Misterija Degenek: Čekam ponudu, pa da preuzmem inicijativu

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.01.20. | 13:49

“Vi pogrešno mislite da je fudbal u Aziji zezanje“, dodaje štoper Crvene zvezde

(Od specijalnog izveštača iz Turske)

Kao i pre 12 meseci, Miloš Degenek je razapet između emocija i zova Azije. Tada je, kao jedan od ključnih igrača u plasmanu za Ligu šampiona, otišao put Saudijske Arabije. I nije krio da nije završio posao. Sada se već mesec dana priča o odlasku reprezentativca Australije u Kinu...Priča se i da mu Šangaj SIPG nudi bogat, trogodišnji ugovor, ali Zvezdin štoper kao da želi da misli ograniči misli unutar hotela Regnum u Beleku.

Izabrane vesti

Istina, on nije kategorično demnatovao mogućnost da ponovo pokupi pinkle i drugi put napusti klub sa kojim je dva puta igrao Ligu šampiona. Sve se svodi na čekanje, odnosno da Kinezi pošalju konkretnu ponudu za defanzivca rođenog 1994. godine.
Imam ugovor sa Zvezdom na još tri i po godine. Ja stvarno ne znam za to interesovanje iz Kine. Ne čitam novine, ne čitam portale. Samo želim da igram fudbal i budem srećan. A ovde sam jako srećan“, poručio je Miloš Degenek.

Samo delimično reči jednog od najuticajnijih igrača u eri Vladana Milojevića predstavljao je muziku za uši navijača Crvene zvezde. Jer delovalo je da Degenek čeka da ponudu iz Azije želi da vidi crno na belo kako bi doneo konačan sud.
Kada stigne zvanična ponuda, a ponavljam kada stigne, onda obično klub i igrač sednu i razmisle šta im valja činiti. Postoje neki trenuci u životu kada čovek mora da preuzme inicijativu i uradi dobre stvari. Ne samo za sebe, nego i za porodicu. Ja sam ovde u Crvenoj zvezdi, igrao sam dva puta Ligu šampiona. I nekako je se svaki dan budim srećan. Nije sve u parama“.

Međutim, usledilo je dodatak.
Obično se kaže tako da za Kinu ima vremena posle 30. godine. Vi niste svesni koliko je dobar fudbal u Aziji, koliko je to sve moćno. Znam da mislite da je zezanje. Ne možeš da biraš i kažeš kako ćeš da ideš sa 30 godina u Kinu. Možda u tim godinama potpišete za Lacio ili Romu. To se nikada ne zna“.

Protiv Arke je odigrao u startnoj postavi i postigao gol. Deluje da ga blaga neizvesnost ne čini nervoznim.
Bio sam u ovakvoj situaciji i prošle godine. I tada se pričalo o Saudijskoj Arabiji. Jeste to interesantno za igrača, ali… Sve u svoje vreme“.

Kao i ostatak tima i Degenek se upoznaju sa sistemom rada Dejana Stankovića.
Kao igrač je osvojio sve što je mogao. I svaka mu čast na tome, on je veliko ime i karakter. . Kada sedi za stolom i večera možeš mnogo da naučiš od njega. Pokušavamo sve da izvučemo od njega, o njegovom iskustvu, bivšim saigračima.  Od srca mu želim da što bolji bude kao trener“.

Dok ne počnu zvanične utakmice – a i posle toga – povlačiće se paralele između Milojevićeve i Stankovićeve Zvezde.
Nisam bio sa Milojevićem na pripremama. Uvek sam dolazio kada je sezona već počinjala. Nismo imali vremena da se bavimo raznim stvarima na treningu.  On je čovek koji je doneo Zvezdi Ligu šampiona i Ligu Evrope. Sa Dekijem se vidi italijanski stil, želi da defanziva bude upakovana“.

Hoće li biti strasti u Zvezdinoj igri kao nekada?
Uvek je bilo strasti. Vama se možda čini drugačije, sedite gore i tipkate na kompjuteru. Niste sa nama bili u svlačionici. Na dobrom smo putu da osvojimo duplu krunu, što je veliki uspeh“.

Zvezda bi sa Sanogom trebalo da izgleda mnogo bolje.
Super deluje. Govori dva, tri jezika. Vidi se da ima veliko iskustvo. Igrao sam protiv njega u Saudijskoj Arabiji“.

(FOTO: FK Crvena zvezda, Nikola Mitić)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara