Mitrogol zagospodario listom strelaca, Fulam gazi ka Premijer ligi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.11.19. | 18:13

Preston uništio Hadersfild, Slaven Bilić i Vest Brom prvi na tabeli

Jedna jedina osoba ove sezone vuče Fulam ka Premijer ligi. Naravno, reč je Aleksandru Mitroviću, koji je i ovog posledpodneva odlučio da završi na naslovnicama u Engleskoj. On je novim, 12. pogotkom u sezoni doneo Fulamu pobedu na veoma teškom gostovanju Birmingemu - 0:1 (0:0).

Koliko je zapravo ova utakmica bila teška za Kotidžerse, govori i činjenica da su u nju ušli nakon debakla od Hala na domaćem terenu pre samo sedam dana. Fulam tada bukvalno nije ličio na sebe, primio je tri gola i tako prepustio bodove Tigrovima. Ni u Birmingemu prvo poluvreme nije baš obećavalo.

Izabrane vesti

Domaći su imali terensku inicijativu, uputili su i tri šuta u okvir gola Fulama, ali je Rodak odobio ovaj nalet Birmingema i pripremio ekipu za nalet odmah posle pauze. Već u 51. minutu, Kristi je uputio savršen centaršut, lopta je pala u šesnaestercu, baš ispred Aleksandra Mitrovića, koji je bez problema uspeo da je prosledi u mrežu domaće ekipe.

Taj pogodak kao da je ’ohladio’ Birmingem, koji nakon toga nije uspevao da dođe do konkretne prilike. Zanimljivo je bilo u 80. minutu kada je Mitrović oboren u kaznenom prostoru Birmingema nakon nekoliko driblinga, ali je sudija ipak pokazao da se igra nastavi i da nema govora o kaznenom udarcu. Na kraju, minimalna pobeda i dovoljan razlog za zadovoljstvo u gostujućem sastavu.

Vodeći trojac lige nastavio je sa odličnim partijama. VBA je slično kao i Fulam, minimalnim rezultatom, savladao Hal na gostujućem terenu - 0:1 (0:1). Jedini gol na meču bio je pravo malo remek delo koje je načinio Džejk Livermor. On je nakon jednog kornera primio loptu na nekih 20 metara, a potom ’zategao’ i probušio mrežu golmana Longa.

Sa odličnim partijama u Čempionšipu nastavio je i Preston, koji definitivno predstavlja najprijatnije iznenađenje sezone i vrlo lako bi mogao da se umeša u borbu za plasman u Premijer ligu. Danas je na terenu ovog tima gostovao Hadersfild, koji je pokunjene glave otišao kući, primivši uz to tri pogotka - 3:1 (2:0).

Već u četvrtom minutu domaćini su poveli preko Stoklija, a na 12 minuta pred kraj prvog dela igre prednost je duplirana, pošto je do gola došao Braun. Da pobeda ne bude dovedena u pitanje, postarao se Galager koji je došao do još jednog gola, ovoga puta sa bele tačke u 50. minutu utakmice. Hadersfild je do kraja samo uspeo da ublaži poraz preko Bakune, ali to je bilo sve.

Terijeri su tako prekinuli odličnu seriju od sedam utakmica bez poraza, kojom su konačno ’zaplivali’ ka sredini tabele, nakon što su prethodno dugo tavorili na samom dnu Čempionšipa.

Do veoma važne pobede došao je i Lids protiv Blekburna. U utakmici u kojoj je sve stalo u uvodnih 45 minuta, domaćin je slavio i ostao u koraku sa ostalim pretendentima za plasman u Premijer ligu - 2:1 (2:1).

Do prvog gola se čekalo punih pola časa, kada je Blekburn načinio prekršaj u kaznenom prostoru, a siguran egzekutor kaznenog udarca bio je mladi Patrik Bamford. To kao da je dalo zalet Bjelsinoj ekipi.

Već pet minuta kasnije, na semaforu je pisalo 2:0. Džek Herison je samo okončao prelepu timsku akciju Lidsa koja je krenula iz poslednje linije, te tako duplirao prednost domaćina.

Da stvari ipak ne budu tako lagane, postarao se Vilijams koji je nakon kornera Dauninga u 40. minutu uneo malo drame u ovu utakmicu. Ipak, ispostavilo se da je na tome i ostalo, pošto su u drugom poluvremenu pucali ’ćorci’.

ČEMPIONŠIP - 16. KOLO

Subota
Notingem Forest - Derbi 1:0 (0:0)
/Graban 56/

Barnsli - Stouk 2:4 (0:2)
/Mekgijan 47, Šmit 82 - Slukas 7, 68, Gregori 30p, Alen 63/

Birmingem - Fulam 0:1 (0:0)
/Mitrović 51/

Hal - Vest Bromvič Albion 0:1 (0:1)
/Livermor 28/

Lids - Blekburn 2:1 (2:1)
/Bamford 30p, Herison 35 - Vilijams 40/

Milvol - Čarlton 2:1 (1:0)
/Hačinson 6, Smit 90+1 - Leko 51/

Preston - Hadersfild 3:1 (2:0)
/Stokli 4, Braun 33, Galager 50p - Bakuna 74/

KPR - Midlzbro 2:2 (2:1)
/Vels 25, Hauson 44ag - Asombalonga 23, 69/

Reding - Luton 3:0 (2:0)
/Morison 22, Edžarija 30, Mekliri 79/

Šefild Venzdej - Svonsi 2:2 (0:1)
/Forestijeri 81, Foks 90+1 - Aju 32, 90+6/

Vigan - Brentford 0:3 (0:1)
/Mbeumo 5, Mokodžo 70, Da Silva 84/

Nedelja
13.00: (2,15) Kardif (3,45) Bristol siti (3,35)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara