Foto: Reuters
Foto: Reuters

Miris titule sve intenzivniji za Bešiktaš

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.04.21. | 09:02

Crno-beli bez poraza od kraja januara gostuju Kasimpaši i nadaju se udaljavanju od najbližih pratilaca Galatasaraja i Fenerbahčea

Bilo bi neprimereno deset kola pre kraja proglasiti Bešiktaš šampionom jer još tridesetak bodova u opticaju, ali istanbulski velikan uživa gledajući konkurenciju kako se sapliće o prepreke o koje ne bi smela. Fenerbahče i Galatasaraj su u poslednje vreme prosipali bodove protiv daleko slabijih timova, a Bešiktaš koji je vezao osam utakmica bez poraza u Superligi, mora da nastavi da pobeđuje autsajdere kako ne bi vratio gradske rivale u šampionsku trku. Crno-beli gostuju (18.00), ali ne napuštaju svoj grad jer je protivnik Kasimpaša.

Za početak, ekipa Sergena Jalčina ima tri boda više i dve utakmice manje od drugoplasiranog Galatasaraja, dok Feneru beži pet bodova uz jedan meč deficita. Dakle, prednost bi mogla da bude znatno veća nego što to tabela trenutno pokazuje. Ako gosti slave, miris titule koja se čeka od 2017. godine postaće znatno intenzivniji.

Izabrane vesti

(4,40) Kasimpaša (3,60) Bešiktaš (1,83)

Pre oko dve nedelje, Bešiktaš je imao idealnu priliku da praktično eliminiše Fener iz šampionske trke. Golom Domagoja Vide poveo je u gradskom derbiju i kontrolisao rezultat do same završnice, međutim Kanarinci su u 88. minutu iskamčili bod. Pre toga, Crni orlovi vezali su šest superligaških pobeda. Poslednji tim koji ih je pobedio u domaćem šampionatu bio je Trabzon krajem januara meseca.

"Bešiktaš je najmoćniji tim u prvenstvu, ali on takođe ima svoje slabosti. Želimo da redukujemo snagu protivnika tako što ćemo koristiti njegove mane. Moraćemo da budemo disciplinovani, a što se pristupa tiče, moj pristup je uvek ofanzivan", rekao je trener Kasimpaše, Šenol Džan.

Iako je mladi stručnjak tek pre nekih desetak dana preuzeo ekipu, Kasimpaša poslednjih godina jeste igrala ofanzivno u međusobnih duelima i nije se libila da napadne Bešiktaš. To potvrđuju i česte goleade ovih rivala - prvi meč ove sezone završen je sa ubedljivih 3:0 za crno-bele, ali su pre toga ovi timovi vezali četiri utakmice sa okruglo pet golova. Tri puta je Bešiktaš pobeđivao sa po 3:2, jednom Kasimpaša i to 4:1 na stadionu koji nosi ime aktuelnog predsednika Turske Erdogana.

Lider turskog prvenstva nije rival za vađenje, a to je i te kako potrebno Kasimpaši. Samo dva boda je dele od zone ispadanja i u slučaju poraza i par nepovoljnih rezultata na utakmicama direktnih konkurenata, eto istanbulskog tima u zoni ispadanja. Ne može ni da bude mnogo drugačije kada su Apači upisali svega jedan ligaški trijumf u poslednjih deset utakmica.

Bešiktaš je sa 63 gola najubojitiji napad Turske. Kajl Larin i Vensan Abubakar su zajedničkim snagama postigli 29, ali je nastup Kamerunca još neizvesan zbog povrede. Međutim, čak i da Abubakar ne zaigra, Sergen Jalčin ima toliko opcija za pretumbavanje formacije pa će potencijalni izostanak biti zamaskiran.

TURSKA 1 – 32. KOLO

Subota

Kajzeri - Geztepe 1:1 (1:0)

/Parlak 26 - Jahović 48/

Rize - Karagumruk 0:0

Sivas - Trabzon 0:0

Hataj - Galatasaraj 3:0 (2:0)

/Mame Dijuf 21, 72, Ribeiro 29/

Nedelja

12.30: (2,60) Erzurum (3,05) Konja (2,90)

15.00: (1,50) Alanja (4,30) Genčlerbirligi (6,50)

15.00: (2,45) Ankaragudžu (3,20) Antalija (3,00)

15.00: (1,85) Bašakšehir (3,45)Malatija (4,50)

18.00: (5,50) Kasimpaša (3,80) Bešiktaš (1,65)

Ponedeljak

18.00: (1,35) Fenerbahče (5,00) Denizli (9,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Turska 1KasimpašaBešiktaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara