Miloš Mladenović (©MN Press)
Miloš Mladenović (©MN Press)

Mladenović: Spremni smo da stanemo na crtu Partizanu

Vreme čitanja: 4min | čet. 17.08.23. | 16:08

Mladi golman kragujevačkog superligaša uveren da njegov tim može uspešno da parira crno-belima

Malo je Milošu Mladenoviću nedostajalo da izraste u pravog heroja na gostovanju kragujevačkog Radničkog 1923 u Bačkoj Topoli minulog vikenda. Kao da je duh slavnog Lava Jašina za trenutak ušao u mladog čuvara mreže Kragujevčana, koji je te subotnje večeri na TSC Areni branio kao u transu, poskidao par zicera fudbalerima domaćeg tima, pre nego što ga je pet minuta pre kraja utakmice MVP prošlosezonskog izdanja Mozzart Bet Superlige Saša Jovanović primorao da vadi loptu iz mreže.

Sa neskrivenom gorčinom u glasu nesuđeni junak sa gostovanja Crvenih u Baškoj Topoli konstatuje da je njegova ekipa surovo kažnjena za trenutak opuštanja u samoj završnici susreta.

Izabrane vesti

"Jako teška utakmica za nas. I fizički i mentalno. Dobro smo se držali tokom većeg dela utakmice, propustili čak i nekoliko povoljnih prilika da ozbiljnije ugrozimo protivnički gol, ali nas je onda pad koncentracije u samom finišu skupo koštao. Ostaje žal za propuštenom prilikom da prekinemo seriju poraza i upišemo prve bodove u novom prvenstvu", smatra talentovani čuvar mreže kragujevačkog tima, koji je pre dolaska na "Čika Daču" čuvao mrežu niželigaša Jedinstva iz Paraćina.

Poraz kao poraz uvek boli, posebno kada se doživi na tako nesrećan način, mada su Crveni igrom na ovoj utakmici, kao i na prethodnoj protiv Čukaričkog na "Čika Dači", pokazali da će i u ovoj sezoni predstavljati tvrd orah za većinu timova iz superligaškog vrha.

"Mislim da smo dokazali da posedujemo određeni kvalitet i da smo i te kako u stanju da se dostojno suprotstavimo ekipama koje pretenduju na sam vrh tabele. Sigurno da nam partije koje smo pružili protiv TSC-a i Čukaričkog daju za pravo da se nadamo skorijem rezultatskom boljitku".

Start sezone nije mogao biti teži za Kragujevčane, s obzirom na rivale sa kojima su morali da odmere snage u prethodna tri kola, odnosno sa kojima tek treba da podele megdan do odlaska na prvi prvenstveni predah početkom septembra.

"Naravno da nije lako u kontinuitetu igrati utakmice sa ekipama iz samog vrha tabele. Svakako da ne možemo biti zadovoljni činjenicom da smo sezonu otvorili sa tri vezana poraza, ali moramo te loše rezultate što pre da ostavimo iza sebe i fokusiramo se na naredne izazove. Prvenstvo je dugo, tek smo na početku i nemamo razloga za bilo kakav vid defetizma u ovom trenutku. Ne sumnjam da će vrlo brzo doći bolji rezultati i da će se Radnički ponovo boriti za gornji deo tabele".

Ovog vikenda Crvenima na noge dolazi još jedan rival iz superligaškog vrha, beogradski Partizan, čije će gostovanje bez svake sumnje izazvati veliko interesovanje u prestonici Šumadije, mada su prošli dani kada su tribine "Čika Dače" bile ispunjene do poslednjeg mesta kada gostuju beogradski večiti rivali.

Poput TSC-a, i crno-beli su razapeti na dva takmičarska koloseka, što bi Kragujevčani uz borbenu, nadahnutu i taktički disciplinovanu igru mogli da iskoriste i iznenade ekipu trenera Igora Duljaja, koja se prošlog vikenda mučila da dođe do bodova u susretu sa niškim Radničkim.

"Kao što sam već napomenuo, mi smo na prethodne dve utakmice protiv TSC-a i Čukaričkog dokazali da smo u stanju da svakoj ekipi u ligi stanemo na crtu, bez ikakvog straha i prevelikog respekta. Ekipu Partizana poštujemo, kao i svakog rivala, ali gledamo isključivo sebe. Ukoliko odigramo onako kako znamo i ispoštujemo zahteve trenera, možemo se nadati pozitivnom rezultatu".

Nije tajna da ovakve utakmice zbog svog specifičnog ambijenta mogu da izazovu povećanu tremu kod igrača, naročito onih mlađih sa nedovoljnim superligaškim stažom. Mladi golman Radničkog 1923 nema taj problem, a sama činjenica da je u finišu prošle sezone čuvao mrežu kragujevačkog superligaša na gostovanju šampionu Srbije Crvenoj zvezdi znači da je probio led i prošao taj period inicijacije.

"Ne postoji nikakva posebna trema kod mene pred ovu utakmicu. Naravno da utakmice protiv Zvezde i Partizana uvek sa sobom nose specifičnu draž, kako za nas igrače, tako i za navijače, koji će siguran sam doći u velikom broju da nas podrže i stvore onu prepoznatljivu atmosferu na tribinama stadiona 'Čika Dača'".

I dok pristalice Radničkog 1923 posle tri startna Crvenih zabrinuto gledaju ka nastavku prvenstva pribojavajući se reprize scenarija iz pretprošle sezone, kada je kragujevački superligaš u poslednjem momentu uspeo da se izbegne pad sa superligaške litice, naš sagovornik smatra da je isuviše rano za prognoze o takmičarskim dometima njegove ekipe.

"Iskreno, ne bih previše da pričam na tu temu. Sezona je tek na početku, ekipe se još uvek uhodavaju, tako da je još uvek rano za neke prognoze. Na nama je da dobro treniramo, da dajemo svoj maksimum na svakoj utakmici, a dobri rezultati će već doći sami po sebi", uveren je Mladenović.


tagovi

Radnički KragujevacMiloš MladenovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara