Mlada Zvezda svim silama napada Benfiku: Šljivić, Sremčević, Jovanović, Maksimović

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.09.24. | 11:35

Meč se igra iza juga Marakane od 13 časova

Sva svetla uperena su ka meču seniorskih timova, ali će mladi timovi Crvene zvezde i Benfika iza juga Marakane (13 časova) odigrati duel koji je privući veliku pažnju fudbalske javnosti. Pokušava Crvena zvezda da napravi iskorak i u Ligi šampiona za mlade, mada je prethodnih godina znala da pobedi Totenhem i igra narešeno sa Bajernom.

U tom cilju trener crveno-belih juniora Nenad Milijaš dobio je na ovom meču tešku artiljeriju. Iz prvog tima su se spustili Jovan Šljivić, koji će biti kapiten, zatim Lazar Jovanović, pridošlica iz Vojvodine. Napad ekipe Nenada Milijaša predvodiće Uroš Sremčević. Doveden je mladi napadač za dva miliona evra prošle zime iz lučanske Mladosti, ali nije uspeo da se izbori za ozbiljniju ulogu.

Izabrane vesti

Biće tu još momaka poznatih široj javnosti. Zajedno sa Šljivićem ključnu ulogu u veznom redu trebalo bi da ima najtalentovaniji igrač omladinske škole Andrija Maksimović. Odbranom će komandovati njegov ispisnik Veljko Milosavljević.

„Ovo je lepa šansa za mlađe generacije, da se izmere sa nekim od najboljih klubova Starog kontinenta. Ukoliko pogledamo evropske škole fudbala, izvukli smo, možda, i najjače, tako da momke sigurno čega lepo iskustvo. Probaće da se nadmeću sa njima, a iz toga mogu samo da dobiju. Retko se dobija prilika da se igraju mečevi sa Barselonom, Benfikom, Interom, Milanom... Liga šampiona za mlade je organizovana na nivou prvih timova. Bitna je rezultatski, igrački i sa svih drugih strana, ali prevashodno je to ogromno iskustvo za momke. Šansa da se pred svima pokažu u najboljem svetlu“, poručio je trener crveno-belih Nenad Milijaš.

Prethodnih dana imali su velike muke u Ljutice Bogdana kako bi saznali osnovne podatke o mladom timu Benfike. Na specijalizovanim aplikacijama nije bilo mečeva omladinskog tima Orlova. Čak i da ih je bilo ne bi mnogo koristili stručnom štabu. Problem je što Benfika ima široku bazu, odnosno timovi do 19 i 21 godine. Pored toga ima i filijale iz raznih regiona, čije igrače može da povuče za Ligu šampiona.


tagovi

Jovan ŠljivićLazar Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara