©Star Sport
©Star Sport

Mladost i Vojvodina se raspucali, pa ostali bez municije: Radulović i Silue režirali remi u Lučanima

Vreme čitanja: 5min | sub. 26.08.23. | 23:19

Bez pobednika u duelu Lučanaca i Novosađana – 2:2

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Nisu ljubitelji domaćeg fudbala generalno navikli na previše efikasan fudbal, a posebno ne na na neugodnim terenima kakav je, između ostalog, u Lučanima. Ipak, Vojvodina i Mladost priredili su pravu goleadu, a četiri pogotka – po dva na obe strane – viđena su već u prvom delu igre, što se ispostavilo i kao konačan rezultat susreta.

Izabrane vesti

U glavnim ulogama ove večeri našli su se Silue, koji je bio dvostruki strelac za Mladost, a Vojvodinu je ka ovom remiju vukao novajlija Andrija Radulović – kod prvog pogotka je “naterao” Nemanju Tomića da skrene loptu u sopstvenu mrežu, a nešto kasnije uspeo da stigne do svog prvenca u dresu Stare dame – 2:2 (2:2).

Dva prethodna susreta ove dve ekipe završena su rezultatom 1:1, a ove brojke stajale su na semaforu posle samo deset minuta fudbala. Oba gola postigli su igrači u plavim dresovima, najpre je u 7. minutu Silue Dognimani doneo vođstvo Mladosti, a samo tri minuta kasnije Tomić je zatresao sopstvenu mrežu, nakon centaršuta Andrije Radulovića. Isti igrač je pola sata kasnije svojim prvencem u dresu Novosađana režirao preokret, kaznivši ogromne promašaje domaćih – najpre se Veličković sapleo u kaznenom prostoru, pa je Carević uspeo da prvi stigne do lopte, a onda je Vošin čuvar mreže izašao kao pobednik u situaciji jedan na jedan sa Dognimanijem. Međutim, na popravnom ispitu napadač iz Obale Slonovače, nakon još jedne u nizu loših reakcija defanzive gostiju, matirao je Carevića u finišu prvog dela igre i vratio Lučance u susret. Ruku na srce, imali su domaćini mnogo sreće, jer je VAR soba nakon višeminutnog većanja poništila prvobitnu odluku o ofsajd poziciji. Daleko od toga da u drugom poluvremenu nije bilo uzbuđenja, ali se čini da su i jedni i drugi istrošili municiju u prvom poluvremenu. Na kraju nije isapljen pravi hitac ka Stamenkoviću i Careviću, te je na semaforu ostao rezultat iz prvog poluvremena, pa su Mladost i Vojvodina podelili plen u Lučanima.

Strateg Novosađana Ranko Popović napravio je dve promene u odnosu na prošle mečeve, pa je umesto Bukinca na levom beku počeo novajlija iz Gruzije Giorbelidze, a šansu od starta po desnoj strani umesto Malbašića dobio je Radulović i u potpunosti opravdao poverenje. Blistao je krilni napadač Lala prošle godine u dresovima novosadske Mladosti, kasnije bio jedan od najzaslužnijih što je Radnik ostao član elite, a sad je pokazao da je veliko pojačanje i za klub sa “Karađorđa”.

Domaćini su do ranog vođstva, posle samo sedam minuta igre stigli iz prve prave prilike preko Siluea Dognimanija. Školska akciju kreirali su fudbaleri Mladosti, Varjačić je zavrnuo loptu sa desne strane, Silue umakao gostujućim defanzivicma i glavom poslao loptu iza leđa Carevića. Malo je nedostajalo Crnomarkoviću da interveniše, ali fudbal je već celim obimom prešao gol-liniju. Međutim, radost domaćina trajala je veoma kratko. Samo tri minuta je bilo potrebno Novosađanima da se vrate u susret i to zahvaljujući autogolu. Radulović je probio po desnoj strani, poslao loptu u srce šesnaesterca, a vezista domaćih Nemanja Tomić je skrenuo u sopstvenu mrežu. Bili su u nastavku konkretniji izabranici Igora Savića, ali su prpustili dve ogromne šanse da ponovo povedu. U 15. minutu stoodstotnu priliku propustio je mladi Veličković, koji je ostao sam kao duh ispred Carevića. Opet je odlično centrirao sa desne strane Varjačić, ali je bonus domaćih loše reagovao i omogućio Careviću da prvi stigne do lopte.

Samo koji minus kasnije opet se istakao Carević i sprečio Siluea da donese novu prednost svom timu, kada je pravovremenim istrčavanjem skratio ugao i odbranio udarac napadača Mladosti.

Mučila se Stara dama da stvori neku opasniju priliku, ali su gosti u 37. minutu uhvatili na spavanju odbranu Lučanaca. Zukić je proigrao Radulovića, koji je sa nekih deset metara matirao Stamenkovića. Ovog puta se nisu dugo radovali gosti. Pet minuta kasnije Silue je, posle asistencije Mirića, bio uspešniji u sitauciji jedan na jedan sa Carevićem i doneo poravanjanje. Iako je prvobitno dosuđena ofsajd pozicija, VAR soba je nakon dugog pregledanaj snimka preinačila odluku u korist Lučanaca za verovatno i najpravednijih 2:2.

U drugo poluvreme odvažnije su ušli gosti. U veoma izglednoj situaciji odmah se našao Radulović, kojeg je sjajno pronašao Čumić, ali je Vošin novajlija glavom loptu poslao pored stative. Oslobodila se ekipa u plavom početnog naleta Stare dame, a onda je veliku priliku za domaće propustio Mirić, koji nije kaznio izletanje Carevića u prazno, kada je glavom gađao iznad prečke.

Odlučio je Popović da osveži tim, poslao je na teren Malbašića, kojem se stative isprečila u nameri da praktično iz prvog konktakta sa loptom donese novu prednost Vojvodini. Odlično ga je uposlio Bolingi, gađao je rezervista Lala sa ivice šesnaesterca, ali je pogodio samo okvir gola.

Potom je Čumić na muke stavio Stamenvkoića udarcem sa dvadesetak metara, ali je bivši golman Crvene zvezde bio na pravom mestu.

Najbolju priliku za Lučance u drugom delu propustio je mladi Veličković, fantastično ga je progirao večeras izuzetno raspoloženi Silue, biser iz Dragačeva je sam pred Carevića, a onda uputio izuzetno slab udarac.

Savić je petnaestak minuta pre kraja izvršio defanzivne izmene, kada je poslao Nemanju Žunića i Donalda umesto Veličkovića i Tomića.

Do kraja je bliža trijumfu bila ekspedicija iz Novog Sada, odlično je gađao sa dvadeset metara Zukić, koji je već video loptu u mreži, ali tako nije mislio Saša Stamenković, koji je sjajnom paradom sačuvao mrežu i bod ekipi Mladosti.

Morao je još jednom čuvar mreže domaćih da se ispruži koliko je dugačak, kada je u samom finišu zaustavio udarac Bolingija glavom, mada i da je lopta završila u mreži, pogodak verovatno ne bi bio priznat zbog ofsajd pozicije.

Na kraju je i stativa spasila Mladost u bukvalno poslednjim momentima susretima, a velika borba na terenu je na kraju završena i tučom, kada je crveni karton zaradio defanzivac domaćih Milan Joksimović.

MLADOST LUČANI – VOJVODINA 2:2 (2:2)

/Silue 7, 42 – Tomić ag 10, Radulović 37 /

Lučani

Stadion: Radoš Milovanović

Sudija: Danilo Nikolić

Crveni karton: Milan Joksimović (Mladost) u 97. minutu

MLADOST LUČANI (3-5-2): Stamenković 7 – Leković 6, Ćirković 6, Joksimović 6 – Varjačić 7, Mirić 6, Tumbasević 6,5, Tomić 5,5 (od 76. Donald), Udovičić 6 – Veličković 6 (od 76. N.Žunić), Silue 8 (od 91. Radivojević)

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 7 – Lazarević 6, Crnomarković 6, Rosić 6, Giorbelidze 6 – Milosavljević 6 (od 82. Busnić), Zukić 7 – Radulović 7,5 (od 82. Ivanović), Nikolić 6 (od 65. Malbašić 6,5), Čumić 6,5 – Bolingi 6,5

Igrač utakmice: Silue (Mladost) 8

MOZZART BET SUPERLIGA, PETO KOLO

Petak

Radnički Niš - Radnički 1923 4:1 (2:0)

/Ilić 14, 49 Petrov 21, Mesarović 90+5 – Vidakov 54/

Subota

TSC – IMT 1:0 (0:0)

/Mirčevski 86/

Voždovac – Crvena zvezda 3:2 (2:0)

/Burmaz 5, Nešković 44, Teodorović 60 - Rodić 74, Kanga 90+1pen/

Mladost Lučani - Vojvodina 2:2 (2:2)

/Silue 7, 42 – Tomić ag 10, Radulović 37 /

Nedelja

17.30: (1,80) Novi Pazar (3,60) Železničar Pančevo (4,60)

19.30: (1,50) Čukarički (4,20) Radnik (6,75)

19.30: (1,90) Spartak (3,40) Napredak (4,30)

19.35: (1,30) Partizan (5,20) Javor (11,0)



tagovi

Silue Dognimani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara