©Reuters
©Reuters

Sent Etjen spušta rampu Epinalovim ambicijama

Vreme čitanja: 1min | čet. 13.02.20. | 13:16

Četvrtoligaš je do četvrtfinala Kupa Francuske stigao eliminacijom Lila, što elitne goste primorava na punu ozbiljnost

Čekamo da Sent Etjen promeni ariju, odnosno da dokaže da četvrtoligaš nije sposoban za iznenađenje u ovoj rundi Kupa Francuske. Naime, Epinal je do četvrtfinala stigao je pošto je iz prethodne runde takmičenja eliminisao Lil (2:1), dok je Sent Etjen bio bolji od Monaka (0:1). I jedni i drugi su inače u prilično lošoj formi kada su prvenstvene utakmice u pitanju.

Skor kaže da je Epinal bez pobede na poslednje četiri utakmice u četvrtoligaškom ešalonu, gde zauzima sedmo mesto, dok je Sent Etjen upisao samo dva trijumfa na poslednjih deset mečeva Lige 1. Nije za diku njihovo trenutno 15. mesto, na tabeli, a sramota bi bila velika da ih ovaj i ovakav Epinal nasamari. Prethodni put ovi rivali sreli su se pre više od dve decenije, što nije relevantan podatak za analizu trenutnih mogućnosti suprostavljenih strana.

Izabrane vesti

Ako razmišljamo o povredama, onda treba reći da Sent Etjen ima trojicu van stroja, plus dva upitna igrača. Malo ili mnogo, tek protiv niskorangiranog tima to njima ne bi trebalo da predstavlja prepreku, kao ni vezani porazi od Meca, Marselja i Monpeljea u Ligi 1. Ipak je to neki drugi svet, druga fudbalska dimenzija, pa bi specifičan kvalitet gostujućeg tima trebalo da bude energija potencijalnog raspucavanja Sent Etjena.   

KUP FRANCUSKE – četvrtfinale

21.00: (5,80) Epinal (3,90) Sent Etjen (1,60)

* Kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara