Pogodak Mareza (© Reuters)
Pogodak Mareza (© Reuters)

Motaj, motaj, smotaj i pametuj: Siti dominirao, pa paničio, a Gvardiola nikog nije uveo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.02.23. | 22:54

Lajpcig pritiskom u drugom poluvremenu odoleo Građanima – 1:1

Uverljiv kad ima loptu, klecav kad mu je uzmu. Kao dete dok drži zvečku, mirno, ćutljivo i zadovoljno, a čim je izgubi dere se na sav glas da probija bubne opne. Tako je izgledao Mančester Siti i u Nemačkoj, gde je prikazao dva lica i na kraju se u Englesku vraća nespokojan, jer je još jednom potvrdio koliko je ranjiv i da bi amplitude kojima je sklon tokom sezone mogle da ga koštaju rane eliminacije iz Lige šampiona.

Ostrvski predstavnik ima kvalitetniji tim, trofejnijeg trenera, ali i zasićene igrače, kojima nedostaje iskra u očima, za razliku od isto tako industrijske, ali poletnije ekipe, kojoj je, takav je utisak ostavila, više stalo da stigne do povoljnog rezultata. Za bundesligaša dobrih, za premijerligaša nedovoljnih 1:1.

Izabrane vesti

Opčinjenost posedom Pepu Gvardioli je donela željenu prednost, ne i pobedu, jer čim je ekipa Marka Rozea pritisla njegov tim počela je da ređa šanse i stigla do pravednog remija kojim je i dalje u igri pred revanš na Etihadu, 14. marta.

Moglo je da bude znatno povoljnije po Siti da je period kvalitetnije igre potrajao. Ovako, po principu „motaj, motaj, pa smotaj“ značilo je samo jednu loptu u mreži Janisa Blasviha. Smestio ju je tamo Rijad Marez posle inicijalne greške Danijela Šlagera i kombinacije sa Ilkajom Gundoganom kad je reprezentativac Nemačke izigrao Joška Gvardiola i kako su to tad euforični britanski mediji konstatovali spustio cenu hrvatskom reprezentativcu za 10.000.000 funti.

Marezu je ostao samo lakši deo posla, da kruniše inicijativu gostiju koji su pokazali da mogu do mile volje da kombinuju okolo, okolo, pa na mala vrata. I to bez Kevina de Brujnea, koji je zbog prehlade ostao u Mančesteru. Ispostavilo se da igra Sitija ne mora da se zasniva ni na drugom kapitalcu u liku Erlinga Halanda, norveški špic je ograničen na svega sedam dodira s loptom u prvom delu, ali to kako su dejstvovali Bernardo Silva, Rijad Marez, Džek Griliš i Ilkaj Gundogan sugerisalo je da Nemci ne mogu ni loptu da im uzmu, kamoli ugroze Edersona.

A onda se slika na terenu promenila i Lajpcig je u drugom poluvremenu zaličio na Siti, a Gvardiolin tim na prosečan. Roze je uvek Bendžamina Henriksa, a desni spoljni prodorima desnom stranom počeo da pravi probleme i odjednom je prvak Engleske počeo da paniči. Situacije koje su se ukazale Andreu Silvi i Dominiku Sobolslaju domaćin nije materijalizovao, ali je pritisnuo favorita, na centaršut Marsela Halštenberga popeo se Joško Gvardiol na drugi sprat i vratio cenu, možda i povećao, a Gvardioli nametnuo pitanje:

Da li je moguće da se pravi toliko pametan da nikog nije promenio?



LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA, PRVA UTKAMICA

RB LAJPCIG - MANČESTER SITI 0:1

/Gvardiol 70 - Marez 27/

Stadion: Red Bul arena

Sudija: Serdar Gozubujuk

Žuti kartoni: Henriks (RB Lajpcig)

RB LAJPCIG (4-2-3-1): Blasvih - Klosterman (od 46. Henriks), Orban, Gvardiol, Halstenberg (od 89. Raum) - Šlager (od 82. Šlager), Lajmer - Soboslaj, Forsberg (od 66. Nkunku), Verner - Silva (od 82. Poulsen)

MANČESTER SITI (4-2-3-1): Ederson - Voker, Dijas, Akanđi, Ake - Rodri, Gundogan - Marez, Silva, Griliš - Haland


tagovi

Mančester SitiRB Lajpcig

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara