Teška nedelja pred Pardjuom

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.02.20. | 12:43

Emen zavisi od domaćih rezultata

Oluja zvana Kjara u nedelju je protutnjala Holandijom i oterala "bubamare" sa stadiona. Četiri meča Eredivizije su tada odložena, a dva će večeras dobiti epiloge. Emen dočekuje Tvente, a potom i Sparta u Roterdamu Den Hag, u okviru zaostalih mečeva 22. kola.

Emen je tek bod udaljen od mesta koje iziskuje dodatan napor u borbi za opstanak, takozvanog baraža. Zanimljivo, kada bi se posmatrao učinak samo u domaćim utakmicama, bio bi pozicioniran na sedmo mesto. Još jedna činjenica o odličnoj formi ekipe Dika Lukijena pred svojim navijačima ukazuje koliko je Emen opasan, jer otkako su crveno-beli poslednji put izgubili na svom igralištu, bilo je to još 30. avgusta prethodne godine, svih sedamnaest preostalih timova u Erediviziji pretrpelo je barem jedan poraz kod kuće. Sa druge strane, ekipa čiji dres nose nekadašnji igrači Crvene zvezde Luka Adžić i Migel Arauho, u gostima još nema pobedu i osvojila je samo dva boda.

Izabrane vesti

Tvente je i dalje neporažen u 2020. godini. Pet bodova iz tri odigrana meča sasvim su pristojan poduhvat za tim iz Enshedea. Poslednji put kada su Tukersi izašli iz zimske pauze bez poraza u prva četiri duela za Erediviziji bilo je 2011. godine. Takođe, nijedan tim ove sezone nije postigao više golova u poslednjim minutima češće od Tventea.

Što se drugog duela tiče, Sparta ima priliku da se izvuče iz problema zvanog opstanak. Ipak, u goste joj stiže davljenik, koji je živnuo pod vođstvom novog trenera Alana Pardjua. Teška nedelja je pred Englezom sa interesantnim minulim radom na Ostrvu, pošto ga očekuju dve teške utakmice.
"Srećan sam što sada možemo da igramo i što ne moramo da pauziramo do subote, jer tada imamo još jedan meč. Sada moramo da pružimo maksimum protiv Sparte, bez obzira na okolnosti", rekao je Pardju za holandske medije.

Englez je postavljen da zadrži Den Hag u Erediviziji i iako to nije lak zadatak, trener vidi napredak.
"Napredujemo. Tim je tražio dobar rezultat. Sada kada smo kod kuće sakupili četiri boda, primetio sam da igrači osećaju da je sve moguće. Čak i protiv timova iz najboljih šest".

Uprkos promeni koju Pardju vidi, ADO je i dalje na sedamnaestom mestu na tabeli, na poziciji koja znači direktno ispadanje.
"Zato sam i srećan što možemo da igramo sada. Važno je u ovoj fazi da ne zaostajemo sa mečevima. Navikao sam da u Engleskoj imam dve utakmice nedeljno. Biće teško, ali sada možemo da vidimo gde smo", zaključio je Pardju.

HOLANDIJA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 22. KOLA

Utorak
18.30: (2,20) Emen (3,40) Tvente (3,30)
20.45: (1,95) Sparta Roterdam (3,50) Den Hag (3,90)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Printscreen


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara