Alvaro Morata (©Reuters)
Alvaro Morata (©Reuters)

Morata odbio 40.000.000 evra iz Arabije, bitniji mu trofeji sa Atletikom!

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 16:24

Španski napadač je rešen da osvoji nešto sa madridskim klubom i zbog toga nije prihvatio ponudu Al Kadisije

Preokret! Alvaro Morata neće nigde! Uprkos jučerašnjoj najavi da bi mogao da nastavi karijeru u Saudijskoj Arabiji, kapiten španske reprezentacije objavio je da će ostati u Atletiku.

U Al Kadisiji su ostali iznenađeni ovakvom Moratinom odlukom. I ne samo u saudijskom klubu, već svi uključeni u pregovore, budući da je fudbaler dao zeleno svetlo za transfer. Relevo, koji je i najavio potencijalni transfer, piše da je posao juče bio pred realizacijom, ali da se Morata ovog jutra predomislio i odlučio da odbije dvogodišnji ugovor vredan 40.000.000 evra!

Izabrane vesti

Sve zarad – trofeja. Osvajao ih je Morata sa Juventusom, Realom i Čelsijem, ukupno ih je 16 podigao sa pomenutim klubovima, ali sa Atletikom još nema nijedan. I želi to da promeni.

"Ne mogu ni da zamislim kakav je osećaj osvajati u ovom dresu i neću prestati da zamišljam sve dok to i ne osetim", napisao je Morata u poruci putem Instagram profila, odjavivši tako trenera Mičela i Nača Ernandesa, koji su ga čekali u Al Kadisiji.

Španski mediji pišu da je veliku ulogu u promeni Moratine odluke odigrao trener Dijego Simeone. Španac je navodno bio odlučan da napravi novi korak u karijeri, ali je argentinski stručnjak od prvog trenutka odbijao da prihvati scenario u kojem kapiten Crvene furije napušta Madrid. Čolo računa na Moratu, što je i saopštio izvršnom direktoru kluba Migelu Anhelu Hilu, koji je bio spreman da pusti 31-godišnjeg centarfora u slučaju ponude od 15.000.000 evra, koliko iznosi otkupna klauzula u njegovom ugovoru. A, onda se u svega nekoliko sati situacija okrenula za 180 stepeni.

No, i pored Moratinog ostanka, Atletiko planira da dovede zvučno ime u napadu, posebno što je već ostao bez Memfisa Depaja, a na vrhu liste želja nalazi se Đironin Artjom Dovbik čija otkupna klauzula iznosi 40.000.000 evra.


tagovi

Al KadisijaAtletiko MadridAlvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara