(Reuters)
(Reuters)

Morate da ga volite: Svi mu se povređuju, on gura napred i koketira sa Ligom šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.12.23. | 17:08

Totenhem na oproštaju od kalendarske godine bolji od Bornmuta – 3:1

Možete da navijate za Liverpul, Mančester Siti, Arsenal... Stvar ukusa. A ako volite fudbal onda morate da obožavate ovosezonski Totenhem. Sve što je uradio od avgusta do poslednjeg dana kalendarske godine zaslužuje aplauz jednak onom koji je na oproštaju od kluba dobio Igo Loris pre odlaska u MLS, kao i euforične pozdrave sa tribina novog Vajt Hart Lejna usled pobede nad Bornmutom – 3:1.

To sigurno nije bilo najbolje izdanje ekipe Angelosa Postekoglua, ali jeste pokazatelj da tim iz Londona, osim što može da igra dopadljivo (kao što uglavnom čini), može i takmičarski. Utisak je da su gosti bili u najmanju ruku ravnopravni i po šansama su možda zaslužili bod, ali Sparsi izgledaju dovoljno stabilno i kad se čini da su uzdrmani.

Izabrane vesti

Totenhemova pozicija – a trenutno je na bod manje od gradskog rivala, Arsenala, u trci za plasman u Ligu šampiona – dobija na vrednosti ako se zna da je u prvih 20 kola ophrvan kadrovskim problemima. Skoro da nema bitnog igrača koji nije odsustvovao usled povrede minulih meseci. Iz storja su ispadali Sesenjon, Perišić, Solomon, Rišarlison, Bentankur, Romero, Van de Ven, Medison i taman kad su navijači pomislili da je problemima kraj, povredio se i Pape Sar. Mladi vezista je „otvorio“ rivala u ranoj fazi susreta, drugim pogotkom u sezoni nagovestio slavlje u Londonu, ali se posle pola sata povredio i u suzama napustio igralište (baš kao i mladi Argentinac Aleho Velis u završnici, iz sličnog razloga). 

Za samo 20-ak minuta Sar je prešao put od radosti do tuge, jer je domaćinu pokazao put ka još jednom slavlju, a onda doveo sebe u stanje očaja, pošto bi zbog povrede mogao da propusti predstojeći Kup afričkih nacija (pozvan u selekciju Senegala), pošto je izdanjima ove sezone postao oslonac Totenhema. Još kad se zna da i Bisuma ide na isto takmičenje, a Hjon Min Son na Kup Azije možete misliti u kakav period čeka popularne Mamuze.

Mada, u aktuelnom trenutku uživaju. S pravom, jer su dobile treći vezani duel kod kuće, opet su u zoni Lige šampiona, ponovo se smeju, a mogu da budu zadovoljne učinkom Sona i Rišarlisona. Korejac i Brazilac su i prethodni put kod kuće pogodili (protiv Evertona), tada u prvom poluvremenu, a sad u drugom. I to u napetim trenucima kad se meč lomio, a Bornmut nudio dokaze da bi mogao do izjednačenja.

Baš tad je sjajno Đovani Lo Selso (i Argentinac igra sjajno u poslednje vreme) dopisao drugu asistenciju (posle dodavanja Saru) proigrao Sona, a ovaj pogodio suprotni ugao, da bi malo kasnije posle centaršuta Bena Džonsona poentirao i Rišarlison, taman da se malo iskupi u očima navijača za neshvatljvi promašaj malo ranije.


Na suprotnoj strani, Bornmut je igrao bolje nego što rezultat pokazuje. Imao je u jednom trenutku i veći posed, bolje prilike, ali se ispromašivao Dominik Solanke, dobru priliku propustio je i Tavarnije, da bi tek pred kraj, kad je sve bilo rešeno, mrežu odličnog Vikarija zatresao Aleks Skot.

Za makar nešto pozitivno u ekipi sa Vitalitija, samo što je daleko pozitivnije ono što pruža Totenhem.

PREMIJER LIGA – 20. KOLO

Subota

Luton - Čelsi 2:3 (0:2)

/Barkli 80, Adebajo 86 - Palmer 12, 70, Madueke 37/

Aston Vila - Barnli 3:2 (2:1)

/Bejli 28, Dijabi 42, Daglas Luiz 89pen - Foster 71/

Kristal Palas - Brentford 3:1 (2:1)

/Oliz 14, 58, Eze 39 - Luis Poter 2/

Mančester Siti - Šefild Junajted 2:0 (1:0)

/Rodri 14, Alvarez 61/

Vulverhempton - Everton 3:0 (1:0)

/Kilman 25, Kunja 53, Doson 61/

Notingem Forest - Mančester Junajted 2:1 (0:0)

/Domingez 64, Gibs Vajt 82 - Rašford 78/

Nedelja

Fulam - Arsenal 2:1 (1:1)

/Himenez 29, Kordova Rid 60 - Saka 5/

Totenhem - Bornmut 3:1 (1:0)

/Sar 9, Son 72, Rišarlison 80 - Skot 84/

Ponedeljak

21.00: (1,48) Liverpul (4,40) Njukasl (6,75)

Utorak

20.30: (2,50) Vest Hem (3,45) Brajton (2,75)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Pape SarTotenhemBornmautBornmut

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara