovi za formaciju sa 4 pozadi?!?!!
P

Prcko33

pre 3 meseca

To sto je vas ubjedio glupavi trener da nema to je vaa problem! Bek nije kreativni vezni igrac pa da kuburis , beka uvijek mozes naci da "odradi" posao !
D

Daj faul

pre 3 meseca

Veci je problem desni bek od levog… levog moze da igra Mladenovic, on i jeste bek…
N

Nešto me

pre 3 meseca

ne greje sunce. Englezi i Danci će nas uništiti. Voleo BiH da grešim ali...
K

Ko bi reko cuda da se dese

pre 3 meseca

Interesantan tekst. I u principu tacan. E sad', koliko smo mi tj. koliko su ovi nasi sposobni da igraju ovako kako je napisano, to je pitanje!? I nisam siguran koliko je selektor svestan svih nedostataka igraca koje predvodi sa klupe(i on sam nekad' donosi diskutabilne odluke)! Ne dajem sebi za pravo da nesto sada pametujem o postavci igre i taktici, jer trener nisam, vec sam neko ko voli fudbal, prati ga dugi niz godina, igrao ga, doduse na amaterskom nivou, ali mogu da dam neko svoje misljenje. Mi moramo, hteli ne hteli, da igramo sa 3 pozadi jer bekove NEMAMO!! Svako ko je ubedjen da mozemo sa 4 pozadi, o fudbalu zna isto koliko i "Marica o naizmenicnoj struji". Generalno mislim da nam nedostaje vise pokrerljivosti. Jesmo visoka reprezentacija, ali to ne znaci da ne mozemo da trcimo makar 20-30%vise! Ne koristimo dobro ni prekide u napadu, a i ne branimo previse dobro prekide protivnika. To vec ne mogu da shvatim! To je nesto sto itekako moze da se popravi! Golman kvalitetni, tu bojazi nema! Spicevi dobri, svakako bolje nemamo! E sad, odbrana i sredina, poprilicno diskutabilne, ali ni tu nemamo neki posebno veliki izbor! Sve u svemu, moramo da se nadamo prolasku u nokaut fazu, sa malo znanja i sa malo vise srece! Tesko cemo proci(zao mi je sto ovo kazem), ali se nadam da hocemo pa makar i kao jedna od 4 najbolje treceplasirane ekipe! Cuda se desavaju, pa zasto ne verovati?! Drugu zemlju nemamo, ni drugu nacionalnu selekciju! Prema tome, SRECNO ORLOVI🇷🇸💪🦅🦅🦅 Srdacan sportski pozdrav!
K

Karamfil

pre 3 meseca

Pa moderno je danas igrati sa štoperima na beku, kao što to rade i Pep i Arteta.
Z

Zvezdas onaj stari

pre 3 meseca

Kontra pitanje: da li smo ikad ista napravili sa batadjorinim bunkerom?
K

Kaciga

pre 3 meseca

Nikad nista ali mislim da nije u tome poenta, poenta je da ne idemo iz krajnosti u krajnost, dakle da ne idemo od bate Djorine bunker igre do Piksijeve ajmo ajde svi u napad, sustina je da se nadje dobar balans a turnirska takmicenja nisu izbor za najlepsu i najhrabriju igru nego je kljucno ne primiti gol, dok god ne izgubis ziv si na turniru najbolji primer za to su Hrvati koji su na penale dosli do finala u Rusiji, proslo svetsko slicna prica narocito kada kao oni imas kvalitet da svakom napravis par sansi i das gol a mislim da mi napred imamo taj kvalitet potrebno je utegnuti odbranu, to je kljucno. Podatak da smo na proslom svetskom dali 5 na 3 utakmice ali primili 8 dovoljno govori da nama nije problem da damo gol nego da ga sacuvamo. Ovo je odlicna analiza ovog momka koju moze da ukapira i takticki laik a da je uklopi u neku svoju sliku o nasoj igri. Zao mi je samo sto nema Erakovica jer mislim da bi bio idealan desni stoper u formaciji sa tri stopera, Milenkovica u sredinu i Pavlovica levo to bi vec licilo na nesto, Spajic i pogotovo Stojic po meni nisu kalibar za reprezentaciju a Erak je upravo to igrao u Zvezdi, igrao je cak i desnog beka a ima brzinu potrebnu za tu poziciji. Takodje steta sto nema Darka Lazovica jer je on jedini kome je pozicija na kojoj igra Zivkovic prirodna ali podrzao je Vidica i sebi zatvorio vrata reprezentacije, steta jer godine kada je reprezentacija u pitanju nisu bitne, treba da igraju najbolji, sportski pozdrav.
P

Ponedeljak 7

pre 3 meseca

U Švedskoj jesmo Grci jesu ,postali šampioni Evrope
@

@kaciga

pre 3 meseca

Pa ne pratis bas Darka Lazovica reklo bi se. Ove sezone Verona je uglavnom igrala 4-2-3-1 gde je on igrao levo krilo. U retkim situacijama kada su igrali 4-4-2 on je igrao levog veznog. Prethodnih sezona on jeste igrao wing beka, ali LEVOG, iako je desnonog, i logicno je da treba desno, ali igrali su sa invertovanim levim wing-bekom koji ne sluzi za centarsut vec i ulazi u sredinu i preti sutom isto(kao i pasom) a ne samo centarsutom.
S

SrdjanVgd

pre 3 meseca

Nama problem ne pravi toliko defanzivni blok, vec tranzicija prilikom izgubljene lopte. Ne postoji pritisak kada se izgubi lopta, da se pravi faul ili da onemogucis igraca sa loptom da podigne glavu. Imamo bekove koji su ofanzivno orijentisani i njihovim iskakanjem, ostavljas vezni red koji je ionako hendikepiran manjim brojem igraca da pokriva ogroman prostor. Trojica stopera su sami na svojoj polovini i ne mogu da pokriju ceo prostor jer su poprilicno razdvojeni, ne postoji udvajanje. Svaka nasa izgbljena lopta je kao muva bez glave. To opisuje jedna rec - nedisciplina.
@

@SrdjanVgd

pre 3 meseca

Nama problem prati nedostatak sistema. Mladje selekcije ne prate isti sistem kao seniori. Nego svaki trener vodi svoju neku filozofiju. Cak se i treneri menjaju kao na traci, a reprezentacije im sluze da steknu iskustvo i nadju angazman po Kazahstanima i Litvanijama. Imamo dobre igrace individualno, ali timski to ne lici ni na sta, upravo zbog nedostatka bilo kakvog sistema. Na primer, ja licno nisam za ovu formacjiu koju forsira Piksi. Ali, zasto da se ne napravi neki plan, na 10 godina recimo, da sve mladje selekcije igraju tako, pa da vidimo za 10 godina gde smo. Ako ne valja, promenis pristup i to je to. Ne moze biti gore od menjanja selektora svaki ciklus, sta god ja, ili neko drugi, mislili o Piksiju.
V

Vidić predsednik, Paunović selektor

pre 3 meseca

Od jeseni, nadam se (3-2-3-2): Petrović - Nastasić, Pavlović, Milenković - Gudelj, Sergej - Birmančević, Samardžić, Živković - Vlahović, Mitrović. KLUPA: Vanja, J.K. Simić, Eraković, Nedeljković, Ilić, Kostić, Tadić, Baždar, Ratkov.
P

Paa

pre 3 meseca

Čim si ti Rajka izostavio a ubacio Baždara koji veze nema, jasno je ko si i odakle dolaziš. Ajde ti polako na skup/protest nije reprezentacija za tebe, vidi se da ne znaš.
A

Auslenda

pre 3 meseca

Dobra Analiza, ovo posaljit Piksiju jer ja mislim da on i dalje nema skaute i pametne Analzize. Ja bi iskreno , prvo od Golmana poceo, meni je Rajkovic trenutno bolji golman od Vanje, Fudbbalski je svakao bolji iako je niziji od Vanje bolji jr na Liniju i vam Linijr. Bekove nemamo zato moramo sa trojicom iza. Milenkovic i Pavlovic veruj te mi i nisu toliko losi ali tesko je svaka cast Kosticu i Zivkovicu ali oni se ne vracaju iza kao na primer Madjari sto imaju Kerkeza i Nega. Milenkovic,Levo vrlo bitno da je levonog Pavlovic i odavno sam govorio da je stojic dobar igrac, maj veci dobitak ove Reprezetacije je Stojic. Stojic mora pre Veljkovica a o Gudelju da ne govorim, Gudelj nije nikad bio stoper niti ce biti. Sredina nikako Maksimovic, ama Nikako jer stalno kasni i slab je u duelu, Gudelj je nesiguran. Tu moraju Ivan Ilic i Sasa Lukic to nam je sto nam je Samardzic ne moze jer nije takav igrac, on je vise 10tka a realno Tadic je Tadic a SMS je mozda i naj bolji veznjak u Sudiskoj Arabiji, bolji od :Kantea,Wijnaldouma Brozovica,Otavia, Rubena Nevesa , Fofane, Stanciua,Kessie,Rakitica,Fabinha,Gabri Veige, Lucas Zelarayana ili Krychowiaka. S drugim recima SMS i Tadic mogu zajedno i moraju zajedno navikli su i naucili su da budu zajedno na terenu dok Mitrovic i Vlahovic nikako ne idu zajedno, ama bas nikakva saradnja sto je stvarno Glupo jer bi druge Reprezetacije imali Mitrovica ili Vlahovica. Mitrovic igr za Srbiju kao Perisic za Hrvatsku jednostavno oni su rodjeni za Reprezetaciju imaju motivaciju i zelju i jednostavno daju sve od sebe. E sad Krila...imamo Defanzivnog Mladenovica koji nikad nijr kiksnuo za Srbiju nije brz i nema zavrsnicu, ali ima dobar centatsut i drzi se pozicije i imamo Kostica koji je jako opasniji po levom krilu ume da da gol a i da Asistira ali prave se rupe ako ga nema iza. Ja bi poceo ipak sa Mladenovica jer ima vecu disciplinu sto se tice Fudbala. Zile ne znam pokretljiv je, ume da dribla i da centrira i da da gol ali nije brz ! Brzina i Pokretljivost nisu isto, sa druge strane on je Levak...Ja bi mozda stvarno poceo sa Gacinovicem koji je jedini desnjak..Birmacevic levak, Samardzic Levak,Tadic, Zivkovic,Kostic,Mladenovic svi levaci..Znaci Gacinovic pa onda Zivkovic da unese svezinu i enegriju.
@

@Auslenda

pre 3 meseca

Ovo nije analiza druze. Analiza je nesto sasvim drugo. Ovo sto si ti naveo su samo navijacke zelje. Pa nije zivot fm, pa da ubacujes igrace koji su se tek sad prikljucili i odradili dva treninga. Koliko god da su neki losi, ipak su uigraniji i imace prednost na EP. Cuj, Mladenovic, rupetina svoje vrste. Gacinovic nije nista pokazao i raspada se u Panatinaikosu, velikanu fudbala. Stojica pravili majmunom u LE. Dobro jos nisi ubacio Mijailovica u listu zelja, mada mozda i bi, nego si zaboravio da je na spisku, kao sto je i on sam verovatno..
E

Eatko

pre 3 meseca

Na najvaznija 3 meca da se isprobava, manevrise i luta Samoubistvo bi to bilo
P

Ponedeljak7

pre 3 meseca

Već je isprobao u Švedskoj i pobedili smo sa 3:0
E

Eatko

pre 3 meseca

Na najvaznija 3 meca da se isprobava, manevrise i luta Samoubistvo bi to bilo
D

Detelina sa četiri lista

pre 3 meseca

Vi pišite šta hoćete ali svi znamo koja će biti postava jer poznajući Piksija koji se uzda u proverene igrače očekivano je da na golu bude Vanja, u odbrani Pavlović, Milenković i Veljković, po krilima Mladenović i Živković, u vezi Lukić i Gudelj, ispred sms i Tadić i u napadu Vlahović. Mitrović očekivano ulazi sa klupe.
E

Engleska-Srbija 7:0

pre 3 meseca

@Detelina sa četiri lista Ocekivano nam onda ne gine 7 komada. Ako nam je VMS na golu.
v

v1ad

pre 3 meseca

Za sve koji ponavljaju kao papagaji "moramo sa 4 u odbrani". 1. Nemamo bekove. Levo je od bekova Mladenovic, covek je rupa u odbrani uvek bio a ne sa 32 godine. Kostic to ne moze da igra niti treba. Desno je Zivkovic, isto krilo, slab winger i Mijailovic(?). Od igraca koji tu jos mogu da igraju a nesto valjaju, Nedeljkovic je povredjen, a Piksi nije zvao nikoga od Lazovica, Ristica ili Terzica. Dakle, sve igraci koji mogu da igraju wing-bekove, ne klasicne. 2. Mi smo od Piksijevog pocetka poceli da igramo 3-5-2/5-3-2 i slicno. Samo smo na par utakmica kad se uplasio posle Svetskog prvenstva presli na 4-2-3-1 i nije ni na sta licilo. Znaci, 3 stopera su uigrana. Dakle, kao sto tekst/analiza kaze. Izbaci jednog spica i povuci Sergeja nazad. To i jeste njegova prava pozicija koju je igrao u Laciju. Odatle moze iz pozadine duge i through balls i ubacivanja iz drugog plana da pojacamo igru glavom. Pored su Lukic, Gudelj, Maksimovic, ko god da mu cuvaju ledja, ispred je Tadic i spic. Nazalost, ovako gubimo jednog spica, Mitrovica ili Vlahovica, ali mora tako. Da njih dvojica prave bolji pritisak na stopere pa i nekako. Inace, dublja postavka (slika B u tekstu) nam vise odgovara zbog realno sporije i krupnije ekipe od presinga koji ionako niko ne radi posto skracujemo prostor i imamo manje da se jurimo. Dakle, tuci na sredini, kontre, igra glavom i prekidi.
Н

НИИКоЛа

pre 3 meseca

Ако Пикси погледа ову анализу јесно је сигурно - неће разумети ништа
N

Nek' nam je sa srećom

pre 3 meseca

Odlično! :)))
p

pley

pre 3 meseca

Super Tekst nadam se da ce tako biti kao sto se predlaze
G

Gostyyy

pre 3 meseca

Sve je ovo lepo sto ste napisali. Ali ste propustili samo jednu stvar - izbor igraca. Ne moze da se vrsi presing kad u timu imas Mitrovica koji ima visak kilograma i ne moze da trci, Tadica koji nece da trci, SMSa koji nikad nije ni trcao, u vezi Gudelja koji je spor, Lukica isto sporog, a u odbrani jos sporije Milenkovica i Pavlovica. 3-5-2 mora da bude formacija. Napad mora da igraju Vlahovic i Jovic, jer su brzi, pokretljiviji, bolji sa loptom, mogu da vrse presing. Iza njih ili SMS ili Samardzic, zavisno od plana igre. Levo nije ni bitno, obojica su slabiji u defanzivi, ili Kostic ili Mladenovic, mada nozda bolje ovaj drugi zbog boljeg centarsuta. Desno nema ko drugi sem Zivkovica, eventualno Gacinovic, koji je tu poziciju vec igrao, i nije u fizickom hendikepu u odnosu na protivnike. Centrala, Gudelj, Ilic, iako bi Grujic bolje legao od Gudelja. I pozadi, levo Babic, centralni Milenkovic ili Pavlovic, mozda bolje ovaj prvi, i desno bi idealan bio Erakovic, ali posto njega nema, ili Spajic ili Stojic, Veljkovica ni u snu ne stavljati na teren. Golman Rajkovic, pokazao je protiv Svedjana zasto. I to je to. Imas kakav-takav balans ofanzivnih i defanzivnih igraca, imas i visoke i brze igrace, mozes da igras presing, da se kreces, da povezujes linije, i da imas i kontru i prekide. E sad, Piksi ce da uradi sve kontra, ubacice Tadica, Mitrovica napred, gde gubis odmah na odbrani, ubacice i Pavlovica i Milenkovica, sto otvara krater u odbrani, i stavice Lukica umesto Gudelja, sto nam smanjuje ofanzivne karakteristike veznog reda. I to ce da upotpuni sa Vanjom na golu, da svaki udarac i udje u gol. I bice nam bas, bas veselom
P

Pfc

pre 3 meseca

Hahaha, Jovic da igra presing:). Pa on ne trci kada je u gol sansi
D

DidierDrogba11

pre 3 meseca

Protiv Engleza zbiti redove, povući se, i onda kontra preko krila, Mitar u 16-ercu i Bog da nas vidi. Taktiku prilagoditi protivniku, bez srljanja. U suprotnom ćemo i od Slovenaca dva komada primiti
7

7-3-0

pre 3 meseca

najbolje
S

Sistem Srbije

pre 3 meseca

Vlahović in Mitrović u špici. iza njih SMS i Tadić.
G

Gosttt

pre 3 meseca

Daleko bilo. Sto je najgorez Piksi ce bas to i da uradi
Y

Yashin

pre 3 meseca

Nasa ekipa Mora da igra na igrackom nivou. Nemamo neke metkove u napadu a fale i bekovi. To znaci da mozemo u najvise slucaja da zapretimo pas igrom i protivnika nadigrati do njihovog kaznenog prostora. Vidim tu jacinu kod nas da imas neke izvanredne adute naprimer: centarsut i pas tadic. Duge lopte i pas milinkovic, gudelj agresivan ispred odbrane, mitrovic i milinkovic skok igra. Ti kvaliteti moramo nekako da dovedemo do izrazaja. Jer mnogo tesko brane Mitrovica u skok igri. Onaj pas milinkovica za 3:0 iz dubine je mnogo tesko branit. Englesku Mi moramo toliko agresivno da igramo prvih pola sata ( sa srecom da sudija ne svira svaki prekrsaj) i onda da im prilazimo sa gore pomenutim kvalitetima. Ljudi izvinte za moju gramatiku ako imas greske vi odgovorite i ispravite. Lep pozdrav lev
S

Sve rečeno

pre 3 meseca

""5-3-1-1 je jedina formacija kojom mozemo kako tako da pariramo Englezima i Dancima.Znači bunker i na kontre .Protiv Slovenaca malo ofanzivnije, ali u sustini to je to. ""
-

--//--

pre 3 meseca

5-3-1-1 je jedina formacija kojom mozemo kako tako da pariramo Englezima i Dancima. Znači bunker i čekati kontru.Protiv Slovenaca malo ofanzivnije, ali u sustini to je to.
-

--//--

pre 3 meseca

Mi ne možemo pobediti Englesku,džabe ćemo se istrošiti za sledeće utakmice gde imamo šanse..Samo Bunker i kontre sa svima
D

DjoleKV

pre 3 meseca

Uraditi kao sto je napisano u tekstu.Izbaciti Mitrovica i umesto njega ubaciti Samardzica da igra iza Vlahovica a Sergej da igra povucenije.
r

rsczz

pre 3 meseca

Ja mislim da ce protiv engleza i danaca i Tadic i SMS sa klupe poceti a to bi mozda i najbolje bilo. Gudelj Lukic i Ilic koji bi imao neku ofanzivniju ulogu.
С

Срб90

pre 3 meseca

Ако будемо играли овако офанзивно, без класичних бекова и са два шпица, ми немамо шта да тражимо против Енглеске и Данске, а и меч са Словенијом је упитан. Добићемо на свакој утакмици бар по 1 гол на контре. Ако је могао Камерун да нам да 2 гола, могу и Енглези и Данци, а поготово Енглези који имају брзе играче напред. Да би се спречио дебакл треба променити формацију на 4-4-2 или 4-2-3-1. Пробати са Младеновићем на левом и Миленковићем или Лазовићем на десном беку. Другачије не можемо.
k

kikoman

pre 3 meseca

sine koji lazovic pocelo prvenstvo
D

Dachazvezda

pre 3 meseca

?!?!? Idi gledaj klikere ili snuker...
C

Cer

pre 3 meseca

Vlahovic pocinje, Tadic i Sergej iza njega.
k

kojotski

pre 3 meseca

5-3-1-1 je jedina formacija kojom mozemo kako tako da pariramo Englezima i Dancima. Protiv Slovenaca malo ofanzivnije, ali u sustini to je to. Definitivno trebamo manje razmake izmedju linija, kako bi se bolje pokrivao prostor i da ne trcimo uzalud. Na SP smo trcali 25-30% vise od proseka svih ekipa, pa smo videli kako smo zavrsili.
6

666999

pre 3 meseca

Dabogda izgubili svaku 10-0
O

Oto

pre 3 meseca

Da Bog slusao takve kao sto si ti....
S

Sasa1234

pre 3 meseca

Rajković Bleki Stojić Veljković Mladenović Gudelj. Maksimović Birmančević. Sergej. Samardzic Mitrović
k

kikoman

pre 3 meseca

reci mi da si lajsna za fudbal bez da kazes da si lajsna za fudbal
G

Gosty

pre 3 meseca

Piksi je morao odmah nakon Katara pronaci klasicne bekove i uigravati formaciju 4-2-3-1, danas bi imao gotovu i uigranu reoprezentaciju.
k

kikoman

pre 3 meseca

trebalo je da kupi negde bekove sine gde da nadje kad nema
K

Krupanj

pre 3 meseca

Sme sa dva špica, NE SME bez bekova…a igraćemo bez bekova.
-

---//--

pre 3 meseca

"Bunker i čekati kontru i prekid- skok gde smo najjači. Sa 3 remija se prolazi dalje."
O

Oto

pre 3 meseca

Zanima me sta drugi misle...da li je pametno protiv Engleza da u napadu zaigraju Mitrović (koji ce nam trebati da zadrži loptu i smanji pritisak na nasu poslednju liniju), a pored njega u napadu Birmančević, koji je brz i moze nesto iz kontre da uradi uz Filipa Kostića, koji ce biti opterećen defanzivnim zadacima, a SMS da igra zadnjeg veznog? Sta vi mislite o tome? Naravno, sve ostalo isto, samo eto taj Birmančević
@

@Oto

pre 3 meseca

Kakav crni Birmancevic, da se nije deklarisao kao zvezdas, ne bi ga niko ni spominjao. Decko veze nema, niti se uklapa u formaciju koju selektor uporno forsira, jer ne poznaje nijednu drugu. Verovatno pocinjemo sa Mitrom, a iza njega Tadic i Sergej. Kad budemo jurili rezultat, ulazi Vlahovic umesto Tadica ili Sergeja. Jovic ce da odmara Mitra ili, eventualno, ako bas budemo gubili sa 2-3 gola, ulazi i on da pojaca napad. Sve po starom.
K

Krupanj

pre 3 meseca

Znači kupiš taktike po mozzart komentarima, a Piksi? Prepoznali smo te ptico
O

Odg Krupanj

pre 3 meseca

Oduvek sam znao da su u Krupnju brdjani i gupaci...
D

DjoleKV

pre 3 meseca

Sto je najgore uradice bas ovo.Piksi je ko neka sisa i nema hrabrosti da preuzme odgovornost i da uradi neke rezove i da promeni sta treba i ako treba i nekog glavnog igraca da stavi na klupu ako je to dobro po tim.Nastavice po starom i nazalost nece poslusati ovu analizu i sve ce biti kao na svetskom.Damo pet a primimo deset golova.
S

Scaloneta

pre 3 meseca

Bunker i čekati skok gde smo najjači. Sa 3 remija se prolazi dalje.
D

Del Boj

pre 3 meseca

Ako u to veuješ imao bih mnogo glupih stvari da ti prodam.