Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Montevideo na nogama: Nasional ili Penjarol

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.08.24. | 13:56

Velikani večeras (20.00) igraju za trofej Liga kupa Urugvaja

Elitno prvenstvo Urugvaja je jedno od najkomplikovanijih na tlu Južne Amerike, pa mogli bismo da kažemo i na svetu. Naime, tokom godine igraju se dva šampionata, Apertura i Klausura, a leti, između dva prvenstva igra se Torneo Intermedio, odnosno Liga kup koji ulazi u zbirnu tabelu. Na kraju godine igra se veliko finale za apsolutnog vladara ove zemlje koja je donela takve majstore fudbala i koja je bila bronzana na Kopa Amerika pod komandom Marsela Bijelse.

Ovo takmičenje igra se od 2017. gdodine. Dva puta je prvak bio Defensor, po jednom Nasional, River Plejt i Liverpul, dok velikan Penjarol nema i dalje pehar Liga kupa.

Izabrane vesti

Večeras (20.00) je Montevideo na nogama, igra se najveći derbi u ovoj zemlji, sudar velikana Nasionala i Penjarola u finalu plej-ofa Liga kupa. Igra se samo jedan meč na Gran Park sentralu pred sigurno dupke punim tribinama. Biće prisutno 34.000 gledalaca. Nasional je domaćin, pa samim tim stadion će da bude okrečen u plavo-bele boje.

20.00: (2,65) Nasional (2,95) Penjarol (2,75)

Pobednik ovog meča kvalifikovaće se za Superkup Urugvaja gde će da odmeri snage sa šampionom ove zemlje iz Južne Amerike. Ako i pobednik Liga kupa Urugvaja i prvak budu isti klub, onda će finalista ovog takmičenja da izbori meč za trofej.

Takmičenje je podeljeno u dva grupe sa po osam timova, a posle sedam kola, odnosno jednokružnog sistema, Penjarol i Nasional su bili najbolji u svojim grupama pa ćemo da gledamo spektakl giganata ne samo urugvajskog nego i južnoameričkog fudbala.

Nasional je sakupio dva boda više od ljutog rivala u grupnoj fazi. Plavo-beli su imali dva boda više od Danubija, dok je Penjarol bio ispred Vonderdersa u svojoj grupi. Oba tima se uglavnom oslanjaju na domaće snage. Penjarol ima dva Brazilca, Mateusa Babija i Lea Koelja, a tu je i Argentinac Sosa. Na kormilu je iskusni strateg Dijego Agire koji je nekada vodio Santos, Olimpuju, Kruz Azul, Internasional... Nikada nije bio trener u Evropi.

Martin Lasarte je ove godine preuzeo kormilo Nasionala od legenda ovog kluba i urugvajskog fudbala Alvara Rekobe. Prethodne dve godine je bio na kormilu Čilea, a pre toga je radio u egipatskom Al Ahliju s kojim je bio šampion Afrike.

Boje Nasionala brani mladi napadač Heremija Aleksandre Rekobe Perone, sin nekadašnjeg asa Intera. U poslednje vreme najveća snaga Nasionala je vezista Aleksis Kastro koji je postigao po gol na tri poslednja meča.

URUGVAJSKI LIGA KUP – FINALE (JEDAN MEČ)

Nedelja

20.00: (2,65) Nasional (2,95) Penjarol (2,75)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaPenjarolNasionalUrugvaj 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara