Momci sa šipke vam šalju pozdrave

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.03.22. | 10:36

Nemanja Aleksandrov, Mile Ilić i Miloš Teodosić o poseti severnoj tribini na meču protiv Rendžersa 2007. godine

Mnogo toga podseća na leto 2007. godine. Uz jednu ne baš malu razliku: Rendžers će u Beograd doneti veći kapital. Samo i tri gola u mreži Milana Borjana nisu uništila nadu navijača Crvene zvezde o osveti generaciji Policajaca koja je klub sa Marakane stopirala u napadu na Ligu šampiona.

Ponovo će biti puna Marakana, ponovo će prepoznatljivom koreografijom, uoči prvog sudijskog zvižduka, navijači Crvene zvezde dati adrenalinsku injekciju igračima, odnosno timu Dejana Stankovića.

Izabrane vesti

Biće puno VIP ličnosti, baš kao i tog leta 2007. godine. Tada su temperaturu na severnoj tribini podigli košarkaški reprezentativci Srbije Milan Gurović, Darko Miličić, Miloš Teodosić, Mile Ilić i Nemanja Aleksandrov. Svi osvedočeni zvezdaši, koji su uzeli pauzu tokom priprema Mokinih moskitosa za Prvenstvo Evrope u Španiji.

Neki od njih su pre ili kasnije nosili crveno-beli dres, ali u razgovoru za MOZZART Sport ističu da im je susret sa Rendžersom ostao u dobokom sećanju.

Sećam se da smo dobili odsustvo u košarkaškoj reprezentaciji Srbije. Najavili smo mnogo ranije da ćemo ići na utakmicu, još je bio aktivan rezultat iz Glazgova. A šta da kažem nikada pre ili posle toga nisam imao slično iskustvo. Stvarno neverovatno. Neopisiva atmosfera na severu, prvi put na šipci. Dugo ću se sećati tog osećaja, kao i ljudi koji su bili na severnoj tribini“, priseća se za MOZZART Sport nekada jedan od najtalentovanijih košarkaša u Evropi.

Predvodnik “košarkaške elite” na severnoj tribini vrlo verovatno je bio Milan Gurović. Već tada, posle dolaska iz Partizana, popularni Čiča je bio ljubimac Delija. Darko Miličić je i posle Rendžersa bio aktivan u navijačkom svetu. Bio je jedan od vođa navijača na Emirejtsu tokom duela sa Arsenalom.

 „Komentara ne mogu da se setim. Moguće je da su ovi Grobari iz reprezentacije bili malo ljubomorni. Dobar provod je bio. Ostaje žal zbog rezultata, svi na stadionu su verovali u konačnu pobedu. Na kraju je bilo nerešeno. Krivo mi je zbog toga. Nadam se da će ova generacija imati snage da se revanšira Škotima. Iskreno, ne verujem da ću ići na meč. Od kada sam se povukao i završio karijeru sport mi nije u sferi interesovanja”, dodaje Aleksandrov.

Mnogo upućeniji u fudbalska i sportska zbivanja je Mile Ilić. Nekadašnji centar Crvene zvezde savršeno se uklopio u društvo Delija iz košarkaške reprezentacije Srbije. Posebno što je od malih nogu zvezdaš.

Bilo je davno, ali znam da ću sve što sam doživeo na severu da prepričavam pokoljenjima... Hej, sedeli smo na šipci. To je onako retka privilegija, ne može baš time svako da se pohvali. Meni je to mnogo značilo, jer sam zvezdaš od malena, i to onako prilično vatreni. Nismo ni znali kakav ćemo da imamo doček, malo su nas iznenadili sa tim programom. Ne znam na čiju inicijativu smo otišli na utakmicu, mada to nije važno. Ja sam tada stigao iz Amerike, nisam imao klub, ali sam imao žarku želju da budem na punom severu. Od sreće zamalo da se upiškimo u gaće“, istakao je za naš portal Mile Ilić.

Veruje bivši centar Crvene zvezde i FMP da Marakana ovog puta može da proguta Rendžers. 

„Iskreno, jedina mana je taj rezultat. Vratili smo se u reprezentaciju bukvalno u suzama. Veliki deo stadiona je plakao. Zato verujem da je došlo vreme za osvetu. Rezultat jeste previsok, ali mnogo je bilo čudnih detalja u Škotskoj. Milimetarski ofsajdi, promašen penal, gol iz penala. Znate, ja sam od onih većinskih zvezdaša. Verovao sam da možemo da izbacimo mnogo jače timove od Rendžersa i kada smo mi bili značajno slabiji. Puna Marakana i udri”, poručuje Mile Ilić koji bi mogao da bude na Marakani.

Na njoj neće biti Darka Miličića. Razlog su poslovne obaveze.

“Mnogo puta sam pričao o toj utakmici i mojoj ljubavi prema Crvenoj zvezdi. Ne bih da se ponavljam. Žao mi je što neću biti u Beogradu”, kratak je bio Miličić.

U sličnom tonu pričao je i Miloš Teodosić. Veruje da će na Marakani biti paklena atmosfera i da bi takav ambijent mogao da izbaci iz balansa igrače Rendžersa. “I tog dana kada sam bio na severu sa drugarima iz reprezentacije, a i pre i posle toga znao sam šta znači Marakana. Ili kada igraš pred zvezdinom publikom. Mi smo se zajedno dogovorili da odemo na stadion, čini mi se da je Gurović sve to predložio. Baš su nam bila ispunjena očekivanja. Posle kada sam igrao sa CSKA protiv Zvezde svi su me pitali kakav doček očekujem, hoće li biti zvižduka...Ja sam im samo rekao – „ljudi, samo da se razumemo jednu stvar, ja da sam tamo na tribini kao navijač Zvezde, ja zviždim svakome tih četrdeset minuta koliko traje utakmica. Narod voli svoj klub”, jasan je Miloš Teodosić.


tagovi

Darko MiličićMiloš TeodosićMile IlićMilan Gurović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara