Foto: Scren shot
Foto: Scren shot

Momak od 16 godina zapalio Split! Dve majstorije za čelo tabele

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.09.24. | 22:29

Bruno Durdov sjajnim golovima otvorio vrata pobedi koja je ekipu Đenara Gatuza odvela na prvo mesto hrvatskog prvenstva - 4:1

Hajduk je iskoristio Dinamovu krizu i pobegao mu na četiri boda udaljenosti, a zahvaljujući utakmice više od Rijeke, prenoćiće kao lider na tabeli hrvatskog šampionata - 4:1 (1:1).

Splićani su pred skoro 19.000 gledalaca na svom Poljudu posle preokreta savladali Goricu, a igrač utakmice bio je supertalentovani Bruno Durdov, koji je postigao dva majstorska gola i povukao ekipu Đenara Gatuza ka željenom trijumfu.

Izabrane vesti

Gosti su poveli autogolom Dominika Prpića već u petom minutu utakmice, a upravo je Durdov bio strelac naredna dva gola. Prvi je dao već u 11. minutu, kada je sačekao loptu posle udarca Marka Livaje i na sjajan način pogodio mrežu Gorice, a pravi spektakl viđen je u 55. minutu, kada je svojom snažnom levicom poslao loptu pod samu prečku gola nemoćnog Božidar Radošević. I ovoga mu je Livaja sjano odložio loptu nakon što se dobro zagradio u protivničkom šesnaestercu.

Sve je bilo rešeno u 71. minutu, kada je dosuđen jedanaesterac za domaće posle igranja rukom Matea Leša. Livaja je preuzeo odgovornos i postigao apsolutno zasluženi pogodak.

Tačku na prično veselo veče na Poljudu stavio je Niko Sigur, koji je konačan rezultat postavio u 77. minutu meča. Skandirala je domaća publika "pet komada, pet komada", ali se Gatuzov tim zadovoljio sa četiri i činjenicom da će veče prespavati na lidrskoj poziciji.




tagovi

Bruno Durdov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara