Možda je vreme za Mateju Stjepanovića

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.07.24. | 12:28

Partizan dobrom igrom na Ubu želi da zaboravi poraz iz Lublina (20 časova, TV Arena)

Sigurni smo da je stručnom štabu Partizana i igračima tog kluba puna glava problema posle teškog poraza od kijevskog Dinama u Lublinu (2:6). Ali kako je rekao u uvodnoj reči pred početak Mozzart Bet Superlige Aleksandar Stanojević, za njega su mečevi u domaćem prvenstvu život, ostalo je premija.

Neuspeh u sudaru sa Dinamom iz Kijeva otvorio je niz pitanja u taboru srpskog vicešampiona. Na zvaničnoj konferenciji za medije Aleksandar Stanojević je zavapio za pojačanjima, uprava kluba je ekspresno reagovala i praktično dogovorila transfer Žoaa Grimalda. Očekuje se dolazak još dvojice novajlija, ali do tada će Parni Valjak morati kao hrčak da skuplja bodove u domaćem ataru. Kako bi težnja za napretkom na svim nivoima imala smisla.

Izabrane vesti

Počev od večerašnjeg meča sa Jedinstvom Sa Uba. Prošle godine crno-beli su gostovali u Džajićevom gradu u okviru prvog kola Kupa i dobro se namučili. Međutim, tada je Jedinstvo u svojim redovima imalo Zubairua, Karikarija, Pivaša... Njih više nema u dresu Jedinstva, a mladi trener Ivan Radovanović tek slaže kockice renoviranog tima.

Videlo se i u Ljutice Bogdana da je Jedinstvo daleko od standarda elitnog fudbala... Partizanu meč lakšeg intenziteta može da posluži kako bi vratio deo izgubljenog samopouzdanja i reši neke zagonetke unutar igračkog kadra.

Na primer ko bi mogao da doprinese kao bonus. Odlučio se Aleksandar Stanojević da protiv Napretka šansu ukaže novajliji Đurđeviću i izdanku škole Trifunoviću. Uloge bi na Ubu mogle da se promene.

Kao legitiman kandidat za startera nametnuo se mladi vezista Mateja Stjepanović. Utakmica kao nacrtana za njega, pošto je u prvom kolu momak rođen 2004. godine odigrao 19 minuta i ostavio odličan utisak. Inicirao je divnim pasom akciju kod pobedonosnog pogotka Mateusa Saldanje u zaustavnom vremenu.

Imao je Mateja Stjepanović svetle trenutke i kod Igora Duljaja. Posebno se istakao u decembarskom večitom derbiju, čak nagovestio da bi mogao da bude veliki Partizanov produkt u budućnosti. Na kraju prošle godine je skupio osam utakmica u Mozzart Bet Superligi, odnosno 322 minuta.

"Evidentno je da nismo napravili ni jedan korak napred. Nastavili smo u istom ritmu i kako stoje stvari nemamo ni pedalj napretka. Više me brine faza napada od odbrane koju je lakše napraviti. Pokazali smo da smo totalno bezopasni i da se slabo krećemo u napadu. Imali smo malo ulazaka u protivnički šesnaesterac u pripremnim i zvaničnim utakmicama, osim protiv napretka Napretka kada smo bili dominantni, ali opet nismo bili opasni. Ovoj ekipi je neophodno osveženje u igračkom kadru koje smo targetirali od početka priprema. Adaptacija na moj rad takođe traje duže nego što je očekivano iako imam veliko iskustvo".


MOZZART BET SUPERLIGA - 2.KOLO

Subota

20.00: (1,10) Crvena zvezda (11,00) Mladost Lučani (18,00)

20.00: (1,80) Železničar (3,50) Napredak (4,70)

20.00: (6,25) Jedinstvo (4,20) Partizan (1,53)

Nedelja

21.00: (3,60) Spartak (3,45) Čukarički (2,05)

21.00: (4,00) Radnički (3,45) TSC (1,95)

Ponedeljak

20.00: (1,70) OFK Beograd (3,60) Tekstilac (5,30)

Odloženo

Vojvodina - Novi Pazar

IMT - Radnički Kragujevac



tagovi

Mateja StjepanovićAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara