Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Mirasol i Amerika, dva rivala u borbi za Seriju A

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.09.24. | 23:00

Njihov okršaj u 24. kolu drugog ranga brazilskog fudbala gledaćemo u noći između utorka i srede od 23.55 časova

U okviru 24. kola brazilske Serije B, u noći između utorka i srede od 23:55 po srednjoevropskom vremenu na stadionu Hoze Marija de Kampos Maja, sastaju se prošlogodišnji tragičari u borbi za elitni status Mirasol i America Mineiro. Oba tima poseduju zavidan tehnički nivo za rang u kojem se nalaze i oba su u konkurenciji za promociju.

Mirassol je dosledan u svom cilju, posle 23 kola zauzimajući treće mesto na tabeli sa 39 osvojenih bodova. Do njih je došao uz jedanaest pobeda, šest remija i šest poraza. Trenutno je na deobi trećeg mesta zajedno sa Vila Novom, sa bodom zaostatka za ddrugoplasiranim Santosom,a samo četiri manje od ovogodišnje senzacije lidra Novorizontina.

Izabrane vesti

Na poslednjih pet nastupa, zabeležili su tri pobede, jedan remi i samo jedan poraz, pobedivši Bruske, Šapekoense i Searu, pored nerešenog ishoda sa Paišanduom i poraza od Botafoga SP. Igrajući kao domaći tim, ekipa Santosa Batiste Juniora, trenera poznatijeg kao Mocart, ima učinak od sedam pobeda, dva remija, sa samo jednim porazom u poslednjih deset odigranih mečeva.

Klub iz Minas Žeraisa se definitivno se nije potrudio da veliku većinu svojih nedavnih okršaja prevagne u svoju korist, odigravši čak sedam remija u devet poslednjih kola i, kao i njen protivnik, takođe ima opadajući trend za ovonedeljni okršaj.


23.55: (2,45) Mirasol (3,05) Amerika Mineiro (2,90)


U prošlom kolu Koeljo je otputovao u Gojaniju kako bi se suočio sa Vila Novom, gde je na kraju poražen minimalnim rezultatom, u duelu koji je usledio nakon remija bez golova protiv Šapekoensea, kod kuće. Štaviše, zabeležena je samo jedna pobeda, uz tri remija i takođe jedan poraz u poslednjih pet odigranih utakmica. U pomenutom periodu uspeli su da savladaju, Botafogo SP, remizirajući sa Bruskeom, Novorizontinom i Šapekoenseom, pored poraza od Vila Nove.

Trenutno, klub se nalazi na 8. mestu tabele Serije B, sa do sada ostvarenih 35 bodova, četiri zaostatka za trenutnim rivalom I Vila novom koja zauzima četvrto i poslednje mesto koje obezbeđuje promociju u najviši stepen brazilskog fudbala. Igrajući u gostima, ekipa za čijim kormilom se nalazi Luiz Karlos Liska, zabeležila je nedavnu kampanju od samo jedne pobede, uz pet nerešenih ishoda i četiri poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

(Piše: Đorđe RADONJIĆ)

BRAZIL 2 – 24. KOLO

Utorak

23.55: (2,45) Mirasol (3,05) Amerika Mineiro (2,90)

Sreda

02.30: (2,45) Guarani (2,95) Koritiba (3,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 2MirasolAmerika Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara