Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Možda je bilo pametnije prodati ga

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.12.20. | 10:17

Nikom ne treba nesrećan igrač... Čak ni kad se zove Mesi

Madridski mediji se trude da ne likuju, mada je jasno da uživaju u svemu. Katalonski se pitaju da li je Barselona posle samo 10 kola u Primeri izgubila šanse da se bori za titulu? A svima je na umu sasvim drugo pitanje, pitanje koje niko na Pirinejima ne sme glasno ni da izgovori. Jer zvuči kao jeres...

Da li je Barselona ipak trebalo da proda Lionela Mesija dok je mogla?

Izabrane vesti

Lako je biti general posle bitke, ali i laiku je jasno da ove sezone čudesni Argentinac ne liči na sebe. Na 13 utakmica ima istina sedam golova i četiri asistencije i bilo kom drugom igraču na svetu rekli bismo: Bravo! Ali Mesi nije bilo ko. Mesi je već 15 godina dimenzija za sebe. A utisak je da poslednja mlaka izdanja nisu posledica izbledele krštenice.

Nije naravno ni sva krivica za Barsina posrtanja na njegovim leđima, ali ni to ga ne abolira odgovornosti. Posle 10 utakmica u Primeri ekipa Ronalda Kumana - o njemu bismo tek mogli naširoko – tek sedma na tabeli sa već 12 bodova zaostatka za Atletikom i šest manje od Reala, koji je doduše odigrao meč više.

Najbitnije: utisak. U porazu od Kadiza čak 10 Mesijevih šuteva u gol kao najbolji dokaz frustracije. Dvocifren broj udaraca u jednom ligaškom meču u 2020. godini smo u Primeri videli samo još tri puta. Svaki put je tukao Mesi (Valensija, Levante, Alaves i sada Kadiz) i nijednom nije dao gol. Očaj. Ili bes. Sve je moglo drugačije da izgleda da mu je uprava, kad mu već nije dala da ide, bar ostavila Luisa Suareza.

Ovako, Antoan Grizman ni na nebu ni na zemlji, Filipe Kutinjo samo zato što Barsa nije mogla da ga proda za pravu cenu, pa Usman Dembele s kojim nikad ne znaš na čemu si, mladi Trinkao, još mlađi i sada povređeni Ansu Fati...

I Mesi. Zadržan na stadionu Kamp Nou protiv svoje bolje. Ljut. Nervozan. Protiv Kadiza je izgubio čak 29 lopti. Nikad više. U stvari, na devet od 13 utakmica koje je igrao ove sezone Mesi je bio taj sa najviše izgubljenih lopti na terenu. Što bismo naravno mogli da tumačimo i kao dokaz da je on taj koji preuzima odgovornost.

S druge strane, što se tiče onih sedam golova sa početka teksta, treba znati – pet ih je dao sa penala. Preostala dva kad je pobednik već bio rešen.

I u klubu su nedavno priznali: sa finansijske strane bilo je pametnije prodati Mesija, rešiti se njegove plate, zaraditi pride još bar 100.000.000 evra. Sledećeg leta moći će da ide bez obeštećenja.

Ali Đozep Marija Bartomeu mu nije dozvolio, jer je znao da time i sebi potpisuje ispisnicu. Ispostavilo se na kraju da će svejedno otići. A vrlo lako bi moglo da se ispostavi i da je taj njegov poslednji potez, to insistiranje na Mesijevom ostanku, bio poguban kao i većina onih koje je na tržištu igrača vukao poslednjih godina.

Zvuči kao jeres. Ali izgleda je tako.



tagovi

Lionel Mesi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara