Sebastijan Vilja slavi pobedu na Monumentalu (©AFP)
Sebastijan Vilja slavi pobedu na Monumentalu (©AFP)

Monumental zanemeo: Slepilo Gonzaleza, spretnost Vilje – Boki Superklasiko (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 21.03.22. | 00:55

Liga kup Argentine: Tim s Bombonjere pobedio River Plejt u gostima sa 1:0 golom kolumbijskog napadača posle velike greške štopera Milionera

Slavi plavo-žuti deo Buenos Ajresa. Boka je dobila Superklasiko na terenu ljutog rivala River Plejta sa 1:0 (0:0) u sedmom kolu Liga kupa Argentine. Milioneri su bili favoriti, imali su više uspeha od ljutog rivala poslednjih godina, ali nisu uspeli da sruše bedem ispred golmana Agustina Rosija.

Velika greška štopera domaćeg tima, Leandra Gonzaleza u 54. minutu odlučila je derbi velikana iz Bienos Ajresa. Posle jedne bezopasne lopte, defanzivac Rivera je želeo da se zagradi, nije se razumeo s golmanom Frankom Armanijem, koji je bio neodlučan, a taj poklon Sebastijan Vilja nije propustio. Oduzeo je loptu Gonzalezu, rutinski prošao Armanija i ubacio loptu u nebranjenu mrežu, za muk na tribinama Monumentalu i očaj na licima navijača domaćeg tima.

Izabrane vesti

River je bio bolji, imao je terensku incijativu, mnogo više šuteva, ali nije htela lopta Hulijana Alvareza i drugove. Da stvar po Milionere bude gora, gol Vilje je bio prvi udarac u okvir gola Rivera, ali dovoljan za tri boda Boke i deobu prvog mesta sa Estudijantesom u Grupi A. Gosti su samo dva puta ugrozili gol Rivera, naspram osam domaćeg tima. River je posle drugog poraza uz Liga kupu, pao s liderske na tek treću poziciju u Grupi A. Ispred su Rasing iz Aveljanede i Union iz Santa Fea.

Boka je posle dve i po godine konačno srušila velikog rivala, ako ne računamo meč u Kupu Argentine prošlog leta, kada je izbacila River posle penala. Zanimljivo, pre utakmice, na konferencije za medije, trener šampiona Marselo Galjardo je izdiktirao „sedmoj sili“ sastav.

Krenuo je Galjardo ofanzivno, sa trojicom u špicu. Osim Alvareza, od leta igrača Mančester Sitija, u napadu su šansu dobili Barko i Simon, ali nije hteo gol šampiona Argentine. U nastavku su igrali Brajan Romero, povratnik iz Kina Huan Kintero i Agustin Palavesino. Napadali su domaćini u finišu u talasima, ali sjajno se branio tim trenera Sebastijana Batalje. Siguran na golu je bio Agustin Rosi.

23.15: (1,55) Defensa i Hustisija (3,80) Arsenal (5,90)

Boka ništa u napadu nije napravila osim gola Vilje. Junak plavo-žutog dela Buenos Ajresa je prošle sezone imao mnogo problema. Nije ga dugo bilo na terenu zbog povrede, bio je u i sukobu s upravom kluba, želeo je da napusti Bombonjeru, ali je ostao i ove sezone je jedan od najboljih fudbalera velikana. Postigao je treći gol u Liga kupu Argentine. Prethodna dva je postigao protiv gradskog rivala Aldosivija u pobedi sa 2:1.

Povratnik u Boku iz Elčea, nekadašnji igrač Marselje, Dario Benedeto, počeo je meč, ali je na poluvremu zamenjen. Bio je neprimetan u prvih 45 mintua, a u drugom poluvremenu menja ga je mladi Luis Vaskez. Posle primljenog gola, River Plejt je imao nekoliko dobrih prilika. Kintero je pokušavao udarcima iz daljine, a bomba Enca Fernandeza sa oko 25 metara završila je na prečki u 71. minutu.

Italijanski mislilac Nikolo Makijaveli je davno rekao kultnu misao „Cilj opravdava sredstvo“. Batalja se opredelio za defanzivnu taktiku koja je na kraju urodila plodom. Tri boda idu na Bombonjeru.

I ovaj Superklasiko nije mogao bez incidenata. Nezadovoljsvo porazom svog tima, navijači Rivera su iskalili na gostima koje su policijaci sproveli do tunela i svlačionice. Svašta je ubačeno na teren stadiona Monumental.

Policajci štite fudbalere Boke (©AFP)Policajci štite fudbalere Boke (©AFP)

Podsetimo, ovog vikenda je bilo kolo derbija u Argentini. Igraju timovi iz različitih grupa protiv najvećih rivala. Boka i River bi mogli da se sastanu i u plej-ofu.

U trećem izdanju Liga kupa igraće se 14 kola, a najbolje četiri ekipe iz obe grupe izboriće plasman u plej-of. Pehar brani Kolon iz Santa Fea, dok je Boka uzela premijerno trofej u ovom takmičenju pre dve godine.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ARGENTINA, LIGA KUP - 7. KOLO

Petak

Aldosivi - Patronato 3:1 (2:1)

/Kauteručio 8pen, 22, Silva 57 - Barios 33pen/

Tigre - Platense 4:0 (3:0)

/Kolidio 12, Manjan 33pen, 57, Blondel 35/

Subota

Barakas - Sarmijento 2:1 (0:0)

/Bandijera 66, Ferejra 74 - Toledo 58/

Lanus - Banfild 0:1 (0:0)

/Loljo 66/

San Lorenco - Urakan 0:0

Kolon - Union 0:0

Nedelja

Independijente - Rasing 1:2 (0:1)

/Gonzales 56 - Hauče 3, Kopeti 86/

Rosario - Njuels 0:1 (0:0)

/Garsija 51/

Himnasija La Plata - Estudijantes 1:1 (0:1)

/Ramirez 90+6 - Godoj 43/

River Plejt - Boka Juniors 0:1 (0:0)

/Vilja 54/

Ponedeljak

23.15: (1,55) Defensa i Hustisija (3,80) Arsenal (5,90)

Utorak

01.30: (2,35) Argentinos Juniors (2,90) Velez (3,25)

23.15: (2,60) Atletiko Tukuman (3,00) Sentral Kordoba (2,75)

Sreda

01.30: (2,55) Taljeres (3,00) Godoj Kruz (2,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBoka juniorsRiver PlejtLiga kup ArgentineArgentinaMarselo Galjardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara