Duel Maksimilijana Olivere i Erika Pulgara (©Reuters)
Duel Maksimilijana Olivere i Erika Pulgara (©Reuters)

Montevideo gori, Penjarol na pragu senzacije

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 22:01

Urugvajski velikan noćas (23.55) brani gol prednosti (0:1) iz prvog meča u Riju protiv Flamenga. Tite ne može da računa na prvog strelca tima Pedra

Da li će River Plejt da bude jedini „uljez“ u Kopa Libertadoresu pored poslednjih godina dominantnih timova iz Brazila u najjačem takmičenju Južne Amerike? Atletiko Mineiro i Botafogo su dobili obračunu sa braniocem krune iz prošle sezone Fluminenseom i Sao Paulom. Šansu da se nađe u završnici ima i Flamengo, ali nepovoljnih 0:1 pre sedam dana u Riju na Marakani protiv Penjarola.

Urugvajski velikan je iznenadio prošle nedelje Titeovo četu, ali prednost mora da se odbrani noćas (23.55) u Montevideu.

Izabrane vesti

Žuto-crni će imati veliku podršku s tribina od 40.000 vatrenih navijača na stadionu Kampeon Siglo. Tim iz Rija je u krizi, samo jedna pobeda u poslednjih osam kola. S druge strane, Penjarol je u top formi, pet vezanih trijumfa. Tim iz Montevidea nikako ne leži Rubnonegrima. Za pet i po godina samo je Penjarol dobio Flamengo u Kopa Libertadoresu.

23.55: (3,30) Penjarol (2,30) Flamengo (2,20)

Trener domaćeg tima Dijego Agire imaće isti tim koji je pobedio velikog rivala pre sedam dana na Marakani. U konkurenciji za tim su i Alan Medina i Rodrigo Peres koji su nedavno potpisali ugovore sa ekipom iz Montevidea.

Tite i dalje ne može da računa na prvog strelca tima Pedra, dok su van stroja i Vinja, Sebolinjo, Mišel i Luis Arauho. Pedro Enrike i Gonsalo Plata će biti najistureniji u špicu, dok će iza tandema da deluju Urugvajci Đorđijan de Araskaeta i Nikolas de la Kruz. U odnosu na prvi meč na Marakani, Tite će da napravi jednu promenu. Umesto Pulgara igraće Leo Ortiz.

Ako Flamengo pobedi s golom razlike, nema produžetaka, već se odmah šutiraju penali.

KOPA LIBERTADORES - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

River Plejt - Kolo Kolo 1:0 (1:0) - prvi meč 1:1

/Kolidio 16/

Atletiko Mineiro – Fluminense 2:0 (0:0) - prvi meč 0:1

/Dejverson 50, 88/

Četvrtak

Sao Paulo - Botafogo 1:1 (0:1) penalima: 4:5 - prvi meč 0:0

/Kaljeri 87 - Almada 15/

23.55: (3,30) Penjarol (2,30) Flamengo (2,20) - prvi meč 1:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresFlamengoPenjarol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara