Kolins Sičenje (Star Sport)
Kolins Sičenje (Star Sport)

Mogao bi da padne rekord Vojvodine: Odbijeno 3.500.000 za Sičenjea, ali sprema se novi nalet

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.08.24. | 21:22

Anderleht želi 20-godišnjeg štopera iz Kenije

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Još od januara 2008. godine i prelaska Gojka Kačara u Hertu za 3.000.000 evra, Vojvodina nije napravila veći transfer. Nekadašnji reprezentativac Srbije ostao je rekorder Stare dame, ali i to bi lako moglo da se promeni već ovog leta. Naime, novopridošli štoper Voše Kolins Sičenje mogao bi da napusti Karađorđe samo mesec i po dana pošto je stigao u novosadski klub. Anderleht je ponudio 3.500.000 evra za kenijskog štopera, Vojvodina prema saznanjima Mozzart Sporta odbila prvi nalet, ali belgijski mediji javljaju da se očekuje se pojačana ponuda belgijskog velikana.

Izabrane vesti

Kako je Vojvodina ovog leta dovela Sičenjea iz AIK-a na pozajmicu sa pravom otkupa, a 20-godišnji štoper oduševio u evropskim kvalifikacijama, švedskom klubu je već predočeno da će otkupna klauzula od 400.000 evra biti aktivirana. U slučaju da srpksi klub prihvati narednu ponudu Ljubičastih iz Brisela, AIK uživa pravo i na 20 odsto novca od naredne prodaje.

Sičenje je do sada zabeležio četiri nastupa za Vojvodinu i sva četiri meča odigrao je od prvog do poslednjeg minuta. Već je na svom debiju na „Johan Krojf areni“ pokazao da može da pomogne ovom timu Lala, da bi u revanšu u Bačkoj Topoli, bio najbolji fudbaler Stare dame, kada je dvaput intervencijama sa linije spasao gol domaćina.

Kvalitetne igre fudbalera, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u finskom Kupsu, nisu prošle nezapaženo ni u očima trenera Ajaksa Frančeska Fariolija koji se prvi zainteresovao za Kenijca, ali trenutno je Anderleht u pol poziciji.

Vošu već u četvrtak očekuje najvažniji meč dosadašnjeg dela sezone, u vidu revanša sa Mariborom na „TSC areni”. Nakon ovog duela u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, mnogo će biti jasniji kurs Novosađana i on će svakako definisati i njihovu transfer politiku u skorijoj budućnosti.

Piše: Konstantin Mlađenović





 


tagovi

Kolins SičendžeFK VojvodinaAnderlehtLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara