Monakova kasa premala za sav novac od obeštećenja: Novi kapitalac na vidiku i prva prodaja PSŽ-u od Mbapea

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.08.22. | 20:50

Kneževi u prilici da ovog leta inkasiraju oko 164.000.000 na osnovu obeštećenja

Iako je u to vreme oborio sve rekorde po visini, a i danas se nalazi u samom vrhu, transfer Kilijana Mbapea ispostavio se kao jedna od najboljih investicija Pari Sen Žermena. Angažman tada talentovanog tinejdžera šampionu Francuske obezbedio je centarfora za narednu deceniju, međutim od dolaska danas jednog od najboljih napadača na svetu do aktuelnog trenutka nije bilo novih transfera iz Monaka na Park prinčeva.

Činjenica da je i pre Mbapea tokom prethodne decenije u prestonicu Francuske iz čuvene kneževine stigao samo Lavin Kurzava oslikava na najbolji način u kojoj meri su Parižani oprezni kada je u pitanju kupovina igrača od konkurenta u prvenstvu. Ipak, novi transfer na relaciji Monako - Pariz mogao bi da bude realizovan u narerdnim danima jer je šampion Francuske ozbiljno zagrizao za Aksela Disasija.

Izabrane vesti

Francuski štoper rođen 1998. godine našao se na radaru Pari Sen Žermena koji je već stupio u kontakt sa igračem i dogovorio lične uslove, otkriva francuski Gol, međutim isti izvor dodaje da Parižani još nisu poslali zvaničnu ponudu Monaku.

Prema određenim procenama Kneževi su spremni da se odreknu defanzivca za 50.000.000 evra, a ukoliko bi Pari Sen Žermen pristao da izdvoji pomenuti novac kasa crveno-belih značajnop bi se dopunila nakkon što je kapitalan priliv doneo transfer Aurelijena Čuamenija u Real Madrid za 80.000.000 evra.

Sef Kneževa mogao bi čak da postane premali za novac inkasiran ovog leta s obzirom na to da je Monako prodao Sofijana Diopa u Nicu za 22.000.000 evra i da talentovanog vezistu odozvaničenja transfera dele samo lekarski pregledi. Podsetimo pretodno su klub napustili Strahinja Pavlović (prešao u Bazel za obeštećenje od 7.000.000 evra) i Pjetro Peljegri (prodat torinu za 5.000.000).

Kada se saberu svi pomenuti transferi Monako bi od prodaje ovog leta mogao da inkasira čak 164.000.000 evra čime bi ovo leto postalo drugo najbolje po visinizarađenog novca, iza leta 2018. godine kada je realizovan već pomenuti transfer Mbapea, ali i prodaje Lemara Atletiko Madridu za 72.000.000 evra i Fabinja Liverpulu za 45.000.000 evropskih novčanica.


tagovi

MonakoKilijan EmbapeAksel DisasiOreljen Čuameni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara