Sara Stokić (©MN Press)
Sara Stokić (©MN Press)

Mnoge sanjale, ova generacija ostvarila: Neka Litvanija bude talična i fudbalerkama Srbije

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.07.24. | 08:43

„Nemamo imperativ plasmana u polufinale, znamo kakav kvalitet imaju Francuska i Engleska, ali smo kadri da se suprotstavimo bilo kome“, kaže selektorka Lidija Stojkanović

Litvanija je pre 11 godina bila zemlja uspeha za mušku fudbalsku reprezentaciju Srbije do 19 godina, a sada sličnu nadu gaje i njihove koleginice predvođene selektorkom Lidijom Stojkanović. Grupa nije laka, već na startu, u nedelju od 13.00, naše devojke očekuje okršaj sa Francuskinjama. Tri dana kasnije protivnik će im biti Engleskinje, a 20. jula na programu je poslednji meč u grupi protiv domaćina turnira.

Marko Pavlovski, kapiten zlatnih Orlića, posetio je naše devojke i poželeo im sreću, a svaka od reprezentativki dobila je po primerak knjige „Svetski i evropski šampion“, koja će im sigurno biti sjajan recept kako se stiže do trofeja. No, i sam plasman među osam najboljih u Evropi predstavlja veliki rezultat.

Izabrane vesti

„Ova generacija devojaka je već napravila ogroman uspeh, po svemu istorijski kada je u pitanju ženski fudbal u Srbiji. Ostvarili smo nešto o čemu su maštale mnoge pre njih. Svojim odnosom prema dresu, sjajnim igrama i ponašanjem zaslužile su mesto na Evropskom prvenstvu i na njima je da uživaju u svakom momentu provedenom na terenu u Litvaniji. Nemamo imperativ plasmana u polufinale, znamo kakav kvalitet imaju Francuska i Engleska, ali imamo devojke kadre da se na ozbiljan način suprotstave bilo kome. Dobro smo radili u periodu pre dolaska u Litvaniju i nadamo se da ćemo obradovati naciju“, izjavila je selektorka Lidija Stojkanović, jedina žena na ovim prostorima sa UEFA PRO licencom.

Neke od devojaka koje će predstavljati Srbiju na ovom takmičenju već su „na meti“ velikih evropskih klubova, a na nama je da im navijanjem za njih pošaljemo „pozitivnu energiju“.



tagovi

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara