Fudbaleri Taljeres Kordobe (©AFP)
Fudbaleri Taljeres Kordobe (©AFP)

Može li Taljeres da nastavi odličnu seriju i u Kupu Argentine?

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.06.24. | 23:06

Ekipa iz Kordobe favorit noćas (02.10) protiv Kolona u osmini finala

Taljeres iz Kordobe i Kolon susreću se noćas (02.10) u drugom kolu Kupa Argentine, a mesto odigravanja meča stadiona Mario Alberto Kempes u Kordobi.

Posle razočaravajuće kampanje u ovogodišnjem izdanju Liga kupa, Taljeres postaje sve čvrstiji i konzistentniji tim ove sezone. Nedavno su obezbedili prolaz u osminu finala Kopa Libertadores, plasiravši u nastavak takmičenja kao drugoplasirani u svojoj grupi nakon što su u poslednjem kolu izgubili od Sao Paula sa 2:0.

Izabrane vesti

U Profesionalnoj ligi su odlično startovali i ostali neporaženi posle četvrtog kola i trenutno se nalaze na deobi prvog mesta na tabeli sa učinkom od tri pobede i jednim nerešenim ishodom. Isti broj bodova imaju, prvoplasirani Rasing koji poseduje bolju gol razliku, ali i Urakan i Union iz Santa Fea, koji isto tako imaju lošiji gol učinak.

02.10: (1,85) Taljeres Kordoba (3,35) Kolon (4,10)

U debiju za Kup Argentine, timu Valtera Riboneta nije bilo teško da potvrdi svoje favorizovanje protiv skromnog tima Agropekuarija pobedivši ga sa 3:0. Ova pobeda ne samo da im je garantovala plasman u narednu fazu turnira, već je pokazala snagu i kvalitet tima. U poslednje tri utakmice, Taljeres je akumulirao jednu pobedu, jedan remi i jedan poraz, takođe pokazujući izvestan nedostatak konstantnosti rezultata.

Tim iz Kordobe je i dalje bez desnog beka Nahuela Tenalje, koji je van terena zbog povrede. Sa druge strane, Riboneto će imati na raspolaganju izvanredne igrače kao što su čileanski napadač Bruno Bartičito, koji je glavna ofanzivna referenca i vezista Dijego Valojes, koji doprinosi svojom brzinom i sposobnošću proigravanja saigrača. Tim uglavnom usvaja taktičku formaciju 4-2-3-1.

Jedno od glavnih imena druge lige argentinskog fudbala, jeste Kolon, koji je do sada je imao gala kampanju u Primeri B Nasional gde su trenutno lideri šampionata. Posle 18. odigranih kola Sabalerosi su prikupili 37 bodova, koji su došli iz jedanaest pobeda, četiri remija i tri poraza. Takođe imaju odličan prosečan broj postignutih golova, koji je dostigao brojku od 27, uz samo 12 primljenih.

Tim koji predvodi Ivan Raul Delfino, ulazi u ovaj duel sa samopouzdanjem nakon što je pobedio Los Andes sa 2:1 kod kuće u prethodnoj fazi Kopa Argentine. U poslednjih pet utakmica ekipa je ostvarila dve pobede, jedan remi i dva poraza, pokazujući izvesnu nedoslednost.

Za sledeći meč, Kolon će imati nekoliko važnih izostanaka, uključujući startnog defanzivca Bruna Bjankija koji je van terena zbog povrede. Međutim, tim će imati na raspolaganju važne igrače koji mogu da naprave razliku, kao što su napadač Manuel Lago, poznat po svojoj završnici, i vezista Federiko Lertora, koji komanduje veznim redom svojom vizijom igre i sposobnošću dodavanja.

U poslednja tri direktna okršaja između Kolona i Taljeresa, postojao je izuzetan balans, svaki tim je pobedio jednom i jednom remizirao. Prvi susret je završen rezultatom 1:1, nakon čega je usledila pobeda Kolona od 2:1, pa onda i pobeda Taljeresa od 1:0. Uzimajući u obzir statistiku, izostanke i nedavne rezultate oba tima, konačna pretpostavka ukazuje da bi utakmica trebalo da bude veoma izbalansirana. U slučaju nerešenog ishoda po isteku 90 minuta, učesnik osmine finala biće odlučen penalima.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------

KUP ARGENTINE – OSMINA FINALA (JEDAN MEČ – NEUTRALNI TEREN)

Petak

02.10: (1,85) Taljeres Kordoba (3,35) Kolon (4,10)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKup ArgentineKolon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara