Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Moćni KI Klaksvik od početka maja ima gol razliku 33:0, nove žrtve su mu Stojanov i Đorđević

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.06.21. | 11:18

Lider šampionata Farskih Ostrva u 14. kolu traži 13. pobedu protiv Fuglafjordura, a na terenu bi trebalo da vidimo trojicu srpskih internacionalaca

Nije uspeo KI da osvoji titulu prošle sezone, ali zato je ove već posle prve trećine prvenstva jasno poručio svima da se pehar vraća u Klaksvik. Iz 13 kola je osvojio 37 od mogućih 39 bodova, a seriju sjajnih rezultata Deni Pavlović i saigrači će pokušati da nastave u nedelju od 16 časova protiv Fuglafjordura.

Umesto da se plavo-beli izduvaju malo posle furioznog početka sezone, oni izgledaju sve moćnije. na poslednjih šest utakmica, odnosno od početka maja, zabeležili su sve pobede uz nestvarnu gol razliku 33:0!

Izabrane vesti

U tom periodu su savladali dva puta Vestur, sa 5:0 i 9:0, a po jednom B36 (4:0), Toftir (8:0), NSI (3:0) i TB (4:0). Samo je akutelni prvak HB uspeo da ih zaustavi ove sezone, KI je izvukao bod golom Frederiksberga u 95. minutu. Takođe i NSI iz Runavika im je pokvario planove u nacionalnom kupu, eliminisao ih je u osmini finala sa 2:1, golom u 92. minutu iz penala.

16.00: (1,05) KI Klaksvik (11,5) Fuglafjordur (22,0)

KI Klaksvik je prošle jeseni bio nadomak istorijskog uspeha, plasmana u grupnu fazu Lige Evrope. Na poslednjem stepeniku kvalifikacija zaustavio ga je Dandok iz Republike Irske.

Sada će učestovati u kvalifikacijama za Ligu konferencije, pošto je prošlu sezonu završio na trećoj poziciji. Rival u 1. kolu biće mu letonski RFS, a ukoliko ga savlada igraće protiv boljeg iz duela Inter Turkua i Puškaš Akademije.

Šestu uzastopnu godinu trener tima iz Klaksvika je Mikjal Tomasen, koji je tom timu doneo već dve titule. On ozbiljno račumna na nekadašnjeg štopera Čukaričkog, Voždovca, Mačve, Borca i Novog Pazara, Denija Pavlovića (27). On je u klubu već tri sezone. Ove je odigrao sedam mečeva u prvenstvu, neke utakmice je propustio, ali se u poslednja dva kola vratio u startnu postavu.

Ne zna se odakle danas preti veća opasnost po Uroša Stojanova i Filipa Đorđevića, fudbalere Fuglafjordura koji će gostovati u Klaksviku. KI ima čak trojicu strelaca među najboljih sedam na listi, Kletskard i Sumereh su postigli po devet golova, a Bjartalid sedam. Poređenja radi, najbolji strelac Fuglafjordura je Stojanov sa šest pogodaka.


tagovi

Farska Ostrva 1Ki KlaksvikFuglafjordur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara