Twitter FC Fenerbahce
Twitter FC Fenerbahce

Može li se rehabilitovati karijera posle Arabije? Fenerov skupocen eksperiment kao putokaz ostalima

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.24. | 17:08

Žuti kanarinci ozvaničili Alana Sen Maksimana, Francuz se vratio u Evropu posle protraćene godine, iz ugla igračkog razvoja

Mnoštvo igrača je tokom letnjeg prelaznog roka 2023. zamenilo najjače evropske lige kako bi inkasiralo basnoslovne sume novca u Saudijskoj Arabiji. Igrači poput Kristijana Ronalda i Aleksandra Mitrovića igrali su fantastično u tamošnjem prvenstvu prethodne sezone, ali se na prethodnom Evropskom prvenstvu nisu proslavili i tako pokazali da manjak kompetitivnosti takmičenja na Bliskom istoku utiče na nastupe na većoj sceni, kao što je bio slučaj s nedavno završenim kontinentalnim turnirom.

Sada će ljubitelji fudbala u Evropi imati priliku da eksperimentalno vide na delu kako to izgleda kada se jedan igrač vrati iz Saudijske Arabije posle totalno promašene sezone, ali u isto vreme u godinama kada još uvek nije kasno za rehabilitovanje karijere. Alan Sen Maksiman je u 27. godini prešao iz Njukasla u Al Ahli leta 2023, a sada je napustio velikana iz Džede i otišao na jednogodišnju pozajmicu u Fenerbahče.

Izabrane vesti

Finansijski detalji transfera verovatno su i najzanimljiviji deo čitavog posla, uzimajući u obzir da će Kanarinci platiti 8.000.000 evra za jednogodišnju pozajmicu. Uz to, Fener će platiti i 4.500.000 evra godišnje plate, dok će Al Ahli platiti preostalih 2.500.000 evra. Inače, prvobitno je plata Sen Maksimana iznosila 10.600.000 evra po sezoni, ali je Francuz pristao na smanjenje zarade na 7.000.000 u drugoj godini ugovora. Sen Maksiman je u Saudijskoj Arabiji dao samo četiri gola na 31 utakmici.

Bivši miljenik navijača Svraka postao je treće pojačanje Fenera u letnjem prelaznom roku, pošto su prethodno stigli Oguz Ajdin iz Alanje i Dženk Tosun iz Bešiktaša. Glavni cilj koji je postavljen pred Žozea Murinja jeste plasman u Ligu šampiona u kojoj Fenerbahče nije igrao još od 2008. godine. Avgust će biti sudbonosan po Gospodina Posebnog, Dušana Tadića i saigrače.



tagovi

FenerbahčeAlan San MaksimanTurskaLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara