©Reuters
©Reuters

Možda jednom završi i u Srbiji: Bivši reprezentativac Nemačke nema ni 30, a mora na Kipar

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 03:41

Leta 2018. Maksa Majera su želeli Liverpul, Arsenal, Atletiko Madrid i Fenerbahče, ali je on previše zatezao oko plate... Sada sve kao da dolazi na naplatu

Kada se 2013. godine pojavio u prvom timu Šalkea, važio je Maks Majer za jednog od najperspektivnijih tinejdžera evropskog fudbala, grabili su se velikani oko mlađanog Nemca, a njemu je slava brzo udarila u glavu i nije želeo da produži ugovor sa timom iz Gelzenkirhena. Sačekao je Maks leto 2018. ne želevši da svom klubu donese niti cent zarade i kao slobodan igrač napustio Feltins Arenu. Mogao je tada da bira između Liverula, Arsenala, Atletika, Fenerbahčea, ali nije želeo da smanji nerealne prohteve. Na kraju se našao Kristal Palas kao jedini dovoljno lud da Majera učini u tom trenutku najplaćenijim igračem u istoriji kluba i da mu platu od skoro 10.000.000 evra po sezoni.

Skoro ništa nije pokazao Majer za dve i po godine na Selhurst Parku, na premijerligaškim utakmicama odskakao je nekvalitetom i činio se igračem koji je zalutao na tako visok nivo fudbala. Ubzo je otišao u Keln, pa u Fenerbahče, a onda se sunovratio menjajući klubove bez ikakvih obeštećenja. Posle epizode na stadionu Šukru Saračoglu otišao je u danski Mitjiland, a pošto u Herningu nije imao mesta, morao je u Lucern?! Osrednji švajcarski prvoligaš ratosiljao se Majera 30. juna, a nekoliko dana kasnije bivši reprezentativac Nemačke (iz perioda kada je igrao za Šalke) potpisao je za APOEL. Kako je krenuo, ne bi bilo senzacionalno videti ga jednog dana čak i u Srbiji.

Izabrane vesti

Potpis za kiparskog šampiona kada se sve uzme u obzir i ne deluje nelogično. Navikli su na tom podneblju da dovode islužene igrače, mada uglavnom one od po 32, 33 ili više godina, a Majer je očigledno duhom mnogo stariji nego što ukazuju njegovih 29 godina. Kao da je uvek to i bio, još kada je uslovljavao Šalke pre osam, devet godina i prepredeno čekao da ode bez obeštećenja iz rudarskog grada.

Pored četiri utakmice za seniroski tim Pancera, Maks Majer je bio šampion Evrope sa selekcijom do 21 godine, u Ligi šampiona odigrao je 16 utakmica i dao jedan gol, a u Ligi Evrope zabeležio 21 nastup i dao tri gola. Sa APOEL-om će ovog leta krenuti u kvalifikacije za elitno takmičenje od drugog kola, a tamo će se nekadašnji četvrtfinalista Lige šampiona sastati sa poljim iz dvomeča prvog kola kvalifikacija u kom igraju Ordabasi iz Kazahstana i Petrokub Hinčešti iz Moldavije.


tagovi

APOELLetnji prelazni rok 2024Maks MajerTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara