Mitrović za MOZZART Sport: Do leta sam sigurno u Fulamu, a posle... U Oslu utakmica decenije za naš fudbal

Vreme čitanja: 4min | čet. 23.01.20. | 09:12

Srpski napadač uspešno se oporavlja od povrede u Beogradu i očekuje da se uskoro priključi saigračima u Londonu

Bila je 2019. možda najbolja godina u karijeri Aleksandra Mitrovića. Sipao je golove kao iz rukava, kako za Fulam, tako i za reprezentaciju Srbije. Nije bilo bitno ni ko je rival, ni da li se igra na strani ili kod kuće. A onda u drugoj utakmici u 2020. godini – šok. Povreda.

Prve informacije sa Ostrva su govorile – nije dobro. Pominjalo se čak da bi Mitrović mogao da propusti i baraž Lige nacija. Bio bi to nemerljiv gubitak za reprezentaciju Srbije, da nema najboljeg igrača na terenu.

Izabrane vesti

Međutim, brzo se ispostavilo, na sreću, da povreda nije tog tipa, da će Mitrović na teren mnogo brže nego što se predviđalo u prvi mah. Srpski as je stigao u Beograd, tu je radio terapije i oporavak i već za koji dan, kako je otkrio u razgovoru za MOZZART Sport, vratiće se u London i stati uz saigrače na treninzima Fulama.

Aleksandre, kako teče oporavak?
"Dobro je, ide sve lepo, po planu. Još nekoliko dana terapija, pa ću da se priključim ekipi, očekujem za šest-sedam dana. Sve normalno radim, to znači ukupno dve do četiri nedelje pauze, kao što je i rečeno nakon analiza. Sa ljudima iz kluba se redovno čujem, šaljem im rezultate. Sigurno da i oni žele kao i ja da se što pre priključim saigračima na treninzima“.

Plašite li se da će vam povreda preseći sjajnu golgetersku formu iz 2019. godine?
"Ma ne, sve je to deo fudbala, ništa se strašno nije desilo. Dešavaju se povrede u fudbalu, a uvek je sreća kada nisu teže. Sve činim da se što pre oporavim i da se vratim u tim, da nastavim tako gde sam stao, da igram dobro, postižem golove i pomažem ekipi da pobeđuje".

Brz povratak na teren je srećna okolnost po Fulam, jer je kriza uhvatila konkurente za plasman u Premijer ligu, Lids i VBA. Vraćate se u pravo vreme.
"Tek sada kreće ono pravo! Realno, imamo dobru šansu da se izborimo za direktnu promociju, tu smo, nadomak prva dva mesta, mala je razlika u bodovima, a ima još mnogo da se igra. Cilj je da se plasiramo direktno u Premijer ligu i mislim da to možemo, jer imamo dobar tim, odlične igrače, trenera, a imamo i iskustvo, jer je dosta igrača već napravilo taj rezultat pre dve sezone. Rano je za bilo kakve prognoze, ali, verujte mi, u Čempionšipu tek sada kreću prave borbe“.

Povreda je došla i u trenutku kada se vaše ime dosta pominjalo u engleskim medijima, pisalo se da su za vas zainteresovani Totenhem, Aston Vila...
Bilo je dosta interesovanja, to je tačno, ali ja sam igrač Fulama, potpisao sam novi ugovor na početku sezone, tako da ću do leta sigurno biti tu, a posle ćemo videti šta će se dešavati".

Kada već pričamo o temama iz engleskog fudbala, da se prebacimo za čas na terene Premijer lige. Da li je ovo „ta“ sezona za Liverpul?
"Mislim da jeste, da će Liverpul biti prvak. Igraju sjajno, imaju baš veliku prednost, koja se jako teško stiže. Tačno je i da su prošle sezone dugo vodili, važi i dalje ona nikad ne reci nikad, ali mislim da je došao njihov trenutak i da će na proleće Liverpul podići trofej".

Za srpske ljubitelje fudbala najvažniji je, ipak, 26. mart i baraž Lige nacija sa Norveškom u Oslu. Kakve su, po vama, šanse da se iz drugog pokušaja plasiramo na Evropsko prvenstvo?
"Od te utakmice, od baraža, imam velika očekivanja. Duel sa Norveškom je jedna od najvažnijih utakmica u ovoj deceniji za naš fudbal, za našu zemlju i za nas igrače. Imamo ogromnu želju da se plasiramo na prvenstvo Evrope posle toliko godina i kako se meč bliži, sve više razmišljam o njemu. Mislim da imamo mnogo kvalitetnih igrača, iskusnih, koji su odigrali dosta ovako bitnih utakmica i da je to jedan od naših aduta".

Ako se i složimo da je Srbija igrala sve bolje kako se bližio kraj kvalifikacija, ostaje taj problem što nema okupljanja sve do baraža...
"Igrali smo sve bolje, ali mora da se uzme u obzir činjenica da smo usred ciklusa promenili dva selektora i da je bilo potrebno vreme da prihvatimo zamisli novog stratega, da se uigramo, da sve kockice sklope. Možda nam vreme nije saveznik, jer do baraža nećemo imati nijedno više okupljanje, ali to je što je, to ne možemo da promenimo, već samo da se potrudimo da na što bolji način iskoristimo te dane kada se okupimo".

Ima Srbija sjajne napadače, ali ima i Norveška. Haland i Sorlot su, pre svih, u sjajnoj formi.
"Norveška je dobra ekipa, jaka kod kuće, ima dobre igrače, napadače, čvrsti su, agresivni, igraju baš tvrd fudbal. Teško ih je pobediti u Oslu, ali bićemo spremni. Imamo veliku želju da igramo na Evropskom prvenstvu, učinićemo sve da prođemo dalje".

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara