Mituljikići moraju da raskinu ugovor sa Zvezdom ukoliko hoće u OFK Beograd

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.24. | 20:28

Još jedan problem za blizance rođene 2003. godine

Redovnim hroničarima fudbalskih prilika u Srbiji bilo je vrlo uočljivo da u timu OFK beograda, na prvenstvenoj premijeri, protiv lučanske Mladosti nema braće Jovana i Nikole Mituljikića iz Crvene zvezde. I jednog i drugog je trener Romantičara Simo Krunić uigravao na pripremama.

Međutim, prema informacijama Sport Kluba momci iz Negotina, rođeni 2003. godine, moraće da raskinu ugovor sa Crvenom zvezdom ukoliko žele da budu licencirani za OFK Beograd.

Izabrane vesti

Po istom principu ugovore sa srpskim šampionom su raskinuli Aleksandar Kahvić, Uroš Lazić i Aleksej Vukićević. Pitanje je hoće li to uraditi Jovan i Nikola Mituljikić.

Propisi ne dozvoljavaju Crvenoj zvezdi da pozajmi više od tri igrača OFK Beogradu ili bilo kojem drugom klubu, a po proceni rukovodstva šampiona Srbije Mituljikići ne bi trebalo da popune dve trećine te kvote. Povratniku u elitni rang već su ustupljeni Edmund Ado i Ebenezer Anan.

Od 1. jula ove godine, superligaški klub iz Srbije može da ustupi najviše šest profesionalnih fudbalera, a tri jednoj ekipi.

Svaki klub može da pozajmi više igrača do 21 godine, ali i na njih se odnosi pravilo da samo trojica mogu da budu ustupljena istoj ekipi.

Blizanci Mituljikić, rođeni januara 2003. godine, kotirali kao veliki talenti i Zvezda je imala ogromna očekivanja od njih. Nisu uspeli da se nametnu u prvom timu, a izostao je i transfer. Odlazili su na pozajmice, proveli su prošlu sezonu u OFK Beogradu.

Ovog leta nisu ni pozivani na pripreme prvog tima Crvene zvezde.



tagovi

Jovan MituljikićNikola Mituljikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara