Torgan Azar u prodoru protiv Kevina Rodrigeza (©AFP)
Torgan Azar u prodoru protiv Kevina Rodrigeza (©AFP)

Može li Anderleht da smanji zaostatak za Unionom?

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.01.24. | 13:38

Derbi Brisela ponovo na meniju, svega tri dana posle obračuna u Kupu Belgije

Samo tri dana posle okršaja u Kupu, Derbi Brisela na programu je i u Župiler Pro ligi. Ovoga puta Anderleht če da dočeka Union Sen Žiloaz. Istovremeno, to je i duel između trenutno drugog na tabeli i lidera prvenstva Belgije. Timovi su već igrali u Kupu tokom nedelje, kada su se žuto-plavi radovali sa 2:1 i prošli u polufinale, tako da je mnogo uzbuđenja neizbežno.

Anderleht trenutno ima izuzetnu sezonu i stoga je potpuno zasluženo na drugom mestu u Pro ligi. Tim Brajana Rimera je osvojio 43 poena iz 21 utakmice i izgubio je samo dva duela. Ovo je iznenađenje, jer je RSC prethodnu kampanju završio na 11. mestu, a sada niko ne bi trebalo da se iznenadi ako bi Ljubičasti na leto budu igrali na međunarodnom nivou.

Izabrane vesti

Sa osam pobeda iz deset utakmica kod kuće, Anderleht je izgradio tvrđavu. Tim Brajana Rimera postigao je 22 gola, a uz to pred domaćom publikom je primio samo devet pogodaka. Pored toga, Anderleht je i dalje neporažen na svom Loto Parku, i stoga ga je izuzetno teško iznenaditi.

18.30: (3,20) Anderleht (3,40) Union Sen Žiloaz (2,25)

Sa 44 gola u 24 utakmice u svim takmičenjima ofanziva Anderlehta je skoro nezaustavljiva. Pored toga, RSC samo jednom ove sezone nije uspeo da zatrese mrežu i to u prvom kolu upravo protiv Union Sen Žiloaza. Pored navale, odbrana domaćih takođe odlično radi svoj posao sa samo 24 primljena pogotka u 24 takmičarske utakmice.

---------------------

Sve utakmice belgijskog šampionata možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------

Union je ostao nadomak krunisanja u poslednjem kolu protekle sezone i završio je tek treći. Ove sezone ekipa Aleksandra Blesina ponovo je na veoma dobrom putu ka tituli i deluje nezaustavljivo. Gosti trenutno predvode šampionat i imaju osam bodova prednosti u odnosu na drugo mesto. Pobedom protiv Anderlehta, USG bi mogao još da uveća suficit.

Union Sen Žiloaz je već odigrao 10 utakmica u gostima u najvišoj belgijskoj ligi, sakupivši 23 poena i samo izgubivši u gostima od Mehelena. To znači da je i tim iz Sen Žila na prvom mestu na tabeli u gostima. Pored toga, gosti su već postigli 20 golova van kuće i samo jednom nisu došli do gola na strani.

Mohamed Amura se preselio iz švajcarskog Lugana u Belgiju tokom leta i tamo je odmah napravio uticaj. Sa 16 golova u 22 utakmice u svim takmičenjima, napadač je najbolji strelac svog tima, a trenutno je sa 13 pogodaka treći najefikasniji u ligi. Međutim, pošto je igrao za reprezentaciju Alžira na Afričkom kupu nacija, ofanzivac je propustio poslednje dve utakmice. Ipak, mogao bi ponovo da bude na raspolaganju za utakmicu protiv Anderlehta, pošto je Alžir već u utorak izbačen sa turnira.

S druge strane, Danci gospodare u Anderlehtu. Anders Drejer već ima 15 golova ove sezone, a 13 je dao u prvenstvu, dok je Kasper Dolberg dodao 10 pogotka u šampionatu.

BELGIJA 1 – 22. KOLO

Petak

Serkl Briž – Standard Lijež 1:1 (0:0)

/Somers 87 – Fosi 78/

Subota

Kortrajk - Leven 0:0

Šarlroa - Klub Briž 1:4 (0:3)

/Bernije 90 - Mekele 12, Nilsen 22, Tijago 34, 54/

Gent - Vesterlo 2:2 (1:1)

/Gandelman 44, 90 - Verman 17, Madsen 87pen/

Nedelja

13.30: (3,90) Sint Trojden (3,50) Genk (1,95)

16.00: (7,75) Epen (4,80) Antverpen (1,40)

18.30: (3,20) Anderleht (3,40) Union Sen Žiloaz (2,25)

19.15: (1,70) Mehelen (3,60) Molenbek (5,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaAnderlehtUnion Sen Žiloaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara