Puma Rodrigez i El Fardu Ben (©Star Sport)
Puma Rodrigez i El Fardu Ben (©Star Sport)

Može li Pumu da zadesi Benova sudbina u Crvenoj zvezdi?

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.09.24. | 10:34

Reprezentativcu Paname propao je transfer u Meksiko, mada i dalje postoji mogućnost odlaska, s tim da postoje određeni preduslovi za razvoj neočekivanog scenarija

Trebalo je da bude brz posao, da se Crvena zvezda rastereti, a Puma Rodrigez dobije ono što Vladan Milojević više ne može da mu obeća. Ipak, po navodima iz Meksika transfer brzonogog krilnog ofanzivca u tamošnje prvenstvo je (izgleda) propao jer Leon nije uspeo da pronađe zajednički jezik sa osvajačem duple krune, dok je Klub Amerika navodno pažnju usmerila ka drugim rešenjima na desnom boku.

Puma (zasad) ostaje Zvezdin, a kako vreme prolazi sve je manje prostora da se realizuje transfer kojim bi u ovom trenutku sve strane bile zadovoljne. Opcija za Meksiko teoretski nije otpala jer je prelazni rok tamo otvoren do 14. septembra, dok je tržište, recimo, otvoreno još u Češkoj (zatvara se danas), zatim Švajcarskoj, Rumuniji, Kipru i Kataru (na svim lokacijama radi još danas), Grčkoj (do 11. septembra), Rusiji (do 12. septembra), Turskoj (do 13. steptembra)...

Izabrane vesti

Dakle, ima opcija, samo je pitanje mogu li Crvena zvezda i pre svega Puma da izaberu pravog partnera za okončanje ove sage.

Za reprezentativca Paname na papiru nema mesta u startnoj postavi i tu sada nema diskusije. Konkurencija na krilima je postala izuzetno jaka dovođenjem Nemanje Radonjića i Silasa, dok su u kombinaciji još Piter Olajinka, Milson, Aleksandar Katai... Pumina polazna tačka nije dobra, jer je navodno brzo izgubio poverenje Vladana Milojevića, mada ni Milson nije oduševio, što je faktički i bio razlog da se za grupnu fazu Lige šampiona dodatno pojačaju obe strane.

Dok neizvesnost oko njegovog daljeg statusa još traje, postavlja se retoričko, mada opet i logično pitanje - šta ako bi Puma Rodrigez ostao Zvezdin? On nije prijavljen za grupnu fazu Lige šampiona i sigurno do zime ne može ništa da se promeni u tom pogledu. Ostala bi mu mogućnost da se kroz superligaške utakmice razigrava, što zvezdašku javnost navodi čak i na razmišljanje da li Pumu može da zadesi sudbina najboljeg stranog strelca u klupskoj istoriji i igrača sa najviše utakmica - El Fardua Bena?

ČASTIMO 500 RSD ZA KLAĐENJE! ODIGRAJ NA DANSKA - SRBIJA!

Već počinju da se vide određene sličnosti. Ben leta 2019. godine nije bio prijavljen za grupnu fazu Lige šampiona, iščekivao se transfer u Al Vahdu za 2.000.000 evra, ali je posao ipak propao i tadašnji reprezentativac Komora je ostao, a već tada je bio skrajnut zbog mogućnosti odlaska. Nije odigrao ni večiti derbi, da bi već od sledeće runde protiv Voždovca bio u startnoj postavi i u svom 'povratničkom' nastupu zatresao mrežu. Isto je učinio i protiv Mačve u narednom kolu, posle čega je zacementirao ulogu startera i do kraja sezone postigao je još 11 golova – ukupno 13 u prvenstvu – uz četiri asistencije.

Ostalo već dobro znate – El Fardu Ben se u Crvenoj zvezdi zadržao sve do januara prošle godine kada je kao slobodan igrač otišao u Apoel iz Nikozije koji je tada trenirao Vladan Milojević, a nedavno se vratio u srpski fudbal potpisom za Železničar iz Pančeva.

Puma Rodrigez je u dosadašnjih šest nastupa za Zvezdu upisao jedan gol i dve asistencije, sve u Mozzart Bet Superligi Srbije. Jedina razlika u odnosu na Benov primer je taj što je strelac 83 pogotka u crveno-belom dresu imao već staž od godinu dana na najvećem srpskom stadionu. Puma je stigao ovog leta i očigledno se brzo pokazalo da nije kadar kakvom se stručni štab nadao.

Sat otkucava i Crvenoj zvezdi predstoji trka sa vremenom da se reši Puminih primanja i proba da vrati uloženo. To je trebalo da se dogodi već viđenim transferom u Meksiko.



tagovi

Puma RodrigezEl Fardu BenFK Crvena zvezdaLetnji prelazni rok 2024Vladan Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara