Možeš da me otpustiš, ali ja ću da se vratim

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.02.20. | 12:37

Eugenio Korini drugi put u sezoni dobio otkaz u Breši

Breše je vezala sedam utakmica bez pobede i deli poslednje mesto na tabeli Serije A sa SPAL-om. Uprava kao glavnog krivca za loše rezultate vidi Eugenija Korinija, trenera koji je već jednom dobio otkaz ove sezone. Uvideli su posle toga čelnici Breše da su pogrešili, pa vratili Korinija, da bi ga danas ponovo otpustili.

Na zvaničnoj veb stranici Breše stoji :
"Breša objavljuje da je otpustila Korinija sa mesta trenera prvog tima. Klub se zahvaljuje gospodinu Koriniju i njegovom osoblju na profesionalnosti, posvećenosti i predanost. "

Izabrane vesti

Podsetimo, Korini je prvi otkaz dobio u novembru, kada je pretrpeo poraz od Verone. Na njegovo mesto došao je Fabio Groso, čovek koji je sa Italijom osvojio Svetsko prvenstvo 2006. godine. Posle tri vezana poraza klub se odlučio na nesvakidašni potez i vratio Korinija. Breša je zablistala na trenutak. Vezala dve pobede, ali nakon toga usledio je uobičajen ritam i od polovine decembra pobeda je misaona imenica.

Eugenio Korini seo je na klupu Lavova u septembru 2018. godine. U prošloj sezoni kao prvi u Seriji B uspeo je da obezbedi ulazak u elitno takmičenje. Brešu je u ova dva mandata predvodio na ukupno 52 meča, sa učinkom od 22 pobede, 14 nerešenih igara i 16 poraza.

Kao zamena pominje se Urugvajac Dijego Lopez koji je u već doputovao u italiju. Iako je jutarnji trening otkazan, očekuje se da će popodnevni biti pod Lopezovom palicom.

Pa ako Lopez ne bude bolje sreće od Grosa - nema problema. Tu je Korini!

Šalu na stranu, Italijani vrlo često umeju da se zaigraju s ovim trenerskim vrteškama. Da se ne vraćamo unazad i ponovo prelistavamo sve Zamparinijeve egzibicije, recimo...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara