Barselona (©Reuters)
Barselona (©Reuters)

Možda im je finansijska kriza, ali svi žele da ih vide izbliza

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 16:11

Barselona s najboljom posetom u 21. veku

Žestoke udarce pretrpela je Barselona prethodnih nekoliko godina. Finansijski problemi doveli su do odlaska Lea Mesija, tri godine bez titule u Španiji i neočekivano ranih eliminacija iz Lige šampiona, ali situacija je počela da se popravlja povratkom nekadašnjeg kapitena Ćavija u klub. Trofejni vezista seo je na klupu i korak po korak stigao do osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Real Madrid. Osvajanje primere je na vidiku, a paralelno sa tim probaće Katalonci i da u svoje vitrine dodaju trofej Lige Evrope u koju su se preselili kao trećeplasirani u grupi Lige šampiona.

Moraće na tom putu preko takođe probuđenog Mančester Junajteda, što će biti teško ali i veoma privlačno za publiku. Prvi okršaj je u četvrtak, 16. februara, od 18.45 na Kamp Nou stadionu i sigurno je da će tribine biti maksimalno popunjene.

Izabrane vesti

Zbog radova na trećem nivou tribina van upotrebe je 4.000 mesta od ukupnog kapaciteta 99.354, ali i pored tog zatvorenog sektora, navijači Barselone ove sezone dolaze u fantastičnom broju na utakmice svog kluba koje igra kod kuće. Prosečno ih je 82.825, što je po izveštajima katalonskih medija najbolja poseta koju Barselona ima u 21. veku.

Najveći broj gledalaca došao je na duel sa Almerijom 5. novembra - 92.605. Jasno je da to nema veze sa imenom rivala i rezultatskim značajem, već je u pitanju bila oproštajna utakmica Đerara Pikea.

Daleko iza Barse, kada je reč o španskim klubovima, po prosečnoj poseti ove sezone nalaze se madriski Real (56.991) i Atletiko (54.798). Mora se, međutim, napomenuti da se Realov Santjago Bernabeu renovera i da mu je zbog toga dosta smanjen kapacitet.

Gledajući širu sliku, Barselonine navijače prate Dortmundovi, kojih prosečno na utakmice Borusije dolazi 81.106. Slede Mančester Junajtedovi (74.100), Milanovi (72.578), navijači Olimpika iz Marselja (62.623)...

Ne igra Barselona atraktivno i efikasno kao nekad, ali očigledno su pristalice katalonskog kluba prepoznale da bi Ćavi posle igračke mogao da ima i lepu trenersku karijeru, te su rešene da mladom strategu i ekipi pruže podršku kakva dolikuje.


tagovi

Barselonanavijači

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara