Pepe (Foto: AFP)
Pepe (Foto: AFP)

Moglo je i mnogo lakše: Jedan Pepe sapleo Porto, drugi ga ostavio u šampionskoj trci (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.03.24. | 23:34

Zmajevi preokretom do ubedljivog slavlja protiv Vizele - 4:1

Pre četiri dana gurao je svoj tim do krajnjih granica, večeras ga je malo falilo da ga saplete. Pepe, vremešni defanzivac što je početkom nedelje Londonu uprkos eliminaciji od Arsenala zadivio fudbalsku Evropu, umalo je u subotu protiv Vizele isključio Porto iz šampionske trke.

Zapravo ga je na tom putu sapleo, ali je na njegovu sreću tim Serža Konseisaa zahvaljujući pogotku njegovog imenjaka režirao preokret u 26. kolu Primeire - 4:1 (0:1).

Izabrane vesti

Teško je opisati ono što je Pepe uradio u 17. minutu utakmice na Dragau. Jedno je sigurno - u nameri da očisti loptu ispred napadača Vizele Save Petrova Portugalac se zbunio, izgubio ravnotežu i poslao je iza leđa Dioga Koste, u svoju mrežu.

Ispostaviće se da je to bio jedini udarac koji je otišao u okvir Kostinog gola, jer do kraja meča fudbaleri Vizele nijednom nisu uspeli da stave čuvara mreže Porta na iskušenje. I zbog toga bi bilo nepravedno da su se kući vratili sa čitavim plenom, pa i sa jednim bodom.

To se, međutim, nije dogodilo. Porto je još u prvom poluvremenu mogao sebi da olakša posao. Pretio je već u 3. minutu Vendel, nedugo zatim i Fransisko Konseisao, potom i Otavio, sva trojica sa distance. I ozbiljno su namučili gostujućeg golmana Fabijana Buntića, ali ne i savladali.

Ipak, već početkom drugog dela situacija se promenila. Fransisko Konseisao, po svemu prikazanom igrač utakmice, prvo je driblingom po desnom krilu iznudio drugi žuti karton i isključenje Matijasa Lavake, a samo pet minuta kasnije hirurški preciznim udarcem sa dvadesetak metara udaljenosti izjednačio rezultat. Pred Vizelom je bilo više od pola sata pakla na Dragau.

Petnaestak minuta je čak i izdržala. Odlični Buntić čuvao je petnaestak minuta nadu gostiju da može da izbegne poraz, sjajnim odbranama zaustavljao je udarce Nika Gonsalesa i Žoaa Marija sa distance - oba u razmaku od dva minuta posle primljenog gola - na isteku sat vremena fudbala i stativa mu je sačuvala leđa posle šuta glavom Evanilsona, ali bilo je u startu jasno da Vizela neće doveka moći da odbija nalete Porta.

Sredinom drugog poluvremena Pepe, ali onaj drugi, iz Brazila, naterao je Hrvata na kapitulaciju. Ušunjao se iza leđa odbrane gostiju i snažnim udarcem u bliži ugao 'probušio' Vizelinog golmana. Na kraju je Porto još i ubedljivo slavio. Desetak minuta kasnije Evanilson je pokupio odbitak i smestio ga u mrežu za 3:1, a minut pre kraja rezervista Toni Martines je na gotovo identičan način zapečatio trijumf domaćeg tima.

Porto se ovom pobedom učvrstio na trećem mestu sa 58 bodova i ujedno prišao Benfiki na tri boda zaostatka, ali uz utakmicu više. Sporting je na 62 boda, s tim da je odigrao dva meča manje od Konseisaove ekipe.

PRIMEIRA - 26. KOLO

Petak

Estoril - Portimonense 1:0 (0:0)

/Kasijano 53/

Subota

Famalikao - Estrela Amadora 0:0

Braga - Žil Visente 2:1 (1:0)

/Ruis 39, Banza 89 - Alipur 60pen/

Farense - Rio Ave 1:1 (1:0)

/Isidoro 31 - Boateng 50/

Porto - Vizela 4:1 (0:1)

/Konseisao 55, Pepe 68, Evanilson 77, Martines 89 - Pepe 17ag/

Nedelja

16.30: (4,40) Šaves (3,50) Gimarais (1,85)

16.30: (2,50) Moreirense (3,20) Aruka (2,95)

19.00: (10,0) Kasa Pija (5,00) Benfika (1,33)

21.30: (1,15) Sporting (7,75) Boavista (19,0)

***kvote su podložne promenama




tagovi

VizelaPrimeiraPortoPepe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara